55

Анонимен

преди 6 години

Давайте и заплатите да отпадат вече и да кротнат всички работодатели най-накрая.Ае Чао.

54

Анонимен

преди 6 години

До Всеки да получава(2)В частния сектор няма съвестност, честност и справедливост от страна на работодателя към подчинените му.

53

Всеки да получава(2)

преди 6 години

заплата според качеството и количеството на извършената работата - това е идеалното правило, ако работодателите и преките ни началници са съвестни и честни хора, а също и добри специалисти, за да могат обективно да оценят онова, което правим и съответно да ни дадат справедливо възнаграждение.Само че в 80% от случаите работодателят се стреми да ти плати колкото е възможно по-малко, а прекият началник прави всичко възможно, за да толерирасвоите протежета и да спъва потенциалните си конкуренти.

52

Всеки да получава

преди 6 години

такава заплата, каквато съответства на количеството и качеството на работата, която е свършил - това звучи добре, но в случая е само претекст.Нашите работодатели се чудят какво да измислят, за да плащат по-малко на работниците и служителите си.Не отричам, че има хора с десетилетия трудов стаж, които са некомпетентни и мързеливи, Бог знае как взели дипломи.Но добрият и съвестен специалист с годините натрупва опит, който дава на работата му качества, за каквито младият човек може само да мечтае

51

УРАВНИЛОВКАТА

преди 6 години

Като имаш КЛАС - ГОЛЯМ ПРАС.!Дават ти минималната Работна Заплата и те изравняват с останалите колеги.Ако възразиш, тогава ти казват МНОГО ЩЕ ВЗЕМЕШ.!Така се пенсионирах с ниска осигуровка през последните години!Максималния ми коефициент беше когато съм имал само 4 години трудов стаж!РАЗБОЙНИЦИ!!!! НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!!!В края на трудовия стаж се предвижда по-улекотена работа и приличва Заплата!

50

Анонимен

преди 6 години

това е индивидуална фирмена политика , работодателя решава дали да добави към заплата тъй наречения "клас прослужено време" . стига сте занимавали народа с евтини фишеци , България има други проблеми . говорете ни за частни здравни и пенсионно-осигурителни с индивидуални сметки , достойно увеличение на пенсиите и почасово заплащане .

49

риторично

преди 6 години

Продължавам пост 56.След като напуснах, ми се обади колежка- няколко дена след мен припаднала на работа, викали линейка, измислили причина за припадъка и, било заради интриги. Нямаше време за интриги. Всичко беше от преумора и претоварване. На разлепените обяви из града написали, че всички бивши работници веднага ще бъдат назначени с постоянни трудови договори(голяма радост!), ама за уточняване на заплатата, да се обадят на посочен телефон. Борсата и Дж.обс-а не вършат работа. Обяви лепят!

48

Анонимен

преди 6 години

Да, да отпадне и да се въведе долен праг на часова ставка както в Германия. 8,40 евро за най-ниско квалифицираните професии. В строителството 14,20 евро на час. Сега коментирайте. Нито един германец не работи на тази ставка, обикновено работят на 15,70 - 25 евро на час. Не сравнявайте цените а заплащането което рядко е на време.

47

Анонимен

преди 6 години

Да, да отпадне и да се въведе долен праг на часова ставка както в Германия. 8,40 евро за най-ниско квалифицираните професии. В стоителството 14,20 евро на час. Сега коментирайте. Нито един германец не работи на тази ставка, обикновено работят на 15,70 - 25 евро на час. Не сравнявайте цените а заплащането което рядко е на време.

46

риторично

преди 6 години

Преди години работих в една фирма. Беше страшна цедка, въртяха ме като пумпал. Трябваше да свършим една работа за срок от 6 месеца, ние я свършихме за 4 месеца. Един ден през почивката получих световъртеж(добре, че се случи в помещение, където бях сам), помислих си,че като се наспя през нощта ще ми мине. Но не ми мина, не бях добре с дни. Казах, че напускам. Шефът ме обвини, че съм мързелив. Оня ден видях разлепени обяви из града- шефовете канят на работа бившите работници. Защо? Мързеливи сме!

45

Един българин

преди 6 години

До: номер 52 (Факт)Не, така е при мутрокомунизма на посткомунистическа България.При демокрацията по света е точно обратното.Например: В САЩ на младите лекари стажанти им викат "белите роби", защото започват с минимална заплата. И така трябва да работят години наред (не помня точно, може би поне 10 години) с по-възрастни техни колеги, за да натрупат ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ!Едва тогава тези лекари имат право на значително по-високи заплати. Не че са им много малки де.А при нас е точно обратното!

44

Един българин

преди 6 години

"В целия Европейски съюз доплащанията за трудов стаж и придобит опит се определят в колективните трудови договори", обясни Велев пред Bulgaria ON AIR."Само в България по изключение няма никакви доплащания за трудов стаж и придобит опит и сега другарят Велев иска и малкото проценти да ни ги махнат така че да ни оставят с ниски заплати!Това го обяснявам пък аз.

43

Анонимен

преди 6 години

"Всички млади хора ще кажат - НЕ"Тия младите които сега казват не, като поработят за работодателя си 10'тина години и през това време заплатата им си е останала все същата и не са получили никакво увеличение, а след някоя и друга година фирмата ще наема млади хора на по-високи заплати от техните, дали все още ще са на същото мнение?

42

Факт

преди 6 години

Така е при демокрацията - ще работите и няма да ви плащат. Сега искат да няма клас, после ще махнат и минималната работна заплата и ще върнат почти всички на 90 лева заплата, но така е при демокрацията. За такива мизерни заплати подрипвахте и ревяхте като .... по площадите след 1989-та. каквото искахте, това и получихте. Никой не ви е крив, че не сте разбрали за какво подрипвахте.

41

ИПОН

преди 6 години

Който пипа клас пада от влаааст!!!!!!

40

18 годишен

преди 6 години

Тази година завърших училище. Не ми се учи повече. Нямам някакви умения. Английски знам от филмите,които гледам по цял ден.Търся си работа : от 08..00 до 17.00. В офис, на стол. Без събота и неделя,без нощни смени,без физическа работа.За по-малко от 2 000 лв,няма да ви работя.

39

Реалист

преди 6 години

В гр. Ямбол откриха преди година завод за кабелни форми на автомобили като представяха инвестиционното намерение в общината предложиха заплата най-малко 700 евро, Тогава станаха бащовете и казаха та така ще одрежеш нащия хляб и ще откраденш персонала и ще трябва и ние да даваме заплати а не подаяние и си стиснаха ръцете с инвеститора за 650 лв. заплата. Сега в завода работят главно роми и неграмотни хора всяка вечер се хваща по някой с омотана жица покрай кръста а гголяма част от продукциятабрак

38

Бизнесмен

преди 6 години

Като са ви малки заплатете събирайте си партакешите и отивайте другаде да работите на високи заплати. Аз съм доволен от бизнеса, добре печеля, имам достатъчно каднидати чакат за работа, никой не карам насила да работи. Заплатата колкото - толкова, ако на някой не му харесва да се маха и много здраве, да ходи в Германия на висока заплата.

37

заблуда

преди 6 години

Въпросът днес не е да има ли "клас прослужено време",защото решението вече е взето, а как ще се компенсира прамахването му?

36

Анонимен

преди 6 години

В МО и МВР има добавка - 2% на година. Депутатите също имат. Не е отпаднала и си го има в държавните служители. Цялата работа е в това да се плаща по-малко. Въобще не им пука за равенство или как е било в Европа. Искат да печелят повече. Сега всяка година ти се вдига заплата с малко и от време на време увеличение с 10лв. Сега ще се остане само с тези 10лв. на 5 години. Велев скрий се, че ръсиш глупости. Явно е, че защитаваш корпоративни интереси.