45

Nezabravka

преди 6 години

Пише се юрисконсулт, а не юристконсулт.

44

Анонимен

преди 6 години

Колко нови жилищни кооперации се построиха? Да сте чули за новопостроено училище в София? В Лозенец малкото квартално училище до преди 30 години е било достатътъчно за децата от квартала. Но събориха къщите и там, където преди е живяло едно или най-много две семейства сега има кооперация с над 20 апартамента. Отделно офисите и магазините на приземния етаж.

43

Ани

преди 6 години

Аз ,пък, знам за едно училище, където, уж, родителите са решили да има униформи, чрез настоятелството, но всъщност са леко прескочени, а несъгласните - леко сплашени...

42

Анонимен

преди 6 години

До МаринаИмам пряк досег със системата и зная как се правят назначенията. Желанието да работи като учител няма никакво значение. Важното е дали ще го назначат на работа, а назначението не е свързано нито с образователен ценз, нито с умения, знания и пр. Някои учители даже не влизат в час, но ги държат. Друг и да иска да практикува професията си, е възпрепятстван от куп фактори. Когато остане 1-2 години без работа по специалността си, се принуждава да работи друго.Изобщо не пишете за желание!

41

Анонимен

преди 6 години

До Маринание, обикновените граждани, които не сме учители, чиновници и политици да не би да не ходим на работа... но ето че съм задължена да тичам като луда, за да си взема детето от по-далечното у-ще, защото от връзкари не ни приеха в по-близкото, от където детето можеше и само да се прибере... айде стига, важното е да се реве

40

Марина

преди 6 години

Вие учител ли сте, директор ли сте? Как знаете какви и на колко години ги назначават? Относно качествата, които трябва да притежава един учител - важно е да иска да е учител, да е имал желание точно това да работи, а не да е записал педагогика, за да има "вишу". Разговорът е дълъг и няма как да се проведе в такива коментари.

39

Анонимен

преди 6 години

защо училището на Фандъкова е толкова нагласено, ремонтирано и уредено, защо съседното 121-во няма ограда, няма дори улична лампа пред училището, не е ремонтирано от как е построено, а родителите на първолаците слагат дограми по стаите, в които ще учат децата им? ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ!

38

Анонимен

преди 6 години

също така се оказва, че има дискриминация към хората без собствено жилище, ние живеем 6 години до 73-то СОУ, но не ни приеха, защото сме наематели... амми ние цял живот ще сме наематели, това означава ли, че сме 2-ра ръка хора... и детето ни е 2-ра ръка и то явно

37

Анонимен

преди 6 години

До МаринаНе ги назначават до 40 годишни. Търсят под 29 годишна възраст. На места назначават задочници 1-2. курс, които не са никакви учители, де факто са среднисти. Човек на 20 години не може да бъде учител. Няма нужното образование и няма дори минимум ЖИТЕЙСКИ ОПИТ, за да учи, когото и да е. За да си учител не са нужни само знания, трябва да си преминал през определени житейски ситуации, да си надраснал определени дребнавости, да имаш изградена житейска позиция и още, и още, и още...

36

До 25

преди 6 години

За каква приемственост говорим? Кой плаща дългосрочно данъците си в ТДУ София наследственото поколение или баба-реститутка? Къде е грижата за наследственото поколение на мояте баба-нереститутка, на която комунистите са взели всичко?

35

Марина

преди 6 години

Под младучител имах предвид до 40. Това се казва млад учител в техните среди. 26716

34

Анонимен

преди 6 години

До МаринаИма вманиачване и още как! На работа се назначават току-що дипломирани учители, 35-40 годишните остават на заден план. Пълно е с учители, които работят друга работа, не защото така искат, а защото не ги вземат на работа по специалността им, за да назначат до 29 годишните. Избират учителите по възраст.

33

Марина

преди 6 години

Очевидно е, че младиятучител си намира друга работа. Няма вманиачаване на тема млад учител, а желание, от страна на доста хора , да има кой да замени бъдещите пенсионери. Следващата година ще сереве, че няма учители. Важното е да се реве за нещо.

32

Анонимен

преди 6 години

До МаринаСтига вече с тая обсесия ""млади учители", "млади учители", "млади учители"... сякаш светът е създаден за тях и другите трябва да легнат и да умрат.Родителите, които работят друго, как могат да водят и да прибират ученика си от училище, пък на "младия" учител детето му трябва да му е до г.ъза, щото "младия" учител е най- безценното на тоя свят. Младия учител като не му оттърва, да се маха. Други чакат. Не стига,че ги наместват на работа без да си помръднат пръста, ами и фасони!

31

Анонимен

преди 6 години

То в Бг-то открай време е така и нищо не се е променило. Както се казва - имаш ли вуйчо владика и така нататък.

30

Анонимен

преди 6 години

До До 2Чиновник "обикновен човек" НЯМА!Чиновник в Бг се става с партийни протекции и роднинства. Понеже чиновниците са "свои" хора на властимащите, затова техните деца са толерирани. Толерират се дори децата на чистачките и портиерите в Областната администрация, Общината, Градската болница, НОИ, НАП, МВР и пр. Не става въпрос за секретарките или счетоводителките в някои частни фирми.Защо във форума се изказват толкова много неориентирани хора?!

29

Анонимен

преди 6 години

"чиновниците са обикновени българи със заплати на показ"Там е проблемът, че НЕ СА съвсем като обикновения българин. Привилегиите, които имат не са ли им достатъчни , ами и при дацата да искат да приложат същите принципи. Отпуски, болнични, пълни осигуровки, несменяемост...oтделно връзкарства,протекции и познанства.Редно е да е като в Ирландия - максимум 10 години на държава служба. Хора никога недокоснали се до нормалния живот, да решават живота на тези, които ги издържат.

28

Марина

преди 6 години

Този допълнителен критерий помага да бъдат приети децата на учителите, които работят в съответното училище. Ако го няма, ще изчезнат и младите учители, които няма да могат даводят детена училище или да го прибират. Няма да могат да работят от 7,30 или ддо 7,10. И не - няма как да се обаждат, чеще закъснеятмалко. Ние от всичко ревем, но учителите още ще намалеят. ... и то мълчаливо.

27

Дрън Дрън и НИЩО !

преди 6 години

Ми то е ясно като бял ден ! Я проверете италианското " таланти" по наследство !колкото са по-богати толкова повече търсят да минат безплатно -така са свикнали вече поколения наред.

26

Чиновник

преди 6 години

Срамно е, че има колеги, които действат бетер като простолюдието. Не се прави така, има доста по - рафинирани начини, човек да се възползва от служебното си положение. Но тези начини изискват интелектуален капацитет, с какъвто въпросните колеги не разполагат. Това автоматично ги принизява до нивото на повечето от вас, 80-те % нагли и неграмотни безхаберници. Съответно нямат място в държавната администрация и следва да се оотеглят от заеманите постове.