32

до 30 от славянин

преди 6 години

След като независимостта на Каталуния ще бъде толкова пагубна за каталунците, защо испанските м.нг.ли не им я дават! Май защото ще бъде много пагубна за испанските !?

31

до 25 от славянин

преди 6 години

Ами нека Мадрид да вкара армията, тъкмо с това ще ускори разпада на Испания!

30

Анонимен

преди 6 години

До mdam"Може да са най богати, но ако се отделят ще тънат в мизерия."---Да, бе ... Като Швейцария, Норвегия, Исландия ... пълна мизерия. :)

29

ИНТЕРЕСНО

преди 6 години

Европа е едно тлеещо огнище от конфликти....Само трябва да се ръчне и става опасно...Въпросът е ЗАЩО Испания, ЗАЩО СЕГА , КОЙ ???????

28

Васо

преди 6 години

Полицията с това насилие обърка малко работата, ама сега като ЕС им обясни последствията ще ги видим що за еркеци са. Ако искат да са извън цивилизования свят да правят що им е кеф. Вчера гледав в един репортаж един протестира разхождайки трактор. Па мисли ли, че този трактор е купен с пари от евросубсидии тоя тарикат. Ама иска да се превърне в независим просяк. Е, то и ние от членство не забогатяхме като народ. Некои да, и то много. Бог знае, кой крив, кой прав в техния спор. Нас си погледнем.

27

Гого

преди 6 години

До ИСТОРИЯНещо по-конкретно?Заинтригува ме много!Някакъв линк?

26

ДО 24

преди 6 години

Явно не са те чули в Каталуния . Утре пиши пак .Белким те чуят и да прихванат твоя Анализ .

25

ИСТОРИЯ

преди 6 години

Малко хора знаят че през 1936 година БГ Армията участва във Войната на Каталуния срещу Испания .Имало е Танкова Бригада , Самилетна Ескадрила и Пехота .Ние сме били на страната на Каталуния срещу Франко и Испания .

24

добре де

преди 6 години

ако мнозинството каталунци искат независимост защо не го заявят като протестират масово след като лидера им отказа да го направи ??? ако народа приема това като национална кауза не биха се спрели толкова лесно...но днес в новините не прочетох да е имало многохилядни мирни протести

23

Анонимен

преди 6 години

До 19 славянин 12,2 % са имигранти,а колко ли са от вътршноста на Испания,колко ли са от смесени бракове и всички тия са за оставане в Испания.За мен ,каузата НЕЗАВИСИМОСТ ,предварително загубена.Мадрид,ще се възползва от унионистите и може и армия да вкара под предлог,че защитава гражданите милеещи за Испания.

22

Андрешко

преди 6 години

Вчера писах,че каталунците няма да направят нищо,защото не се обявява независимост като тях,а като американците преди повече от 200 години. Създаваш собствена армия и след това обявяваш независимост в своя местен парламент,а не в испанския,където може да бъде арестуван. Когато имаш своя армия няма значение дали испанците ще задействат член 155.

21

грешката на

преди 6 години

испанците е , че трябваше да разрешат референдума НО ясно да обяснят на каталунците , че това означава излизане завинаги от ес и загуба на привилениите и икономическите ползи от това да бъдат част от испания и ес . ако след това каталунците решаха излизане ....тогава прав им път....няма смисъл да са заедно ако се мразят

20

mdam

преди 6 години

До анализаторМоже да са най богати, но ако се отделят ще тънат в мизерия. Какво ще се случи. Излизат от ЕС. Нямат свободен стокообмен с държавите от ЕС. Акцизи, мита. Всички големи фирми казаха, че ако това стане ще напуснат местноста тоест безработицата ще скочи до небето. Тогава колко ще са богати??? Барселона сама със себе си ли ще играе тогава ??? Правят като Англия. Гласуваха подлъгани за нещо което дори и не осъзнават

19

Халифат

преди 6 години

Да му мисли софийския емирски кмет , като свърши парите .............

18

бдинец

преди 6 години

Всичко може да се реши цивилизовано,просто Мадрид организира законен референдум в който ще участват всички имащи право на глас 5,3 милиона жители на Каталуния.Резултатът е ясен ,оставане в Испания.Друг е въпроса морално ли хора,като колумбиеца в статията и други преселници от Испания и колонийте й ,е морално,да участват в референдума.Чак после,за не спазване на закона,може да се говори и действа,някой и в затвор може да отидат.

17

Пуч трол

преди 6 години

Войната тепърва започва. Ние ще унищожим европейските правителства! Да започнем от бойковата бостанска власт!

16

славянин

преди 6 години

''Автономната област Каталония заема площ от 32 114 km² и има население 7 354 441 души (2008). От тях около 12,2% са имигранти от други страни. Граничи с испанските автономни области Арагон и Валенсия, както и с Франция и Андора на север. Въпреки малката си територия географските характеристики на Каталония са изключително разнообразни, вариращи от високите над 3000 метра Пиренеи на север до дългото 580 километра средиземноморско крайбрежие!''

15

Анонимен

преди 6 години

Eл-ке Вас-иле-ва, ти праскаш ли се в ана-ла *** дърта вмирисана геребарстка ку-рв-о ?Полуграмотна журна-листка от Тиквено-Прасешкия сайт на Суджуците.

14

до 12

преди 6 години

По коя телевзия бе - по Зорошката ли ?

13

до 12 от славянин

преди 6 години

Толкова по-зле за Испания, отнема изконно право на Каталуния, от което каталунците ще ''заобичат'' още повече Испания! А на страната ни силните винаги застават само малките, жалки, мазни и страхливи ***!