25

Чиновник

преди 6 години

До ГражданинНякой те е излъгал, че си гражданин. Примитивен крепостен мужик си ти. Слугувай си на местния феодал и не се занимавай с неща, които не разбираш.

24

...

преди 6 години

Значи искам да кажа, че съм против раделянето и отцепването, но виждам, че повечето хора тука дори не знаят собствената си история камол и испанската! Но драги мои това искане за независимост не е от вчера и днеска то е от има нема 350 и нагоре години! Отделно, че каталуня винаги си е била отделна общност народ и прочие! Бунтове и въстания за независимост там е имало много и посления е от времето на Франко, та некак си мисля, че тия ора некак си имат право да искат да се отделят!

23

до 22

преди 6 години

Името на града винаги си е било Жерона. Това че на испанците им се иска да е Херона и отделен въпрос.Не може някой да ти прекръщкава града защото на неговия език било еди как си.

22

Херона е Испания

преди 6 години

Жирона е на сепаратистки, ама както е тръгнало скоро пак ще си е Херона :)

21

До 10

преди 6 години

До до 4Май си нещо в грешка.Я пак провери под чия юрисдикция са Канада и Австралия.

20

Гражданин

преди 6 години

Братя и сетри българи,турци,роми докога ще сме заложници на *** от кардливия катун София...до кога глад,мизерия....РЕФЕРЕНДУМ и в България и СВОБОДА за Източна Румелия,Пиринска Македония,Добруджа......от третополовия катун София полза няма,а само вреда

19

До 11

преди 6 години

До АнонименКаталуния не се е развила благодарение и само не нея, а на това, че е част от Испания.Все едно София да каже, че се развива, само благодарение на нея самата, а не, че е в България и е част от ЕС.

18

Анонимен

преди 6 години

търсят си белята и ще си я намерят, за радост на Вова, който доволно потрива ръце

17

Гражданин

преди 6 години

СВОБОДА за Каталуния и Източна Румелуя.....долу долу долу РОБСТВОТО и ГЕНИЦИДА на хиените от крадливия,корумпирания,третополовия катун София....миризливите жълти павета не е БЪЛГАРИЯ.....СВОБОДА за бедната,изчезващата се провинция

16

Анонимен

преди 6 години

Испанският крал е пряк поддръжник на фашисткия режим на Генерал Фрнако и трябва да бъде съден от Военен съд.Европа отдавна осъди и отхвърли фашизма.Нали викате че и вие бълхарето сте били и вие като европейците.

15

Питър

преди 6 години

"Чиста и свята република"

14

да абдикира!

преди 6 години

Сега е най-удобния момент монархът Фелипе Номер не знам си кой, да абдикира и да обяви Испания за република. Фелипе е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко, и е с изтекъл срок за годност.

13

???

преди 6 години

а полицейските спец-части, които ако влязат ще ви обърнат с краката нагоре за 24 часа.. за тях гласувахте ли същото ??? :))))нагла ***

12

Анонимен

преди 6 години

Жерона е един от най-красивите градове в Европа, бил съм два пъти там.

11

Анонимен

преди 6 години

Каталунците не си поплюват. Горд народ, затова са и толкова богати.А не наведени охлюви като бълхарето.

10

до 4

преди 6 години

А бе, промит мозък и мислиш, че като сложиш отпред едно Монархия и България ще стане автоматично като Белгия и Холандия.Че нали бяхте монархия при Цар Симеон Горокрадски. Освен че ви изсече горите, друго какво направи.За твое сведение Канада и Австралия отдавна отхвърлиха владичеството на Британската корона и са свободни държави.

9

Анонимен

преди 6 години

хахаха, тия са яко напушени - как точно ще го приложат това решение ми и много интересно

8

политиката напредва

преди 6 години

ейййй какви хора бе, щастливи. обявили Кралят си за ПЕРСОНА нонграта. а ние ТИКВА нонграта или Тиква -изсуджучена ли кво. нашиту тикве шом го симитлийскио Цар му изпе пред целото гражданство какво , с какво , кед , в кое и как пред кого е използвал судйжука си да нахрани лакомия зъГ на Будката Подересдрисковичи

7

Анонимен

преди 6 години

Глупости това противоречи на европейската конвенция за свободно придвижване на хора.

6

рахой е виновен

преди 6 години

Тия си играят на демокрация!