47

Анонимен

преди 6 години

Той ще уволни Пучдемон, ами ако каталаните си го изберат отново на изборите?Ще бъде забавно Рахой да си отиде, а Пучдемон да остане.

46

Анонимен

преди 6 години

НАЙ-ДОБРЕ Е ДА МИНЕШ САМО НА БАНАНИ.ТЕ СА НАЙ-ДОБРИ ЗА ТРЕТОПОЛОВИТЕ.

45

ПЕНКО

преди 6 години

***.ИМЕНЕН ,... МЕДИЦИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ВИ ПРЕПОРЪЧВА... ДА МУАТЕ ЯБУКИ... И ДА СА БУГАРСКИ... ОТИ СА ЧИСТИ И С ЧЕРВЯЦИ ...АМА ТРЕБЕ ДА СИ ГИ ОТКЪРШИТЕ САМ ОТ ДРЪВОТО ...ОТИ НА КАПИТАЛ-ПАЗАРОТ НЕМА И НЕМА ДА ИМА !!!

44

Анонимен

преди 6 години

въобще не ми дреме ! най-много един портакал испански да си обеля, че по комунизъма не помня да съм белил. ся е демокрация и ши папам ананаси от коста рика, банани от колумбия и домати от турция.

43

Асан Кьоравио

преди 6 години

До До 42Вие ,българите, сте цъфнали сега,та още ще се делите ! Гаджо,Гаджооо...

42

Тато из Правец

преди 6 години

120 000 каталунци са убити от франкистите по време на Гражданската война ! Тия неща трудно се забравят ! Рахой-Махой си плямпа наизуст...

41

пенко

преди 6 години

Рехавой ,трябва да знае и да помни приписвания на Сталин принцип : " НЯМА РАХОЙ -НЯМА ПРОБЛЕМ!" СЪС СОРАЯ Е СЛОЖНО -ТРЯБВА ДА ОТГЛЕЖДА СВОЕТО ФРАНКИСТЧЕ! ТО НЯМА И ИДЕЯ ,КАКВО Е ФАШИЗМЪТ НА МАЙКА МУ! 400 КГ /АЛЖИРСКО-МАРОКАНСКИ /ВЗРИВ И ИСПАНИЯ ИЗБЯГА ОТ АВГАНИСТАН КАТО... КУЧЕ !!! ВЛАСТТА Е В РЪЦЕТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ...АКО ЛИ НЕ ...Е В РЪЦЕТЕ НА СИЛАТА ДА УБИВАШ ВРАГА!!!

40

До 42

преди 6 години

Ами, тогава и ние да се разделим на болярства, Германия на провинции,Италия да иска да си върне границите на Римската империя и т.н. и т.н.Всички *** сте едни и същи-борци за свобода....но с парите на другите и за сметка на другите.

39

Гледам много умници

преди 6 години

За тези, дето питат имало ли е такава държава или не - вземете и се ограмотете, как изобщо се е появила Испания. Ама добре запомнете имената на петте кралства, съставни части

38

Андрешко

преди 6 години

До # 38 То и на американците на паспортите им преди да обявят незсависимост е пишело англичани,но сега не и се развиха по-добре икономически от Англия...

37

Андрешко

преди 6 години

Сега Пучдемон трябва да избира дали да обяви вече неазависимост или да се остави да бъде съден за държавна измяна и вероятно доживотен затвор...

36

Каталунец

преди 6 години

90% каталунци са всъщност с корени от Андалусия.( Южна Испания) В училищата още от много малки започват да им промиват мозъците, как Катлуния е отделна нация, как може и ще бъде един ден самостоятелна държава и т.н. Този процес е от десетилетия, а централната власт в Мадрид нищо не прави.Viva España

35

Анонимен

преди 6 години

Интересно, а на личните им карти и паспорти какво пише: извънземни, не испанци. И правете разлика между автономия и независимост

34

До 35

преди 6 години

От кога е друга държава, много разбирачи в тоя сайт

33

Анонимен

преди 6 години

До 35Циркаджияя ...питах кога каталония е станала ДЪРЖАВА ? Посочи факти ? По твоята логика - защо пък част от каталонците , ще решават съдбата на земя на всички Испанци ?

32

Анонимен

преди 6 години

В Косово се води война и се спечели. Точка.Кой крив , кой прав е друг въпрос.

31

до 31

преди 6 години

Браво, бе умнико. Значи викаш Испания да определя съдбата на Каталуня.А не си ли задаваш въпроса - не е ли редно каталунците да определят съдбата си, а не някой отвън да им казва какви да бъдат.Пак не разбрахте, че каталунците не са испанци. Не са както се опитвате да давате примери с мизийци, добружданци и други.КАТАЛУНЯ Е ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА, ОТДЕЛЕН НАРОД С РАЗЛИЧЕН ОТ ИСПАНСКИЯ ЕЗИК.Не диалект на испанския, а ДРУГ ЕЗИК, при това доста по-древен от този на мавро-манг-овските ***. Точка.

30

До 29

преди 6 години

Може ***, но с чест и гирд. Смешници

29

Анонимен

преди 6 години

До 30 Ами тогава въпроса е решен. Нямаш държава, нямаш граница , нямаш нищо. Ако искаш земя бий се . С едно референдумче няма да стане. За какво говориш изобщо, щом нямаш факти.

28

Анонимен

преди 6 години

До 29То в случая ти се без чест. Рефервндум се Прави с всички граждани на една страна. Ползват думата "демокрация " а решават "комунистически " .Ако референдума беше за цяла Испания и бъде спечелен - Да отделяйте се. Но не е така.