111

Анонимен

преди 6 години

До 114 То и шотландците много бяха силни и вадеха ,какви ли не социологически проучвания от поряда ка на 60%подкрепа,пък накрая едва събраха 45%.Та ,незнам ,защо някой са толкова сигурни ,че мнозинството от каталунците са за отцепване от Испания.Можеби заради проведения ,,референдум" с 41% от избирателите и 90%подкрепа. Дори и при този референдум одобрението е от 2милиона.А останалите 3.3милиона не участвали ,дали са за Независимост.

110

Коментарите

преди 6 години

Се пръснаха в различни посоки...... Неофашистка Испания,със сила и прояви на фашизъм ,няма да спре Каталуния. Насила хубост не става. Каталунците имат своите основания да се отделят. Въпрос на време е.

109

Анонимен

преди 6 години

Разпада на ес е неизбежен и на много страни като цяло!

108

Анонимен

преди 6 години

Аман от циркаджии като каталунците, шотландците, британците. Повече да не занимават света с маймунските си номера за пред публика. Крим проведе референдум и се върна в Руската федерация след 50-60 години окупация от Съветска Украйна. Сега испанското правителство трябва да ограничи и отмени автономията и да я превърне в административна област. Страхливите каталунци няма да протестират, ще молят Испания да не ги гони, че Барселона няма с кого да играе на топка. Смешници.

107

Щирлиц

преди 6 години

До Сега разбирамЧе е имало грешки от страна на генерали,и от страна на Фердинанд,спор няма.Но ако не беше атаката при Чаталджа/верно,прибързана/,щяха да обвиняват царя и генералите че са страхливци,непосмели да посегнат към Цариград.Комунистите няма да коментирам,за да не си цапам устата.Но не може да се отрача,че монархическа България,постига за няма и 30 години удивителен напредък,и ако не бяха злощастно загубените войни,днес Родината ни би изглеждала другояче.

106

гербаджия

преди 6 години

Краят на ЕС, ще има и своите положителни последствия, като например края на ерата Борисов! Този човек е бедствие за България!

105

Анонимен

преди 6 години

Поне имаха автономия, сега и без нея ще останат! А ЕС може и да се разпадне както е тръгнало но тогава упадъка ще е за всички. Европа на регионите, без единна политика и законодателство, базирана на разделение, омраза, индивидуализъм, егоизъм и гол национализъм е обречена на упадък! Всички са съгласни, че ЕС в този му вид вреден за европейските народи, но трябва ли да бъде разформирован? Категорично не! Но цялостното му реформиране е задължително!

104

пенко

преди 6 години

НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ДЖИХАДИСТИТЕ И КОНКВИСТАДОРИТЕ ! КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ИНКВИЗИЦИЯТА И УАХАБИТИТЕ !!! РАХОЙ И САНТАМАРИЯ СА НАСЛЕДНИЦИ НА КОГО ... / ФРАНКО Е НАСЛЕДНИК НА КОГО... /??? НАЙ ЛЕСНО СЕ ЕЛИМИНИРА ЖАНДАРМЕРИЯ В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ -- КИТАЙСКИ БАЛОНЧЕТА ПЪЛНИ С БЕНЗИН ИЛИ С КЕРОСИН И НАФТА-ТАНКОВО ГОРИВО / БЕЗ ДА ГИ ПАЛИШ / !!!!! АЙДЕ СЕГА "КЮРДИТЕ" НА "ТУРСКИЯ МАДРИД" !

103

До Факт

преди 6 години

Само цитирам Теодорос Пангалос, за което беше уволнен: Германия е същество с ж1ивотинска сила и мозък на дете! Тази държава още не е благодарила с паметник на летците за освобождението си от Съюзниците с демократизирането на Хамбург и Дрезден.

102

Istinata

преди 6 години

Katalunia produljava da mi zvuchi kato izmislena durjava kato Narnia.egati prostiata

101

до 102 а бе шалвар

преди 6 години

не прави чест на никого , че е бил част от империя изградена на насилие и кръв ...било то италианци,англета,испанци . ако не си разбрал сме 21 век ...при ердо е още средновековие...но общочовешките ценности са доста по-различни от това кой колко голяма територия е заграбил .

100

ФАКТ!

преди 6 години

До АрниБез съмнение Германия е най-великото творение създадено от хората!

99

до 40

преди 6 години

До Демократе,ами извоювай си го,кой ти пречи,Испания е била империята,над която слънцето не залязва,ти кой си бил,България на три морета,приличащи на локви,хахаха

98

До Щирлиц

преди 6 години

От Сега разбирам! Цар Фердинад Последни и неговите генерали послушковци /Вие кажете кои хомосексуалисти /и пълни военени некадърници , малки изключения загубиха всички възможни войни! А комунистите за 45 години една война не можаха да направят. Защо и аз не знам.

97

до 99

преди 6 години

а бе василев стига с тия англосаксонци !! просто останалите народи нямат късмет да са владяли половината свят а след комунизма хората станаха мързеливи и избират управниците които им позволяват да останат мързеливи...други просто не могат да се отърват от управници диктатори и т.н

96

Арни

преди 6 години

Англосаксонците са на върхът на хранителната верига нямат равни наскоро един приятел ми съобщи за революционна формула за възстановяване на кости и стави след счупване и за увеличаване на костната маса специално за хора над 60 годишна възраст продукт разработен в велика Германия скъп но изключително ефикасен има и невероятен ефект върху натрупване на чистата,мускулна маса и сила,както влияе потресаващо на половата мощ при мъжа и то без абсолютно ,никакви странични ефекти.Германия!!!

95

до 96 а бе славянски

преди 6 години

аз съм писал на Български...на славянски не мога ...но пак да питам...коя китайска марка има някакво значение за американският или европейски пазар ?? какъв дял държат китайските телефони в америка или европа...защото това са пазарите където се позиционират качествени продукти... то в България сигурно имат 10-15 % дял при телефоните но аз питам за развитите страни . а при китайският и индийският пазар от над 2 млрд потребители е нормално да се продават повече бройки на тънка цена

94

Щирлиц

преди 6 години

До Сега разбирам!Верно ли?А любимата ти република докъде доведе България?Питам де,понеже при републиката няма "излишни средства за охолен живот на едни и репресии за други",или си гледал фЪнтастика?

93

ФАКТ!

преди 6 години

До ШопоЗона забранена за полети и фъркащи наоколо ***-16 да гарантират "териториалната цеалост на Спайн" (каквото и да значи това!!!)

92

до 92

преди 6 години

а колко е средната заплата в куба...щото човек се интересува колко получава а не колко е БВП ? а кубинците са 12 млн а ние 6 млн от които над 1 млн са шведи. в китай се работи двойно повече от тук а са първа сила просто защото запада изнесе производствата си там.... какви точно са китайските марки които са водещи на европейските или американски пазари ?? за северна корея.... твърдиш че средният севернокореец живее по-добре от южнокорееца просто защото имали ядрени бомби ??!!