25

Анонимен

преди 6 години

Непредадените са във фонда "личен Череп". Интересно как на обикновените хора им се насажда вина, а други се имат за повече от държавата.

24

kolio99

преди 6 години

да се радват ,че и тез са дали на музея:-)))

23

Анонимен

преди 6 години

В Националния Исторически Музеи имат една камара копия и дупликати на съкровища и монети, оригиналите не са там! Така че, защо да предаваш съкровища на държа вните продажници които те самите ще продадат и изнесат а в Музея слагат копия. Много правилно са направили хората че не са го предали цялото.

22

любича самадджич

преди 6 години

делвата с жалтиците!

21

Анонимен

преди 6 години

До ЦиганинНямаше да се сурне целият български народ да рови за съкровища поради простата причина, че това занимание е записано в наказателния кодекс. 80% ще се дават само на тези открили подобно "имане" случайно. например, копаеш си кладенец и хоп гърненце, или основи за сграда... А който с металотърсача обикаля и копа - в кауша и без никакви проценти. Впрочем там е мястото и на така наречените "колекционери".

20

Анонимен

преди 6 години

Марине, в Англия могат да си позволят и по 150% да плащат за намереното. В България когато започнем ние да си емитираме парите, също държавата ще може да си позволи да изкупува намереното на 100%. А за да не се превърне в занаят, копането с цел търсене на "имане" ще си остане строго забранено. Ще се плаща само на тези, случайно открили такова докато са копали по съвсем други причини.

19

Марин

преди 6 години

Във Англия музеите изкупуват всичко намерено като плащат толкова колкото струва, а не някакви премии.

18

шматка

преди 6 години

До ***:)) че и осигуровки и стаж не им върви.Какви 10% говориш.Отварят каталозите и плащат на 80%.Само така това богатство ще остане в Бг.

17

100 Карата

преди 6 години

В Северна България ,един ром вика.Копая а знам че полицаите ме следят с бинокъл,чакат да извадя.И като намерих/нещо си/,тръгнах да бягам вика.И след няколко километра ме настигна вика,простреля ме ,и ми взе всичко.Поосле ме остави ей така на земята,и си замина.И му казал още,-Ти защо бягаш,нали знаеш че ще те хванем,и после ,,Лошо''. Те Музейните служители и охранители свили пендарите,властите търсят още от тези които са го намерили.Защото са скъпи монетите,и са взели добри пари,и искат още.

16

Циганин

преди 6 години

Защо не приемат закон за намиране и предаване на имане или съкровище на държавата , то иманяра да получи 10-25 % от стойноста на съкровището ,а то какво се получава Те копаят ,бъхтят се по нощите в студ и дъжд и накрая да го подарят на държавата .

15

kkk

преди 6 години

<span>big deal</span>

14

жико

преди 6 години

Взели са това, което им се полага.Нищо не става безплатно. Аз и толкова нямаше да им дам.

13

Анонимен

преди 6 години

Ако това е снимката по която съдят, че в гърнето е имало над 1000 монети, то явно "очите% им са бая големи. Тази снимка показва, че са им дали точно толкова колкото е имало вътре - около 200 монети. Освен това е изключително тъпо, като намериш съкровище от 1000 монети, да предадеш малка част от тях - веднага ставаш заподозрян. Прибираш или всичко, или нищо.Да не говорим за "извода", че са заровени през 3 век и са колекционирани 200 години. Най-вероятно са заровени с посаждането на джанката

12

Пешо

преди 6 години

Не е крадено ами е "обработвано от спецялисти"

11

ВЪПРОС

преди 6 години

Новината е много Дълга и няма Анализ , това трябва да го направят Журналистите .Аз ще ви кажа - Откритото Съкровище в частен имот е предадено на Полицията в Мездра , след това е Изчезнало чрез Кражба от Шефа на МВР .

10

шматка

преди 6 години

Колекцията била събирана 200г.хахаЩо си мисля че дядото на Петя и *** е бил иманяр който е набрал колекцията по царско време и с идването на комунистите е заровил имането за да отърве калъчката.Боднал една джанка за нишан но явно не е успял да предаде информацията на наследниците

9

Анонимен

преди 6 години

Как пък все на таквиз им се пада

8

Анонимен

преди 6 години

Който е намерил съкровището би трябвало да му плащат здраво, а не някаква мижава премия. Aз ако намеря съкровище директно го хвърлям в реката вместо да се разкарвам за 100 лв от кабинет в кабинет Каквато държвата такива и иманярите и полицаите. Щом се краде суджук ще се крадат и монети. Крадец до крадеца майно льо.

7

Dublin

преди 6 години

Niakoi moze li da kaze kakvo stana sus skandala ot predi 7-8 godini,kogato mislia,ce v Haskovskia/po pamet-moze i da ne sum tocen/ muzei pri revizia go hvanaha po dolno g.sti s ogromni lipsi i zamenki na eksponati s ne-tolkova cenni.

6

Анонимен

преди 6 години

Значи по снимка решиха че са били 1000 монети... Сега колко ще ги тормозят сестрите, не е истина....254