71

Отворено око

преди 6 години

САЩ и Русия са един отбор - в две роли... Скоро мюслитата ще си изядат ***...

70

Анонимен

преди 6 години

САНКЦИИТЕ СА ПРОПАГАНДА ЗА БАЛЪЦИТЕ, ДА СЕ РАДВАТ.ИНАЧЕ КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, РУСКИЯТ КЕРВАН СИ ВЪРВИ.

69

хахахаха

преди 6 години

от 20 години половината от агрегатите ,както и фюзелажа и закрилките на Боинг и Еърбъз се проектират и правят в конструкторсктите бюра в Москва Казан и Екатеринбург.Това е още от времето на Елцин.

68

сова

преди 6 години

Първата АЕЦ в света е построена в СССР в град Обнинск с мощност 5 мегавата и пусната в експлоатация на 27 юни 1954г. и работи до 29 април 2002 г. или това са 48 години.

67

Анонимен

преди 6 години

Бойнг - завод - Россия! Скоро да очакваме: Сухой (МиГ) - завод - САЩ, тъкмо да им правят читави военни самолети, със сигурност може, след като им правят руски двигатели за американски космически ракети! А за руската втечнена газ, доставена с американски кораби в американки долари за европейците като нас, това не е ВИЦ, а бизнес модел по американски!

66

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен77 И какво е твоето ниво? Впрочем, стоя твърдо зад всяка моя дума, особено за техническите аспекти по темите, които коментирахме. Може би наистина сме на различни нива.Впрочем, знаеш ли какъв тип са реакторите в Козлодуй, и защо са близо до вода, и какъв тип са малките американски реактори в американските централи, в самолетоносачите и подводниците им, и кой тип е по-безопасен и защо?Забравих, на различни нива сме, по-добре да коментираме ВЕИ и пропускателен режим

65

Анонимен

преди 6 години

74До 2022 спира. Тогаеа е срока и усилено работят по въпроса. Тоне става ей така хоп и спираш

64

Анонимен

преди 6 години

75 Написал си пълни глупости. Под нивото си ми

63

Един от Северозапада

преди 6 години

Но да се върнем на темата.Имаше едно време, един външен министър, на СССР.Казваше се Алексей Косигин. Той в едно изречение синтезира политиката на СССР , която следва и Русия днес, колкото и другите да не им харесва: "Мирно съвместно съществуване, и взаимоизгодно сътрудничество!" Това е ясно и на Путин, и на Тръмп.По-изгодно е да търгуват, кой с каквото има и може, отколкото да воюват.Още повече, че военно силите са почти равни, и изхода би бил патов.

62

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен71А Франция коя година ги спира? Щатите, където реакторите са от най-опасния тип? Япония защо не спря напълно Фукошима? Германия???? Меркел си отива, очаквай неочакваното.Между впрочем, ветрогенераторите там, или соларните инсталации, германска или чужда собственост са? А газовите им централи, чия газ използуват, че се налага руснаците да строят нови газопроводи, че със старите не смогват да доставят? Германия може да си го позволи, тя е мотора на Европа, износител, а ние?

61

Анонимен

преди 6 години

Германия каза, че спира всички реактори след Фукушима. Нищо не е спряла и няма да спре.

60

Анонимен

преди 6 години

70 до 2050 година 80% ВЕИ

59

Анонимен

преди 6 години

70 До 2035 съгласно енергийната стратегия трябва 50% от ел.енергията да е от ВЕИ

58

Анонимен

преди 6 години

70 До 2022 Германия соира всички ядрени реактори

57

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен68Напротив-ти си прави изводите. Сам казваш-топъл РЕЗЕРВ.Ако искаш да бъдем честни, защо не споменеш , колко струва 1 мегават на изхода на АЕЦ, и на изхода на Мариците? Или да кажеш нещо за евродирективите за парниковите газове и намаляването на централите на въглища?

56

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен65 Аз не искам да фалирам нищо.Искам да работят за България, и печалбата от тока да остава тук. Не знам какъв е пропускателния режим в момента. Но знам, къде е най-високия комин, коя фирма и по каква технология го е правила на времето, и на къде е умишлено наклонен, още при построяването му.А ти знаеш ли?

55

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен63Да, вярно е, че са топъл резерв, както е вярно, че са топъл резерв всички тецове в България, където и да са те. Както е вярно, че Мариците работят с най-нискокачествените и непригодни за това въглища.Едно време един експерт от Япония каза"Идете в Мариците, да виедите как се прави от кал електричество!".Нещо повече-в Брикетна фабрика-Гълъбово, се налагаше да смесват лигнитните въглища с по-калорични, за да горят ***.И още една поправка-Има ги от преди социализма рудниците.

54

Анонимен

преди 6 години

64 Въпросче за прпеверка . Какъв е пропускателния режим на площадката на Мариците.

53

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен60 Не, не искам. Искам печалбата да остава у нас, а не да ни купуват за жълти стотинки, и да сме роби в собствената си страна, на чужди собственици, на това, което са строили поколения българи, включително и аз. Работил съм на Марица -Изтток, познавам централата Марица 2, познавам рудник Трояново -Север, знам какво е ЦРБ в Раднево, знам какво се сглобяваше на площадката , и колко време пристигаха частите от "Такраф", колко време ги сглобяваха роторните багери, и колко пътуваха до ру

52

Анонимен

преди 6 години

Остават 8 дни до поредната бариера. Интересно за това ли Луганск е окупиран от зелени човечета