10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10Гилмор не е Пинк Флойд, поради 2 причини:1. Идва в групата близо две години след каот е основана от Барет, Мейсън, Райт, и Уотърс2. Продукцията след разделянето на Уотърс и Гилмър след разделянето им е в пъри в полза на Уотърс. Последният записа страхотни албуми като Amused to Death, Flickering Flames, докато остатъчният Пинк Флойд създаде за близо 30 години не повече от 2-3 полу-хита. (Devision Bell). Въпреки всичко, Гилмор е неповторим блус артист. Но няма размаха на Уотърс

9

Snorky

преди 6 години

Ако в рок музиката имаше роли Роджър Уотърс щеше да е бизнесмена, а Дейвид Гилмор музиканта. Ако Дейвид дойде в България ще си купя билет на момента, докато за Роджър ще се замисля...

8

Анонимен

преди 6 години

До ddtСид Барет довежда Дейвид Гилмор!

7

IB

преди 6 години

Заради амбициите на този велик иначе музикант най-великата група за всички времена - Pink Floyd така и не написа и изпя още стотици велики неща. Винаги ще съм му обиден заради това, че постави личното си его над групата си. Няма да посетя нито един от концертите му, ако ще всеки ден да ми пее в двора. Сърдит съм му завинаги, след Floyd нищо не направи сам. Дори и сега хората ще дойдат заради старите парчета на групата.

6

ddt

преди 6 години

Уотърс не е един от създателите на Флойд,Сид Барет го довежда за свой заместник...

5

Анонимен

преди 6 години

Музиката му не е за социалкомунисти.

4

Анонимен

преди 6 години

Един от най великите музиканти.Очакваме дата за концерта:).

3

Анонимен

преди 6 години

Няма велики рок музиканти без политически позиции. Така е от 60-те години на миналия век, когато на практика демонстрантите на запад бяха предвождани от рок-музикантите, подобриха западната демокрация, спряха виетнамската война. Донякъде Маричков и Щурците се държаха по подобаващ начин през комунизма. Ако си само певач - вкръчмата.

2

Анонимен

преди 6 години

Да, велик музикант! Но и Дан е прав, не знам защо често такива велики личности се съгласяват се опетняват с политически цапаници.

1

dan

преди 6 години

Този си показа истинското лице, призовавайки за оставка на правителство в независима държава. Ако управляващите тогава бяха сериозни, трябваше да го тикнат в дранголника за намеса във вътрешните работи.