104

Анонимен

преди 6 години

Има само 3 нации, които заслужават да бъдат унищожени японците, германците и турците. Цял свят знае защо.

103

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПКК вредят най-много на кюрдите, през 80те Турция имаше премиер кюрдин кюрдите и турците са братя

102

Sinnlig

преди 6 години

До Sinnligoт досегашното тъй като в момента Европейският съюз е затворил категорично вратите си към Европа и европейските пазари за Турция , което си е един вид блок.

101

Анонимен

преди 6 години

До сКлавянинаАбе рипай си колкото искаш, сложиха Ви го мощно, сега Путята незнае какво да прави :) каквото и да направи все ще сбърка, ама така е като си навирате гагите за щяло и нещяло, ся ше сърбате

100

Sinnlig

преди 6 години

До Анонимен60 процента от турското население осъзнава дори и да не е достатъчно образовано ,че хора като Ердоган са вредни за тяхната държава , но с нечестни избори и действия , подкупи и обещания за власт Ердоган държи останалата част , от които са част от армията . Ситуацията не е по - различна от България , хората оценяват политиците си , но не ги свалят заради бирократичните норми и настъпването на гражданска война. За самата икономика едва ли Турция има каквото и да е развитие различно от

99

Анонимен

преди 6 години

По същата логика и южна Бг трябва да е с референдум.

98

до 107 от славянин

преди 6 години

Швабистанците май сами си нахъндиха големият африканско-арабски без лубрикант с поредното си четвърто избиране на лудото бабе Шмъркел!? Швабистан и останалите му дружки отдавна са резерват и обетована земя за всички архаични расово-етно-религиозни съществуващи форми на живот!

97

Анонимен

преди 6 години

Ако не беше Ердоган този Кюрдистан нямаше да го има.За първи път от уста на турски президент излезе думата "Кюрдистан" и това беше Ердоган.Един ден турците ще го видят този колко струва, но ще е много късно и Турция може би и ще изчезне.Защото освен икономиката всичко друго при Ердоган е зле. И икономическото развитие не го започна той, а просто продължи линията на Йозал.

96

Анонимен

преди 6 години

Кюрдите в Турция са поне 30 милиона. Но повечето от половината от тези 30 са полу-турци и полу-кюрди. Деца от смесени бракове. През 1930 турците са 10 милиона а кюрдите 2 милиона. През 2017 кюрдите са 14 милиона. Турците 66 милиона. Но раждаемостта при кюрдите е по висока. Тургут Йозал-кюрд, Бинали Йълдъръм - кюрд. Кемал Кълъчдароглу - кюрд.

95

Анонимен

преди 6 години

абе швабите го натресоха и на Ердоганя и на Путята :) ама мощно и запомнящо се

94

Анонимен

преди 6 години

че защо да е предател и кого да е предал, турция ли ? за бошняци и косовари - може, за кюрди - не

93

до 101 от славянин

преди 6 години

По атлантическите земи етническата картинка даже е по-впечатляваща - черни, кафяви, *** и всякакви архаични расово-етно-религиозни образци!

92

до 94 от славянин

преди 6 години

За *** тюркия говоря!

91

до 95 от славянин

преди 6 години

А ти знаеш ли че твоята ''велика'' тюркска армия води война с ПКК от 1984-та година насам!? А ващите ''хипер хай-тек'' дронове най-много отвреме-наврема да убият някоя заблудена коза по чукарите на Кюрдистан!

90

Анонимен

преди 6 години

а кремълското жуже какво ще прави ся ?

89

Анонимен

преди 6 години

че то в Русия е абсолютно същата етническа картинка, само в по-голям размер

88

Анонимен

преди 6 години

До Анонименче то от дронове стрелящи по топлина не останали кюрди, кой тогава гласува на референдума

87

Анонимен

преди 6 години

какво предателство лудак,кой си ти да държиш сметка на граждани на друга държава какво правят или те е страх че крушката си има опашка,ако Ирак се дърпа да признае правото на кюрдите за независима държава има право още повече че тоя район е богат на нефт,обаче за какво Пуйкистан иска да държи пущинаците на югоизточна Турция не разбирам...ТОЛКОВА МНОГОБРОЕН НАРОД ИМА ПРАВО НА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА,направо е невероятно как досега не се случила,тоя референдум е първа крачка

86

Victimized

преди 6 години

Близкия Изток е така разграфен от великите сили, още след разпада на Османската Империя. Кой човек с всичкия си би създал държава в която има n% кюрди, n% сунити ,n% шиити и още не знам си колко под националности , и да очаква там да има мир и разбирателство. Истината е, че когато са я делили тази територия са знаели за петролните залежи и потенциала им. Така са структорирали бившата империя, че да може там хората никога да не спрат да се бият един друг.

85

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли колко терористи са убити през 1999? Това е взето от сайт на ПКК. Убити са 200 от ПКК. От турска страна са убити 40. Това е за 1999. Това е за пример. През 2017 през Август (само за месец са убити 600) от ПКК. Убити турски войници - 0.На година (откакто турция пусна свои безпилотни самолети които стрелят по всичко което излъчва топлина) умират 1600 - 1800 терористи. Турските SIHA са дронове с Калашник + Андроид.