Обикновено съдържанието е каца или бидон пълен с цели зелени домати,моркови,зелени пиперки,камби,парчета цветно зеле и всичко залято със саламура за цяла зима.
Прабаба ми е хвърляла червените домати на кокошките, готвела е само зелените. Такива времена са били! А и сега в къщи се прави нещо като кьопоолу от печени зелени домати. Много е вкусно! Един пример за хармония: туршия със зелени домати и стара гроздова!
"микроелементите желязо, магнезий, фосфор, калий и манган" - фосфора и калия не са микроелементи. Как не ви е срам да давате акъл, като си нямате идея що за глупости говорите?
"В състава им се отчитат също и микроелементите желязо, магнезий, фосфор, калий и манган, макар и в не толкова визоки дози." в състава им се отчитат нещата които фермера е сложил.
"Друго предимство на зелените домати е много ниската калоричност..." - още не мога да се начудя на тази мания за ниска калоричност. Че аз какво давам пари, ако не се наям. Значи да им купувам *** и после да стоя гладен ли??? А иначе и аз много обичам зелени домати. И не заради "ниската калоричност". Зимна салата от зелени домати, карфиол, моркови, зеле и люти чушки, ферментирало поне два месеца, и с някоя голяма шарена пържола, пържени картофи и две бири. Нека да има калории.
Зелени домати - полезни ли са?