42

Анонимен

преди 6 години

Квантовата технология , ще е по просто казано процесори на атомно ниво. Елементарни частици, които ще пренасят информация. Сами разбирате, че това ще отприщи неща, които даже още не си въобразяваме. Се едно вашите баби да са очаквали Смартфона или Интернет. Само учените знаят малка част от бъдещето. Това за което говори Хокинг е въпроса КОГА ще се случи , а не ДАЛИ ще се случи :))

41

Анонимен

преди 6 години

Тоя и Плевнята май са роднини! Таман забравиш за тях и те пак се цъфнат в медийното пространство и кажат някоя простотия...

40

Анонимен

преди 6 години

Физиката е основа на съвременните компютърни технологии, но не астрономията(в която е силен Хокинг), ами квантовата механика и електрониката.

39

Иван Иванов

преди 6 години

До BlackradioИ вие не можете да мислите!!!!!!

38

Анонимен

преди 6 години

Основата на астрономията , в която е силен Хокинг, може да се окаже много лабилна-едно блато, вместо здрав и стабилен фундамент.Така че не се прехласвайте много по Хокинг, теориите му един ден могат да се окажат на рафта за научна фантастика.

37

Анонимен

преди 6 години

Днешните компютри работят на базата на цифровата схемотехника и двоичния код(0 и 1).Възможно е да има и междинни състояния(между 0 и 1), т.е. възможно е една котка да бъде едновременно жива и мъртва(котката на Шрьодингер), това казва квановата механика.

36

Анонимен

преди 6 години

Квантовата механика изобщо не е завършена наука, много е възможно бъдещите компютри да функционират на коренно различни принципи.Но това програмистчетата на C/C++ никога няма да го разберат, на тях им препоръчвам да прочетат "Квантовая механика" на Ландау и Лифшиц - една уникална книга.

35

ГАДОРЯН

преди 6 години

И за къв *** ще му е да ни затрие?! Машината не може да се гневи, да завижда, да мечтае дори. Така че не мисля че би ни посегнала. Пък да ми обясни дедо Хокинг как ще евакуира неколко милиарда чиляка и къде?! Ай стига фантазии.

34

Анонимен

преди 6 години

Той и тока е открие преди 100 години , но чак днес имаме Лед осветление :))) Ако разбираш , какво искам да ти кажа. На базата на днешното компютърно развитие , ще легне и квантовата технология, която има хиляди пъти по-голяма мощ и бъдеще.

33

Анонимен

преди 6 години

29 миналият век е ХХ -ти , и да , най-големите открития във физиката и квантовата механика са направени именно тогава . Работата на компютрите всъщност се основава на принципите на квантовата механика , както и следващото поколение квантови компютри използва принципа на квантовата неопределеност . За съжаление естествения интелект е много по-опасен , или както казва Пратчет - изкуственнят интелект е нищо на фона на естествената тъпота

32

Анонимен

преди 6 години

Това е мисията на човека и човечеството, да построи ИИ който няма човешките недостатъци. Той не иска храна, може да съществува без въздух без вода без слънце, може да живее практически на всякъде във Вселената достатъчен е някакъв източник на енергия. ИИ не се интересува от комунизъм, капитализъм, шовинизъм и т.н. глупави човешки страсти. Духът от бутилката вече е изпуснат и едва ли ще бъде върнат обратно. Човечеството изживява последния си век.

31

Анонимен

преди 6 години

Много сте зле, ако си мислите , че знаете всички открития. Особено да сравнявате c++ с разработки за изкуствен интелект е още по смешно. ХАХАХАХХАХАХАХХА Квантовата физика изобщо не е изучена ...едва сега света почва да навлиза в нея.

30

Анонимен

преди 6 години

Машините, компютрите и програмирането са само средство.Истинската и голямата цел на науката е опознаването на света около нас.

29

Анонимен

преди 6 години

Днешните прехвалени ИТ-спецове и програмисти, които издигат в култ езици като C/C++ и операционни системи Windows, Linux , UNIX и които казват "Мойта библия е наръчника за UNIX" нямат и най-малката идея за философията и перспективите пред физиката и другите науки.

28

Анонимен

преди 6 години

Големите учени(физици и химици) от миналия век са били велики и без да знаят за езика C/C++.

27

Анонимен

преди 6 години

Най-големите открития във физиката(квантова механика и теория на относителността) са направени в началото на миналия век(19 век).Тогава физиците са мислели с главите са, а не са разчитали на разни компютърни програми и модели, направени от ИТ-спецове-грандомани.

26

Анонимен

преди 6 години

Машините и компютрите не могат да мислят, тия приказки за опасността от изкуствения интелект са пълни глупости!

25

Анонимен

преди 6 години

Филмите стават реалност. След 30 години живота, ще е дигитален на макс. Естествено изкуствения интелект ще е автономен и може и да създава проблеми. Това е съвсем реално. Квантовата технология , ще направи огромен тласък и ще почне тегнологичната ера 2.

24

Анонимен

преди 6 години

Спорно е дали има изобщо черни дупки, с които толкова се слави прехваления Стивън Хокинг.Възможно е те да не съществуват изобщо, а да се появяват в астрофизиката, защото не можем да дефинираме граничните условия за да решим уравненията в теоретичната физика.

23

Анонимен

преди 6 години

В съвременната физика, която е фундамент на цялата наука, има няколко големи заблуди.Хокинг или е в плен на същите тези заблуди и манипулации, или съзнателно манипулира простолюдието.Някои големи учени като Никола Тесла са били наясно с тия неща.