49

Ангел до 48

преди 6 години

Пояснявам!!! Това което правят Пучдемон и компания е измяна и наказанията са едни от най-тежките във всяка държава по света .Не само вярвам но и съм убеден че Испания ще накаже жестоко всички Каталунски лидери не защото само те имат интерес а ЦЯЛА Европа има интерес от това.В Европа има 10-ки супер богати области в различни държави и всички те тайно желаят да се отцепят за да може богатството да остане за тях.Рахой е длъжен да бъде жесток за да покаже на всички тях какво се случва с изменниците!

48

Анонимен

преди 6 години

Абр то и тук по времето на Т.Ж. турският език беше забранен от 1984 г. до 1989 г., ама *** предпочитат да "не си спомнят" за това време. Отделно имаше насилствена смяна на имената на турците, но и това комунистите "не си спомнят".

47

Анонимен

преди 6 години

Тея ако бяха в СССР такова "отцепване" щяха да им дадат с танкове, бомби, калашници и концлагери, и изселвания на цяла Каталуния в Сибир, че щяха да изчезнат въобще от картата на Света.

46

MarX Factor

преди 6 години

До ТольоТака е. В Каталуния засега няма война. Последната беше от времето на Франко, който ги подтискаше, даже забрани каталунския език. Каталунците са близки до испанците, но не са испанци, като баските. Каталунският до испанския език е нещо като българския до руския: близки са но не са еднакви. Отделен народ са. А и в миналото каталунците са имали своя собствена държава, а не като БЮРМ на Тито и Украина на Ленин и болшевиките. Сравнението на Каталуния с Македония не е особено удачно.

45

до 46 Ангел

преди 6 години

Пишеш спокойно пред компа но и в софия има Каталунци та да ни дойдат на " гости".

44

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

До MarX FactorДА АМА БЪЛГАРИТЕ НЕ СА УЧАСТВАЛИ В СЪСТАВЯНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ,ТОЕСТ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ПОДПИСВАЛИ ДОКУМЕНТИ ,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАТ ! А КАТАЛУНЦИТЕ СА ПОДПИСАЛИ СПОГОДБИ И ДОГОВОРИ ЧРЕЗ КОИТО Е СЪСТАВЕНА ИСПАНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ! БЪЛГАРИТЕ НЕ СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА НЕ ИСКАТ АВТОНОМИЯ ИЛИ ПЪЛНА СВОБОДА ! НО КАКАЛУНЦИТЕ СА ДЛЪЖНИ ПО ЗАКОН ,КОЙТО САМИТЕ ТЕ СА ПОДПИСАЛИ !

43

Ангел

преди 6 години

Сега след като Испания получи одобрение и от ЕС ,в Неделя ,деня на големия митинг против едностранно обявената "независимост" .Рахой трябва да арестува всички Каталунски лидери и да ги тикне в затвора до живот .Най-добре да им спретнат едни вендета и да ги заличат!!! Действай Рахой .Цяла Европа чака да види как ще дадеш пример на всички които искат да прекрояват границите на нашия континент!!!

42

MarX Factor

преди 6 години

37 Те и в Османската империя така са мислели за българската автономия. Нарушавала е законния порядък рахатлъка на падишаха. А нейният най-голям съюзник Британската империя също е подкрепяла териториалната цялост на Османската империя векове наред. Ако и българите разсъждаваха като теб, нямаше да има нито Освобождение, нито Съединение. Друг е въпросът доколко каталунците са готови да отстояват независимостта си, ако се наложи дори, готови ли са да се жертват. Viva Katalunia!

41

Анонимен

преди 6 години

Как така уволняват и отнемат автономия като Каталуния е вече независима държава ?

40

гуню неподкупния

преди 6 години

и как най богатите каталунци хранели света и ако са самостоятелна държава щели да хранят и марсианците, и да вземат по 5000 златни песо минимална заплата. То и при нас комунизъма ни спирал, ама след 30 г. демокрация и 10г. ЕС космоса крив, че сме хем бедни, хем продажни иитсъМ

39

Анонимен

преди 6 години

Демократичните ценности ,демокрацията ? Защо отплува в канализацията . Защо стреляха срещу тях , пребиха хората ,защо проляха кръв ,скубаха кокс и не им дадоха да изпълнят това което я тяхна ,,демократична ,,ценност ? Другото е бъртвежи. .

38

гуню неподкупния

преди 6 години

много примитивни хора тука бе. голямо разпадане на ЕС. и като станат 1200 чифлика в европа, как ще дадеш отпор на големите държави. как си представяш, че като им закарат 2 милиона арабески в барселона, те ще ги върнат в мароко например или путин докара на пристанището в барселона зелени човечета

37

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

КАТАЛУНЦИТЕ И ТЕ КАТО РУСНАЦИТЕ , НЕ СПАЗВАТ ТОВА КОЕТО СА ПОДПИСАЛИ !РУСНАЦИТЕ ДАДОХА КРИМ НА УКРАЙНА , ПОДПИСАХА ДОГОВОРИТЕ ,А СЕГА КРИМ БИЛ НА РУСНАЦИТЕ ,ДАЙТЕ ДА СИ ГО АНЕКСИРАМЕ !

36

Анонимен

преди 6 години

Европейския съюз се разпада, и изкуствено създадените държави в него се разпарчадосват. Така и трябва да стане. ЕС не е нищо друго освен тежка административно_корупционна организация, която хрантути хиляди безполезни корумпирани чиновници и единственото което е направено е унищожението на моралните ценности и националните възгледи и интереси на държавите които са влезли в тая куха организация. Евролиберастите и евротолерастите превърнаха Европа в мигрантски лагер.

35

Анонимен

преди 6 години

Така и не разбрах, дадоха ли й дистанционно устройство за управление на Каталуния на тази дама или не?

34

Анонимен

преди 6 години

Кухи каталунски кратуни. Заради цялата тази глупост сега ще им бъде отнета цялата автономия която имаха. И правилно ще им го отнемат. Никоя бяла държава не е длъжна до толерира анархията на даден регион с хора които си мислят за над закона.

33

Анонимен

преди 6 години

До *** ...СМЕЛОСТТА ДА СИ ДАДЕШ СВОБОДА, ДА СТАНЕШ СВОБОДЕН ЧОВЕК.....ОТВЕРКО ,НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ КОЙ ГО Е ИЗРЕКЪЛ. Един политик пред когото сегашните демонокрадци се преклянят .

32

Анонимен

преди 6 години

До бранко Безпартиен ,ама ив.ре.йн !

31

Анонимен

преди 6 години

До *** КАКВО СТАВА С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ ! С ПРАВОТО НА РЕФЕРЕВНУМ,НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО,НА ИЗКАЗВАНЕ НА МНЕНИЕТО ? . Кръв ,,насилие ,пребити ,куршуми срещу народа и танкове готови да тръгнат срещу него . Отиде демокрацията в канализацията .

30

бранко

преди 6 години

Стига с тоя франко. Човека не е бил партиен. Накрая му е писнало на шапката и ги разкарак, ***, импереалисти и т.н.