84

Анонимен

преди 6 години

До славянин 90за Русия ли говориш ?

83

Лошо...

преди 6 години

Етнос от над 30 милиона по правило заслужава да има автономия. А борбата на Кюрдите не е от вчера. Изглежда обаче, че никой от големите играчи няма полза от тази работа. А може да се окаже и че има...Лошото е, че войната все повече се приближава до нас.

82

Анонимен

преди 6 години

Абе общо взето ситуацията е патова, американците тихо мълком ще подкрепят Кюрдистан, за Германия е ясно те отдавна са заели позиция в полза на кюрдите, руснаците са в небранно лозе, от една страна те създадоха ПКК навремето, обаче ако днес признаят Кюрдистан означава Путин да се скара с аверите си Ердо, Асад и аятоласите в Техеран, ако пък не признае ще си плюе на собствения референдум а и едва ли някога повече ще могат да ползват ПКК, ама те сами се вкараха в тая игра и сега ще сърбат :)

81

Ала_Бала

преди 6 години

Кюрдите, които са наследници на древния народ - мидеи има право на държава! Трябва да се решат несправедливостите на колониалната система.

80

славянин

преди 6 години

Какво бъдеще може да има една държава в която половината и жители са със светски разбирания, другата половина - със ислямистки, половината искат да са в Европа и в 21-ви век, другата половина - в Близкия изток, в 15-ти век и в нова османска империя, и в която населението и живеещо в югоизтока и иска независимост!?

79

Анонимен

преди 6 години

Предишните турски правителства ако бяха (които бяха подкрепяни от военните) досега Турция щеше да обезглави Барзани. Дори думата "кюрд" бе табу. На военните не им пукаше колко войничета са загинали. Ердоган гледа да няма жертви. Не пуска аскера срещу ПКК. Пускат безпилотници и трепят всичко живо. Но Ердоган не иска да се чува, че са убити турски войници. Ако започнат всеки ден ден да умират войници турците ще го свалят веднага.

78

2

преди 6 години

честито на кюрдите.....врагът на моя враг е мой приятел. Да живее независим Кюрдистам.

77

Анонимен

преди 6 години

Иракската армия се готви да влезе в северен ирак!

76

до 79 от славянин

преди 6 години

Имаше една карта на ЦРУ за новият Близък изток! На нея ясно се открояваше обединеният и независим Кюрдистан! А вътрешните проблеми на тюркието с този талибан начело са толкова тежки, че ще ударят яко рамо за образуването на новия обединен и независим Кюрдистан!

75

Turcite nikoi nelibi

преди 6 години

Ne moje da ima Titciq Kiurdistan Teq sa smyrtni vragove ne se traqt

74

Анонимен

преди 6 години

Da jivei Kiurdistan dolu Puikistan

73

до 79 от славянин

преди 6 години

Тюркието не може да се оправи със своите кюрди, какво остава с чуждите! Обединен и независим Кюрдистан е неизбежен, въпрос на време!

72

Анонимен

преди 6 години

А може би се заформя нова Турско-Кюрдска държава, по Австро-Унгарски модел?

71

Анонимен

преди 6 години

Първо независимост, после аншлус. Слепи ли сте, че не виждате какъв е планът?

70

Анонимен

преди 6 години

da jivei Kiurdistan

69

ХАХО

преди 6 години

Ха хаааа, случи ли се *** мр.ъсе.н, а? Случи се, нали! Ха та видя ся ко ши праиш? Да ти пик.ая на суп.олив.ия мустак, да ти пи.кая...

68

Анонимен

преди 6 години

Това че ПКК е разбото го слушаме вече има няма 10-16 години, ама на :) а великата турска армия я видяхме миналото лято, натоварена гола в камиони и откарана в неизвестан посока, така че не ми говори тия глупости, Ердоган само ше приказва и нищо няма да смее да направи и знаеш ли защо ? защото само това може, а и цялата му рода врътка бизнес с Барзани

67

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 73ПКК вече го няма ! явно не си разбрал, няма да могат да изкарат и зимата а на аскера трябва да тренира. Турската армия не е онази от 70-80 година турската армия е по силна от всякога както и турската икономика е по силна от всякога, събуди се!

66

Политик

преди 6 години

Ердоган е един от най-успешните и далновидни политици в света.Сега той ще отвърне по подобаващ начин на всички предатели.

65

Анонимен

преди 6 години

До 72Е то турците немога да се справят с едно ПКК на тяхна територия, камо ли с по-сериозна военна сила каквато в момента има в иракски кюрдистан, и не забравяй че турската армия в момента не е оная която беше преди 20-30 години, а и това не е северен кипър с 70-80 хиляди население