71

Анонимен

преди 6 години

До 53 пряк наследникМного грешно помниш нещо.1. Франко умира 1975.2. Конституцията е изготвена и приета 1978.3. Приета е чрез общодържавен референдум. В Каталуня е приета с над 80% ЗА при масова избирателна активност. 4. Една от малкото конституции пряко гласувана от народа а не от парламента.Чисто и просто от 10 г. Насам са най раьвитата и богата провинция и не желаят да са солидарни с по бедните райони.Но преди това когато се наливаха държавни пари в региона. Всичко им беше ОК.

70

Анонимен

преди 6 години

Освен дълга ръка на Масква, нещо друго дълго Соломончо не ли е усетил?

69

Анонимен

преди 6 години

Преди няколко дни онова влечуго Соломончо Паси пищеше по телевизията,че е трябвало да се допуска независимост на Каталуния и че зад референдума там виждал дългата ръка на (Москва) и хоп днес под тази статия са се изсипали сите еврейчета и ш**росоидчета да плюят по Каталуния и желанието на каталунския народ за независимост. Извода е ,че кога на еврюхите им е изгодно референдуми за независимост каквито станаха в Косово и сега в иракски Кюрдистан може,ама кога не им изнася на *** не може

68

Анонимен

преди 6 години

Като е толкова хубаво на запад, защо искат да се отделят?

67

Анонимен

преди 6 години

А ЗА КАКВО ИМ Е ТАЗИ АВТОНОМИЯ НА КАТАЛАНИТЕ, ТЕ СТАВАТ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА.

66

Анонимен

преди 6 години

А бе той и един долар беше 1,85, а сега стана 1,60 и още ще върви надолу.

65

Анонимен

преди 6 години

ВСИЧКИ ЛИ СА ГЛАСУВАЛИ БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ?САМО 400 РЕПРЕСИРАНИ, ДЕПРЕСИРАНИ, НЕ ОСОБЕНО ОБРАЗОВАНИ Я ГЛАСУВАХА И ЗАТОВА СЕГА СЪЗДАВА ТОЛКОВА ПРОБЛЕМИ-

64

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 61Испанската Синя дивизия на Франко е изпратена през ВСВ на фронта срещу Русия. Връща се само синия цвят! Бой до посиняване!=стига с тая *урия ве ... на всяка статия все за рубли ми говориш... пък 1 рубла - 3 ст

63

1

преди 6 години

Каталунците идея си нямат какво е да си малка държава.Напълно си независим-нищичко не зависи от теб.Колкото и цивилизована и толерантна да е Европа,всеки тегли чергата към себе си.Най-елементарния пример-от много години съдиите носят на гръб Барселона към титлите и в Испания и в Европа.Не че Барселона не е голям отбор,но питайте феновете на Челси да ви обяснят как съдиите им взеха две европейски титли и ги подариха на БарселонаДа излязат от Испания,пък ще видят,как Барселона потъва безнадеждно

62

Анонимен

преди 6 години

Фашизмът се възражда!

61

до56

преди 6 години

а циркажия...конституцията гарантира РАВНИ ПРАВА на всички в държавата, тя се изработва , чрез гласуване от представители на всички живеещи в тази държава като всичко това става чрез избори !! кога е имало народно събрание ,конституция в османската империя ?? а и вие сте и си оставате нашественици и крадци. какво се месиш по въпроси засягащи демократиччните общества когато вие си живеете в средновековието!!!

60

Анонимен

преди 6 години

Испанската Синя дивизия на Франко е изпратена през ВСВ на фронта срещу Русия. Връща се само синия цвят! Бой до посиняване!

59

Анонимен

преди 6 години

До 55 Ти полуидиотт ли си или завършен ? Да беше си прочел историята да знаеш, че България е от първите страни в света с държавност и граници ??? България е окупирана ДЪРЖАВА.Каталония НЕ Е държава. Не мога да повярвам какви палячовци пишат по такива теми.

58

Анонимен

преди 6 години

Значи, ако албанците имат по висок БВП от Бойко, следва македонците да се присъединят към Албания!

57

Франсис Дрейк

преди 6 години

Откакто потопихме испанската флотилия, никав груй не става от тях! Те принадлеат на Инкизицията и миналото! Идва времето на прогресивни и духовни народи като българите!

56

Анонимен

преди 6 години

Русия е федерация. Там правят ли референдуми за независимост? Ааа, там животът е безгрижен, а държавата се е погрижила за всеки и всичко!

55

Анонимен

преди 6 години

А вие защо нарушихте османската конституция! Нали референдума е най демократичното нещо на този свят.Бяхте ни надули главите как ги правели по 100 на месец в Швейцария. Слави какво се перчи с неговия референдум, щом това не е никак демократично.Каталунци са, тяхна си работа какво ще правят. Аз мога ли да те накарам насила да се омъжиш за мен само за една нощ? Мога! Следователно съм прав!

54

до 52

преди 6 години

айде бе ..ти още малко ще твърдиш , че константинопол е турски както и беломорието ни !! това , че някой чрез сила завзема определена територия не го прави истински собственик....такъв си остава местното население. а урките първи забиха ножа в гърба на руснаците прегръщайки хамериканците и продавайки суверенитета си и доверието на руснаците планирайки американски военни бази на тяхна територия

53

do 51

преди 6 години

И като се изтеглят ООД и АД, скоро ще видиш как на тяхно място идват други!

52

пряк наследник

преди 6 години

Само да припомним, че сегашното оспорвано корумпирано "правителство" в Мадрид е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко. И че испанската конституция беше съчинена от Франко и е антидемократична и антиевропейска. Все едно да се твърди, че след като Хитлер е бил избран демократично, значи и конституцията на хитлеристка Германия е била демократична!