69

до 70 от славянин

преди 6 години

Странно защо пропускаш ''башнацията'' оттатък атлантика!

68

Анонимен

преди 6 години

Може да отиде да им направи по една бибитка.

67

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен63Това с отцепването на Баските е вица на деня!

66

проктолог

преди 6 години

Сорая Саенас де Сантамария, Последния да затвори вратата, ще въведе фашистка диктатура в Каталуния. Като израз на демокрация и европейски ценности.

65

Жиб.

преди 6 години

Каталуния не е малцинство а цяла отделна страна и цял един народ,вкарани насила в испанската месомелачка преди векове. Испанска нация има толкова,колкото има съветска,югославска и европейска нация. Затова Каталуня има право да се отдели от испанската "федерация" така,както такова право за отделяне от руската федерация би трябвало да имат народи като марийците,удмуртите,чувашите,дагестанците и чеченците.

64

Бай Колю

преди 6 години

Мдаа... Много са малко такива като Ботев дето да решат,че ще е свобода или смърт юнашка!Всеки се е разтреперал за скъпоценния си животец

63

чъки

преди 6 години

Беше ясно че няма как Каталуня да се отцепи.Но се случи едно друго нещо,капитали от Каталуня заминаха за някъде другаде,не се знае на къде и кой ще спечели от това,но едно е сигурно,каталунци ще обеднеят.Винаги така става,но хората продължават да се връзват на разни съвременни революционери.Нямаш съюзници,нямаш гръб,нямаш армия,нямаш нищо и кво очакваш да се случи.Необмислена работа.

62

Анонимен

преди 6 години

От белия човек вече нищо не става. Тия дето минаха океана без да знаят къде и как свършва той, дето покориха нации и континенти, сега седнали да чакат на политици от Мадрид и Брюксел да им решават съдбата. Като толкова искат независимост-готови ли са да умрат за нея?

61

кои

преди 6 години

До Анонименбаски са се отцепили,събуди се,здраво си се натряскал

60

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно точно и правилно решение. Не може малцинство да обявява независимост.Привържениците да си купуват билети от Аерофлот и да заминават.

59

Симпатизант

преди 6 години

Тази може освен управлението и други неща да поема :))

58

Анонимен

преди 6 години

Тези май забравиха как Баските сепаратисти както ги наричаха ги гърмяха на път и под път! В крайна сметка Баските се отцепиха и спряха да хранят испанците и възлюблените им мароканци. Същото ще се случи и с каталуния. Никой не е успял да пречупи волята на народа та ако ще да се насе.ат испанците. Испанците са мър.ши които вонят на кисело зеле. Лежат и се.ат и чакат някой да ги храни. Баламите умряха стягайте си задни.ите и бачкайте а не чакайте да ви хранят. *** прости испански!

57

юбералес

преди 6 години

До Ангел до 48Ангеле, прехврлянето на пари от богати към бедни райони може да стане със закон в Европарламента, като се увеличи субсидията за последните. За ЕС не е проблем дали ще има 27 или 47 страни-членки. В САЩ има 50 щата.

56

Анонимен

преди 6 години

На Каталуния вече не й трябва автономия: тя е независима.

55

ФАКТ!

преди 6 години

До Ангел до 48Ангеле зле е работата нали разпадне ли се испания нема моеш да береш краставици там и треба се връщаш на село.*** кой те пита тебе ти си един обикновен гастарбайтер с Бг лична карта!Не се прай по на католик от папата!

54

мазепа

преди 6 години

И аз искам да мина под нейния контрол.

53

ФАКТ!

преди 6 години

До АнонименС оръжие и точно тогава ние българите ще въоръжим каталунците с гранатомети картечници и АК мейд бай Арсенал Казанлък.Нали искате повисоки заплати и работа.Тогава се молете на здрава гражданска война и поръчки!

52

Анонимен

преди 6 години

А как ще поеме контрол над област, която отказва да се подчинява? :D

51

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 55,в испания много пъти се е ляла кръв и пак ще се лее.

50

Анонимен

преди 6 години

Не бъркайте Испания с комунистическа държава.Каквото и да стане няма да се лее кръв и няма да има хора в концлагери и да има трагедии.