177

Анонимен

преди 6 години

Най-добре е държавата да закупи десетина селскотопански самолета,за оглед от високо на границите ни. Тези застаряли и не подържани МиГове и без това за въздушен бой са непригодни.Искаме ли да имаме добра авиация ще са нужни поне 30тина нови самолета,а това са много пари които нямаме.

176

Прецедентът Радев

преди 6 години

Кой беше шеф на авиацията години наред доскоро - льотчика Грипен Радев ! Затова сега сме на този хал.

175

Анонимен

преди 6 години

"Суджуците" на Радев рекетират Българската държава.

174

Анонимен

преди 6 години

До хах То и Полша налетя на Чехословакия и заграби Тешин заедно с Германия -И имаше договв за приятелство с Хитлер още 1935 година .

173

...

преди 6 години

ЕЕ само за тея самолети говорят тея .. еми пехота... флота .... президента пилот ии давай цяла нация да кара бомбандировачи :) емии полицаи ? учители ...

172

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 185Ф-16 има десетки свалени миг-ове от всички модификации. А МиГ-29 в цялата си история два витлови "Чесна" и едно еритрейско Су-22:))

171

Димитър

преди 6 години

До 187Доколкото знам САЩ, Англия и СССР са били на една страна. Т.е. няма вариант СССР да спечели, а те да загубят. Какъв ти е точно въпроса?

170

Анонимен

преди 6 години

До Димитър При мизерията 9 милиона ,сега при благосъстоянието 6 милиона

169

Анонимен

преди 6 години

До cazzo duro Друго си е Ф-16 ,трета ръка на 40 години .

168

Анонимен

преди 6 години

До Димитър А защо САЩ и Англия трябваше да спечелят войната ?

167

cazzo duro

преди 6 години

Tези недоносчета МиГ-29 трябва да бъдат изхвърлени веднага. Опасни са летците и абсолютно негодни за каквито и да е бойни действия.

166

Димитър

преди 6 години

До Бони,ОМГ! Ти си с ментален проблем. Нямам думи просто за кометара! И не ми отговори "умнико", защо СССР трябваше да печелят войната? Ти Българин ли си? Ние бяхме тогава на другата страна.... И сега сме там!

165

Боби

преди 6 години

До ДимитърФинландия Умнико само е спечелила и дължи сегашното си благосъстояние на СССР/Русияслед 1945 година Финландия не е Комунизирана и се превръща в едно от местата където влизат западни валута и стоки в СССРа в днешно време доста от Финските пристанища товарят/разтоварват руски транзитни стоки освен останалия търговски стокооборот между двете страни.

164

Димитър

преди 6 години

мизерия!

163

Димитър

преди 6 години

До Боби,а защо според теб СССР трябваше да спечелят войната? Само мизария след тях....

162

Боби

преди 6 години

До хах продСталин предлага на Финландия двойно повече земя за зоната източно от Ленинград. "ЗАЩОТО ФИНЛАНДИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА ЧЕ ТРЕТА СТРАНА НЯМ ДА ПОЛЗВА ТЕРИТОРИЯТА И ЗА НАПАДЕНИЕ НАД СССР И ПО-ТОЧНО НАД ЛЕНИНГРАД"Финландия отказва.Знаем каква е историята по нататък.22.06.41 година Финландски и немски кораби минират балтийско море и заключват Балтийски флот в Ленинград. По това време Немски войски(ВЪПРОСНАТА ТРЕТА СТРАНА) вече са във Финландия и техни самолети Бомбардират Мурманск

161

Боби

преди 6 години

До хахУмнико ти ама нищо от ВОЕННА СТРАТЕГИЯ НЕ РАЗБИРАШЗащо Сталин Анексира Прибалтите и Започна Северната Война?Ако Прибалтите бяха "Независими" Морски десант в Тила на Червената Армия на 150 км от Ленинград щеше да има на втората седмица на войната - Корабите бяха налични подготвени за нахлуване във Великобритания(Операция Морски Лъв така и неосъществена) - И това НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА Е КРАЯ НА ВОЙНАТА

160

Боби

преди 6 години

До Анонимен 160 прод4. България имаше същия разузнавателен Полски кораб само че 4 години по-млад. Продадоха го Сега е цивилен5. Понеже не им е стигнало времето да инструктират както трябва водачите на Армата на парада въпросния водач е натиснал бутона за аварийно спиране(все едно да дръпнеш ръчната спирачка на автомобил) БРЕМ на базата на Т-90 не можа да помръдне по-тежкия танк на площада, но представител на завода за две минути подкара "Счупения" танк на собствен ходИстината е различна нали

159

до 170 хахо

преди 6 години

Айде бе, "налетяли на Полша"? "окопира половин Европа"?САЩ и досега имат окупационни корпуси-бази в Япония, Германия и на още 168 места по света. Те си имат свои интереси.Лошото е че България последните 100 години все тегли късата клечка и има запазено място в клуба на губещите. От много кадърни политици.Единствената армия която няма загубена битка и пленено знаме, но няма спечелена война.

158

Боби

преди 6 години

До Анонимен 160Леле Ано Опорно Точков1. Офицерите предаващи войниците си в Чечня беше по времето на Елцин и подобно нещо е срамно петно за всяка армия - кой Съветваше/Управляваше реално Русия тогава?2. Кузя направи това което беше необходимо събра данни за това какъв трябва да е един самолетоносач в реална бойна обстановка - подобен опит в Русия просто няма3. За самолетите в Сирия Умнико за 2 години са направили 60 000 полета до 4 полета на самолет на ден и има един разбил се по тех причини