76

Анонимен

преди 6 години

Който се чувства турчин, иска турско име, турски език и да изповядва ислям, да си ходи в Турция. Хич не ни пука какво ще кажат от Европа. България е на българите!

75

Анонимен

преди 6 години

На тези предците им са имали български имена. Насила са се потурчили.

74

Тези хора от БСП

преди 6 години

МЪЛЧАХА по въпроса? Нали Нинова, Йончева, Кирч0, Желев постоянно с плам се изказват; още повече са наследници на столетницата и правят 49-и конгрес( а знаем, който се бие в гърдите, че е нАСЛЕДНИК, взема и всички ПАСИВИ от наследството.Защо са били ТИХИ по такъв въпрос? А се кланят и в Правец на годишнини на Живков.

73

Българин

преди 6 години

Стига с тия сравнения с Батак, Перущица и още по назад в 18-ти век. Става въпрос за насилие - психическо и в много случаи физическо - срещу граждани на нашата държава преди 30 години. Едно зло преди не оправдава друго зло. Щом се чувстват етнически турци те са такива. Също така са граждани на България. През 80-те години, въпреки престъпните действия на властите, турците не мразеха българите. Съседите им българи също бяха нормални хора, за разлика от милиционерите и партийните секретари.

72

Анонимен

преди 6 години

До Анонимене те майките, бабите и прабабите им отвъд Босфора щото крадени, къде ги пращаш и ти при арменците, грузинците, гърците и персите

71

Bay Hoy

преди 6 години

До 65"Нямате никакво право да сте в свещените български земи дадени ни свише во веки.Много с опитваха да се настанят тук и някои успяха за определен период но Господ ги наказва за това вероломство,рано или късно."Много правилно казано - всички българи сте наказани , задето се настанихте неканени в свещените Тракийски земи и Господ ви наказва за това вероломство !!!

70

до 74

преди 6 години

" ... ядат български хляб ... " - дрън , дрън . В селското стопанство работят основно турци и роми. Тоест бг-тата де факто хапват турски хляб .И тая планета я има доста преди да е имало тук бг-та , турци , роми , гърци и тнт. Така че по-спокойно с претенциите за българска , маймунска и тнт земя .Природата си знае работата и изчиства който не става (кат например ... знаете си)

69

100 % TURK

преди 6 години

До 68.Термина "турски българи" е валиден за самите българи .Аспаруховите българи са тюркско езично племе , едно от многобройните във Велико тюркското Ханство. Кое не му е ясното !

68

Идат избори

преди 6 години

ДПС си консолидират избирателите. Това предложение не е случайно нито изсмукано от пръстите в някакъв си момент. Гледайте "съвременно". Стига с тези турски робства, Перущици, Батаци и подобни "патриотизми"

67

Анонимен

преди 6 години

Смоленски ци.... га ...нин се прави на ту рч ин ..аре стига карнавалски номера .Нито в Родопите знаят тур ски нито са принуждавани да седят в България . Ядат български хляб , взимат заплати пенсии ,помощи в български левове значи са българи! Ако не се чустват българи да отиват на майка си на гости ..*** няма да се оправят лингвистично , нито ги искат . В Турция им викат български ци... га ... ни ,тука ей такива като тоя само ги лъжат !

66

Анонимен

преди 6 години

ТИЯ НЕ СПРЯХА ДА РОВЯТ В РАНИТЕ....КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ РОВИТЕ ? ВИЕ СТЕ МНОГО ЗАСЕГНАТИ А БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ЛИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ТУРСКИТЕ НАБЕЗИ И КЪДЕ Е БАТАК ВЪВ ВАШИТЕ СПОМЕНИ....И ТОВА АКО НЕ Е ТРАЙНА УМРАЗА НА ТАЗИ ПАРТИЯ КЪМ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ...ЩЕ МИ ГОВОРЯТ ТЕ ЗА ЕЗИКА НА УМРАЗАТА ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД....

65

Анонимен

преди 6 години

Имената ще им върнете а как ще върнете жертвите на турскити робство ?

64

Тинев

преди 6 години

А Батак, Перущица .. ЗАЩО ги забравиха депутатите?Защо мълчат за тези кланета?

63

бай х

преди 6 години

във османските документи от 1700 година пише ... Мустафа син на Радослав ???? На тия хора кой ще им върне християнските имена ????В смолянско има съседни села християнски и мюсюлмански / помашки / и старите хора знаят кой род с кои от другото село са роднина ....

62

Анонимен

преди 6 години

Терминът "български турци" е глупав оксиморон. Има ли турски българи?

61

мутер Дойчланд

преди 6 години

вместо да отбележат културно Деня на народните будители, бесовете в парламента пак си играли на Ханс бин Халладин ибн Хеллоуин

60

:))

преди 6 години

На нашите турци в Турция им се смеят на турския!

59

до гурбетчията

преди 6 години

Неканени гости сте в България и е време да си ходите.И нямате нищо общо с Каталуния,защото тя е съществувала преди Испания да стане единна държава като обедини отделни области.Същото е и с Италия.А вие сте натрапници-главорези с ятагани и такива си останахте,никой не е искал обединение с вас.Нямате никакво право да сте в свещенните български земи дадени ни свише во веки.Много с опитваха да се настанят тук и някои успяха заопределен период но Господ ги наказва за това вероломство,рано или късно.

58

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се върнат и имената на всички насилствено ислямизирани българи по време на робството. Ако това стане, няма да останат много турци.

57

Рядко коментиращ

преди 6 години

До всички четящи и,особено коментиращи тук-в България няма турци!!!Турци има в Турция както арменци в Армения,юдеи в Израел и т.н.!!!В България живеят само българи изповядващи християнство,ислям,юдеизъм,будизъм и т.н.Стига с това идиотско наименование "български турци".Който се счита за турчин да си заминава директно в държавата Турция и да не се връща!!!