45

Футуролог

преди 6 години

Хибридните държави започнаха да се роят. Тази тенденция е на път да затрие Европа, като континент на благоденствието. Защо ли си мисля, че тези, които имат най-голяма полза от това всъщност са двете най-големи световни империи - САЩ и Русия. На тях със сигурност не им трябва трети в лицето на ЕС с който да делят голямата баница.

44

Анонимен

преди 6 години

След Косово и Крим, още един Абсурдистан напъва да се листва на картата. Не върви на добре Европа.

43

турист

преди 6 години

Да си изгорят испанските паспорти, за да пътуват по света , като талибани и руснаци. Т.Е. унижавани и нежелани.

42

Точилати

преди 6 години

И....я посочете на историческите стари карти къде е Каталуния, защото ....,май нема такава държава.

41

пенко

преди 6 години

СПОРЕД МЕН КАТАЛУНИЯ ИМА ШАНС ДА ПОСТЕГНЕ СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ --- АКО СТАНЕ ЧЛЕН НА О Н Д !!!!! НО ИМА И ДРУГ ВАРИАНТ : ДА ПРИЕМЕ ИМЕТО "КАТАЛУНШИНДЖЕН ЕВРОГУАНДЖОУ"!!!

40

пенко

преди 6 години

От позицията на атеист и материалист споделям СЛЕДНОТО: С УСИЛИЕ СЕ ОПИТВАМ ДА СХВАНА СМИСЪЛА НА СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО -" ДЕМОКРАТИЧНА МОНАРХИЯ " ИЛИ ДРУГОТО- "ДЕМОКРАТИЧЕН ПРОТЕКТОРАТ" /КАНАДА,АВСТРАЛИЯ И ДР./ ЗА КАТАЛУНИЯ, цРъКвАтА В МЪДУРИТ ЖЕЛАЕ ВЪВЕЖДАНЕ НА... ИНКВИЗИЦИЯТА... С ЦЕЛ СПАСЯВАНЕ НА "ДЕМОКРАТИЧНИЯ" кРаЛ !!! КАК " кралю порталю" ЩЕ ЗАГУБИ /ЗАРОБЕНИ / ПОДАННИЦИ "?"...-ПАДАТ ДАНЪЦИТЕ ...ЗАРАБОТЕНИ ОТ "ДЕДИТЕ " МУ ???

39

до 38 от славянин

преди 6 години

Каталуния ще стане арабска провинция, ако НЕ СЕ ОТДЕЛИ от Испания!

38

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

39.Да, Каталуня е най - добре развитият в икономическо отношение регион. Но за да се развие, нали трябва да има предпоставки!? Основната и главна предпоставка за развитието на Каталуня е Испания. Не само, че са обвързани икономически, административно и културно, ами и исторически! Каталуня НИКОГА не е била самостоятелна държава!

37

Анонимен

преди 6 години

Каталуня ,ако се отдели от Испания, ще стане арабска провинция.Навремето всички са се обеденили за да изгонят арабите от Иберийския полуостров.Сега все повече и повече араби населяват Барселона и цялата област.Скоро ще се говори за арабски каталунци.

36

Тежък Сокол

преди 6 години

Решението е в свикването на предсрочни местни избори в Каталуния защото сегашното ръководство беше избрано в разгара на кризата обхванала Испания и то носи в себе си протестен вот . Интересно каталунците не копнееха за независимост така както днес през 90-те и в началото на Новия век преди кризата

35

Анонимен

преди 6 години

Не може един образован и висококвалифициран каталунец да храни 20 мързиливи испански си-га-ни.На хората им е писнало. Всеки да се оправя и да живее според качествата си.

34

Тежък Сокол

преди 6 години

32 Да тогава нея е имало , но днес я има и днес играе тази роля.

33

Анонимен

преди 6 години

Шах с пешката.

32

пепи

преди 6 години

Как се поднасят новините в България.Едно селце с 200 жители се изсилило и изсрало нещо.А другите 50 милиона надали са на същото мнение.

31

до 31

преди 6 години

Така ли ви казват на сбирките на ***.Вземи прочети малко история. ФК Барселона не я имало преди 500, 400, 300, 200 години.А борбата на Каталуня за независимост е на повече от 5 века.

30

Тежък Сокол

преди 6 години

29 точно ФК Барселона играе най-голяма рола за желанието за независимост чиста запалянковщина която няма нищо общо с логиката

29

Тежък Сокол

преди 6 години

28 и да се дели Европа на графства , херцогства , княжества , деспотства , градове и паланки та да е по лесна плячка за огромните азиатски държави и за пълчищата от Африка

28

Анонимен

преди 6 години

Всичките стоки и марки, които недотам осведомените българи свързват с Испания, това всъщност са Катаулнски марки. Каталуня е най-развитата индустриална и най-богатата по БВП област.Цитирам само някои от световноизвестните Каталунски марки :1.Автомобилите СЕАТ2.Уредите ТЕКА3.ФК БАРСЕЛОНА - с Меси, Неймар и преди години легендарния Христо Стоичков.Всичко това е КАТАЛУНЯ, а не Испания.

27

Анонимен

преди 6 години

Каталуня воюва за своята независимост повече от 400 години.Сега е момнетът. Ако сега не успеят, никога няма да успят.Трябва да настискат Испания, която в момента е много-много слаба - и икономически и всякак.Не разбирам само защо гордите баски, не подкрепят в борбата им братят им каталунци.Може би испанците са успели да внедрят провокатори в Билбао.

26

Каталуня е Испания

преди 6 години

До КаталунецТе не са сепаратистка *** като битата от испанската полиция *** ;)