39

Бай Кольо

преди 5 години

Интересно.Всички искаме евтин газ,но да не се произвежда от българска територия.Е няма как да е евтин докато го внасяме.

38

Без коментар

преди 6 години

Със 166 гласа "за", едва 6 депутати "против" и трима въздържали се парламентът днес прие пълна забрана за проучванията и добива на шистов газ в страната, както и за използване на метода на хидравличния удар (фракинг) с голямо налягане (над 20 атмосфери) при конвенционалните проучвания на нефт и газ. Тоталната забрана бе предложена от ГЕРБ след решение на премиера Бойко Борисов вчера да бъдат уважени изцяло исканията на гражданите, протестиращи срещу допускането на проекти за шистов газ в Българи

37

до 28 от славянин

преди 6 години

Значи всеки успех на бълхата е смърт за мечката!? Като всяко изкудкудякало от ''благородна'' демократична злоба атлантиче и ти си с IQ под 50!

36

Гази Баба

преди 6 години

Тиквун е готов да ни раздаде и разпродаде. А се вживява на спасител на България.

35

Добружанец

преди 6 години

Странно е колко небрежно се отбелязва в медиите, а хората тук са готови да стигнат до крайности. Имаме нужда от подкрепа в София!

34

Анонимен

преди 6 години

Бойуко каза че няма да има дори проучвателен фракинг. Защо се налага хората да протестират? Данеби пак да е взел едни пари за да разреши сондажите?

33

Анонимен

преди 6 години

Добре де, Бойко нали забрани дори тестовите сондажи за шистов газ. Какво стана с тая забрана? Да не би да са я разкарали тихомълком? Герберите пак ли прецакват България тихомълком?

32

Вътрешен човек

преди 6 години

Един кладенец изважда от еко-системата 30-40 МИЛИОНА литра вода завинаги-тя се инжектира дълбоко в земята и там си остава. *** и отровна. Винаги част от газа изтича в атмосферата, земетресения от 2-3 до 4 по Рихтер стават ежемесечни. Газови инсталации, камиони с вода и пясък, помпите на нафта бичат денонощно. Нищо, ама НИЩО добро не мога да кажа за фракинга

31

тоя шистов

преди 6 години

Газ. От де го извадихте?Отдавна е забранена тая технология в БългарияЯсно е, че иде реч за конвенционални методиПо които и сега се добива. И в България. И в РумънияТва е некаква спонсорирана от москва истерияНедай боже да почнем да купуваме по малко газ от московиятаАман от измислени проблемиАман от московски ***

30

Анонимен

преди 6 години

Алоооооо,радетелите за просперитета български проевропейци просто нямаме достатъчно територия за налудничави експерименти!!Само 110 000кв.км. е!!За справка:САЩ-близо 10 милиона,Канада-близо 10 милиона,Русия-около 17 милиона..........могат да си правят каквото си поискат,включая и ядрени опити на СОБСТВЕНА територия!!А на нас не ни стига такава площ и България ни е само една!!Предпочитам зърнодобив,пред химическа пустиня и отровена от химикали подпочвена вода с която после ще ни поят!!

29

Анонимен

преди 6 години

Русия никога няма да позволи България да добива собствени ресурси, вместо да ги купува от нея. Ченоморския шелф е богат на газ и нефт и Румънците от няколко години вече печелят от това. Но Българите следват повелите на своя брат Русия и никога няма да добиват ресурс от там защото е опасно. По-безопасно е да си го купуват на тройна цена от Русия

28

Солидарност

преди 6 години

Протести и в София трябва да има. Щом ще тровят българска земя засяга всички .

27

До народния съд

преди 6 години

Др.съдия,,а досегашните проучвания за конвенционален газ са безопасни,така ли?Защото проучванията за шахтови газ са забранени!Ама нали сте безроден съд,всички да се запътват към Белене!

26

Анонимен

преди 6 години

Където никъде в Европа я няма... -Ами точно за това те искат да унищожат природата ни лицемерите от Европа уж ще затваряне тецове ще махаме дизели а ще пробваме за шистов газ интереса клати феса

25

защо криете

преди 6 години

че за жълти стотинки България заравя на българска земя варели с ядрени отпадъци от руски атомни централи ?!

24

Добруджанец

преди 6 години

Твърдо съм против тази плодородна земя, която храни цяла България да бъде тровена. Може би ще е не лош вариант Добруджа да обяви независимост и да спре изтичането на богатствата ни към шоплука и да храним тея дебело.серци в парламента.

23

Защо?

преди 6 години

Обяснете как в почвата се вкарват химикали, как се взривяват потпочвените пластове, как ще търсете вода не зс миене а за пиене която щр ви носят първо в водоноски а после ще купувате.. И Пустиня отровна ..

22

Анонимен

преди 6 години

Никакъв шистов газ в плодородна Добруджа. Веднага народен съд за разрешилите това престъпление и разстрел.

21

Анонимен

преди 6 години

Абе каква е тази цензура? Тя граничи с безобразие. Въпросния коментиращ не веднъж е споменавал от кой етнос претендира че е. Какъв е проблема да му напомня че на мястото където иска да се изипват тези отрови, живеят хора от неговия етнос и тези хора ще пострадат?

20

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

ОТНОСНО АЕЦ -КОГАТО СЕ ЗАСЯГАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ , ПОЛЕЗНИТЕ И.ДИОТИ НЕ МИСЛЯТ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗА ОПАСНОСТТА ОТ АЕЦ !ОТНОСНО ШИСТОВИЯ ГАЗ -КОГАТО БЪЛГАРИЯ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОБИВА ГАЗ И ТОВА ДА ЗАСЕГНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ ,ТОГАВА ПОЛЕЗНИТЕ И.ДИОТИ МИСЛЯТ КОЛКО Е ОПАСНО ДА СЕ ДОБИВА ШИСТОВ ГАЗ !