26

Жиб.

преди 6 години

Евах я и в "демокрацията": на един потиснат народ не му се позволява да изгради своя собствена държавност въпреки всички "гаранции",дадени от конституцията и на Испания,и на Европа! Каталония все едно е част от нявгашните СОФРЮ и ЕСЕС-СЕР: нито една от техните колониални републики не можеше доброволно да излезе от "федерацията",каквото и да направеше!

25

Гробокопач

преди 6 години

Независимост на Каталуния! За да се отцепим и ние, по европейски образец;))) от държавата на Боку Тиквата!

24

Анонимен

преди 6 години

Затворени секции за гласуване, блокиране на онлайн гласуването, блокиране на Гугъл и информацията къде може да се гласува, забрана на референдума, арести. Демокрация в действие.

23

ТHE Патриот

преди 6 години

Има демокрация на запад ,но на приказнки само ,чист фашизъм и деспотия!

22

Анонимен

преди 6 години

Аз изкам Бургас да се отцепи от България. По този начин нефтозавода ще плаща данъците си в общината на хората, които трови, а не в София.

21

Анонимен

преди 6 години

Ако бяха поискали помощ от Путин оня щеше да им прати зелените човечета и да си гласуват ама нали са кухи *** нека сега ги шприцват отзад от мадрид.

20

Анонимен

преди 6 години

Русофилите нали помните когато Чечня поиска да се отделя от Руската Федерация...и какво стана...а сега мрънкате че нямало демокрация...То да е х.. да ви го вкара човек ама то акъл....трудно...

19

Анонимен

преди 6 години

Трябва като Ердоган, арести на 100-200 хиляди и по затворите и другите ще клекнат! Иначе каталунци испанци не ги различавам, мисля че са някакъв вид *** но може и да греша.

18

Анонимен

преди 6 години

До Българин,Турската и Севернокорейската и демокрация повече ли ти харесват ?

17

Анонимен

преди 6 години

mnogo demokratichno, EC naj demokratichniq sujuz

16

Анонимен

преди 6 години

Хубаво е да дебатираш с умни хора а не с кухи..л.е.й.к.и....

15

Анонимен

преди 6 години

Подкрепящите тук референдума четете ли че Висшият съд на Каталуния не дава да се състои референдума....

14

Анонимен

преди 6 години

До де бре...изобщо не знаеш какво пишеш...ама да си и ти в кюпа....по вероятно е да стане гражданска война отколкото Каталуния да направи референдума.Само че ти трудно ще го разбереш...

13

Българин

преди 6 години

Европейска демокрация? Не, мерси!

12

Електорат на ГЕРБ

преди 6 години

Добре де, защо началството не ни казва, ние от ГЕРБ "ЗА" или "ПРОТИВ" правото на Каталуния да прави референдум сме?! Пенсионирания Пожарникар от Банкя защо не излезне да каже каква му е позицията?! Нали уж е лидер с позиция и идеи? Или може би се бъркам, и е просто един нагаждач, който чака да види първо какво ще стане, та после да заеме позиция?!?

11

бай стоян

преди 6 години

Гейските русофилчета пак се разпискаха.Как им се иска ЕС да се разпадне за да може диваците от Изток да си развяват коня,ама няма.Санкции ще има до дупка.Скоро обща европейска армия.България и Румъния в Шенген.И айде дасвидания братушки.А всички русофилчета могат да заминават за Русия,Казакстан,Мордористан или Иран да борят Запада и да се молят на Алах да им помогне.

10

Анонимен

преди 6 години

Изтрили са ми коментара защото писах против насилието на полициятаи това ми било демокрация и защита на човешките права и самоопределение Всичко е фалш и привилегии за властта

9

Анонимен

преди 6 години

светът се разпада пред очите ни

8

Кико

преди 6 години

Защо не се чува нищо за "Испанския Хелзински Комитет" и за испанския "Красимир" (Ако питате мен, повече му отива Грозимир) Кънев?! Защо не се борят за свободата на поробените от идпанците "каталунци", така, както се борят за свободата на поробените от Българите "македУнци"?! Защо?! Мypви нйедни на Copoс? Къде спите?

7

Додо

преди 6 години

Интересно, къде са "правозащитниците" от Брюксел-Абат, които винаги наскачват в подобни ситуации?! Защо не подкрепят "демокрацията" и правото на Каталуния? Или може би случващото се в Каталуния е директно, 100%-во доказателство, че не само Испания, но и Евросъюза се разпада, след като беше превърнат в Ислямско гето от слугите на Световния Джихад - Меркел, Юнкер, онази амебa Оланд и подобните им европейски лидери- мекотели?!?