74

Анонимен

преди 6 години

До МомичеОнази работа е като последен коз, резерва и от нея много зависи ценз и професия.

73

Докторче в чужбина

преди 6 години

Кой за каквото е учил - това прави в чужбина

72

Анонимен

преди 6 години

До момичеНо според статията, една не малка част работят в банковия и финансов сектор - това не е особено голям обществен принос.

71

Един българин

преди 6 години

Накратко, да обобщя, защото тук продължават спекулациите, че българите миели чинии в Италия за жълти стотинки, нека кажа следното:За да печелиш пари, трябва да желаеш и да можеш да работиш.Ако те мързи и не работиш, никой няма да дойде да ти даде нещо за ядене.А също така трябва и да си умен, и да си учил. Навремето казваха: "Учи мама, за да не работиш". Голяма грешка! Това не е целият израз обаче. Изразът завършва със: "за да не работиш в производството".

70

спасението

преди 6 години

До vargРоби сме били и роби ще си останем! По-скоро да се връща султана при раята!

69

Професор

преди 6 години

Като гледам снимката това отляво е телешки дюнер. Отдясно пък пилешки. Аз предпочитам свински. Такъв правят в Гърция.

68

До 71

преди 6 години

аа и между другото работя като програмист- оператор металообработващи машини. Еропа има Голям глад за технически грамотни хора. Така, че ако имаш професия, дори и с елементарен английски ще се справиш. А България единици не могат да я оправят - казвам го от опит. Трябват ни нормални ЛИДЕРИ и всички Българи навън по улиците.

67

Един българин

преди 6 години

До: номер 69"Има, разбира се, и добре интегрирани и качествени хора... но са малко!"Как ще са малко бе!!! Статията е напълно тенденциозна и цели да покаже, че в Русия едва ли не е по-добре отколкото в Германия, Швейцария и Австрия взети заедно!Почти не останаха тук хора.И никой не подминава "тактично въпроса", много добре знам какво работят.Един от първите птички която отлетя в Лондон беше бивш колега от ВМЕИ който започна работа в банка в Лондон като софтуерен инженер!

66

риторика

преди 6 години

До Един българинБългари ли сме или пенсионери???????

65

Момиче

преди 6 години

До 73И образование си имам и работа, така че мен не ме мисли ;))

64

Анонимен

преди 6 години

Зъбите си не могат да оправят, бягат в България пак ! Много достоен живот, няма що, а иначе плюят плъховете

63

Анонимен

преди 6 години

До НЕбългаринПърво емигрираха мозъците на България заедно с проститутките! Останаха хайдутите

62

Един българин

преди 6 години

До: номер 68Никога няма да го хвана пътя. Рано или късно ще свикнеш с такива като мене - бъдещите пенсионери. Ще ставаме все повече и повече. А ти мисли по-добре как да ми изкарваш пенсията!

61

До 71

преди 6 години

Не всички са така, аз съм навън, защото България не ми предоставя никаква подкрепа за сина юи, който е с ДЦП. Тук, където се намирам има адекватни институции, в които са събрани всички необходими специалисти- подобно на училище. Така, че не плюй, не сме навън от хубаво.

60

НЕбългарин

преди 6 години

Дааа както всички българи тука и аз си мисля, че всички напуснали родината си са все учени. Учените велики българи от много акъл си оправиха своята родина и не остана вече какво да оправят за това с многото си учени във всички сектори се пуснаха из Европа и САЩ и резултата е на лице. Браво превърнахте тези страни в световни водещи сили. Вие сте надеждата на света! Светът се гордее с вас, нацията с най-много учени

59

Дааа

преди 6 години

Когато си дойдат, обаче, се държат все едно управляват IBM, но тактично пропускат въпроса с какво си изкарват хляба :) Има, разбира се, и добре интегрирани и качествени хора... но са малко!

58

Професор

преди 6 години

При Орешарски хората масово напускаха страната заради африканските доходи. Сега Бойко като вдигна заплати и пенсии милиони българи се завръщат в родината.

57

Момиче

преди 6 години

Има всякакви хора на всякъде. В чужбина ако не си с читаво ( тяхно) образование си обслужващ персонал. Срамна работа няма - дали имаш дюнер, миеш чинии или си инжинер каква е разликата?! Важно е да си щастлив и да допринасяш за благото на околните.

56

Анонимен

преди 6 години

До Един българин 55Ти кога ще хващаш пътя, че си ми писнал !

55

\

преди 6 години

И най-мизерната работа на запад дава право на достоен живот, за разлика от бг блатото