23

Анонимен

преди 6 години

Може да ти се е случвало, преди 15 години. Сега всеки автобус над 8 места или товарен на 3.5 тона има ограничител. Това е европейски регламент.

22

Анонимен

преди 6 години

до До ПавелНе съм този павел по-долу, но човека е прав. Специално в Бг ми се е случвало многократно тежкотоварна кола да ме изпреварва, а аз да съм със скорост 90-100км в час. Ти може да цитираш закони за ограничители и прочие, но практиката показва обратното. Чудно как става така???п

21

Анонимен

преди 6 години

Някаква отговорност на властите има ли? Или както винаги се крият като мишки? Чия е отговорноста за прилагането на закона за движение по пътищата?

20

Анонимен

преди 6 години

До Павел Павелчо, никой товарен автомобил или автобус не може да кара със 130. Всички по закон имат ограничители на скоростта на 90 км/ч. И всички автобуси имат предпазни колани на всяко място.Айде седни си, двойка!

19

Анонимен

преди 6 години

В годината има поне по 3-4 случая на шофьори, които умират от инфаркт зад волана, по време на движение. Не е изключено и такова нещо да се е случило.

18

Павел

преди 6 години

По-строги закони трябват за шофьорите на камиони и автобуси: карат като л.уди .Като караш толкова тежка машина или пълна с хора, няма нужда да караш със 130 км/час.Карай си с 80 и няма да има нужда да изпреварваш често.Но нали бързат, нали са спецове, нали буса е на някой мафиот депутат, кой ще ги спре.Кат спира опели и голфчета, там са мъже.Затова ще има подобни трагедии....

17

Анонимен

преди 6 години

Слушам журналистите и специалистите, да се вземат мерки, тази част от пътя бил опасна??? Много съм пътувал по пътя за Варна, проблема е в мозъците на водачите, особено на тези мощните коли. Те не търпят скорост 80-90 която е нормална за участъка. Изпреварванията са ужасни! Предимно от варненци и софиянци, с такива номера са. При едно спокойно и разумно каране, шанса за ПТП е малък. Простотията убива, не пътя, дъжда, снега, завоите. Гледката е хубава, карайте и се радвайте на планината. Иначе....

16

Съвет

преди 6 години

Колкото по бързо караш , толкова по бързо стигаш до ада.

15

анонимен

преди 6 години

Странно име на шофьора на камиона ?

14

Анонимен

преди 6 години

Магистралите се правят според прогнозния трафик. Съвсем очевидно е, че по-голямо натоварване има по Е-80 и Е-79, а и в случая причината за катастрофата е съвсем различна - без видимост не е трябвало да изпреварва.

13

Боколина Борисова

преди 6 години

И аз бях там! И аз рязах навред!

12

Анонимен

преди 6 години

Този участък съм го минавал стотина пъти и нито веднъж не съм имал инциденти, участъка се и съвсем нормален ! Не мога да си представя каква е тая истерия с катастрофи там ! Колкото и полицаи да сложат, това какво ще помогне при безотговорно или самоуверено каране, когато смъртта настъпва за части от секундата ? Няма ли отговорност, самодисциплина и правилна преценка на ситуацията нищо друго няма значение. А това се постига със всекидневни и неуморни, а не къмпанийни усилия !

11

Анонимен

преди 6 години

Ами човека е шофьор, той не се има за човек.Нали и на вас такова ви е мнението за шофьорите.

10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 2Има и още по-неграмотно: "Спасителите рязаха и вадеха първо хората."

9

Стамат

преди 6 години

до 7Не си на 100% прав. Да, всичко се прави в южна България, за шопетата. Но и колкото пъти съм пътувал по този път, единственото полицейско присъствие е камерата на Микре и след това преди Търново. Полицията е абдикирала от задълженията си на пътя и излиза само за да събере някоя "почерпка". Свеверна България кучета я яли.

8

Анонимен

преди 6 години

Пр самото начало стана ясно, водача на автобуса е виновен. Започнал да изпреварва колона и то пред предстоящ завой. Честно, където видя кола с регистрация PK, бягам, пускам, гледам да съм далече от нея. Карам из страната и отсечката София-Перник до Петрич я считам за особено опасна. Има им нещо на тези от Перник, нещо у главите.

7

Първи

преди 6 години

Горките хора

6

Анонимен

преди 6 години

Всички знаем защо се случват тези тежки катастрофи. В случая вината не е в полицията.Естествено много по-важно е да направят автомагистрала Струма. Нали шопетата до гръцко трябва да ходят. Северна България кучетата я яли.

5

Коментатор

преди 6 години

"Срещу нас имаше колона от автомобили. Внезапно в нашето платно изскочи рейсът. Нямаше мърдане - или отиваме вдясно срещу колите, или в мантинелата вляво.В коя държава е станало това? Ако е у бас защо кара в лявата лента?

4

Анонимен

преди 6 години

21 век, Европа!ДА отидеш в подобно време /което си е абсолютно нормално/,от София до Варна ти трябва ЦЯЛ ДЕН ПЪТ, и там ще пристигнеш убит от умора.Нервите и сетивата ти ще бъдат на границите на възможностите.В Европа това растояние се изминава за три часа,без умора. У нас за 50 год. Бяха направени 50 километра от тази" магистрала" и то не за друго, а защото не могат да се разберат кой да открадне парите, предоставени от ЕС за нея! ЖАЛКА ИМИТАЗИЯ НА ДЪРЖАВА,УПРАВЛЯВАНА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ И ПРЕС