75

Анонимен

преди 5 години

Революции не се правят от хора, които търсят причини защо нещо няма да проработи, а от тези, които намират решения. Очевидно е, че ще има трудности, но също толкова очевидно е, че електрическите автомобили са колите на бъдещето. А всички трудности ще се решават малко по малко. Това са технологии, които се развиват въпреки натиска на петролните лобите.

74

Анонимен

преди 6 години

Абе чисти са, ама много се чака на зарядните бе бате, ти ще чакаш ли даже и 1 час, а?

73

Мандрахерц

преди 6 години

Още една статия от човек който чете всичко от нета и вярва на хора от големите петролни компании! Електродвигателя е по-добър и по мощен от ДВГ от 0-60000 оборота. Развитието на хибридните и автомобилите с батерии са само преход към новата технология(хиперкондензатори и горивни клетки). Ама нали да си чешем езиците!

72

Trolland Dump

преди 6 години

"ПОТЪРСИ В ИНТЕРНЕТ:"МАЛТИЙЦИ НАПРАВИХА ЕЛЕКТРОМОБИЛ С 1000 км. ПРОБЕГ"Потърсих. На английски(Chreos). Знаеш ли какво се оказа? Че никога не е бил създаден дори работещ прототип, а го има само на чертежи и рекламни видеота. Релано не е изминал и 1 км. Технологията им за "супер зареждане" знаеш ли какво се оказа? Един ТИР(на дизел)кара след тебе и те зарежда с кабел. Ахахахахахахах!!!

71

Trolland Dump

преди 6 години

"Защо смяташ, че като се прави сравнение между двигателите, трябва да се намесват гумите?"Щото ми говориш за "всички разходи по колата са били 10 000$", а не само за двигателя. Отделно, в тия 10 000$, влизали и 3500$ за фарове?!? Те към двигателя ли са или съвсем се оплете в измишльотините? Въобще - говорите несвързано, фъфлейки в захлас по технология, която не сте ползвали и от която не сте страдали. То на снимки и технически данни на хартия - всичкото е много готино.

70

:)

преди 6 години

Кисело е гроздето....

69

Тиквун

преди 6 години

До КратунМен, тук не е научен форум. За това си има други сайтове. Успех на новот място.

68

Дизеляка

преди 6 години

Поздравления за авторката! Статията е добре структурирана и аргументирана. Крайно време беше някой да озапти малко електрическите "вопли"....

67

Анонимен

преди 6 години

Крайно некомпетнетна статия. Като ще критикувате електрическите коли, поне препишете отнякъде.

66

seira

преди 6 години

До Trolland DumpПОТЪРСИ В ИНТЕРНЕТ:"МАЛТИЙЦИ НАПРАВИХА ЕЛЕКТРОМОБИЛ С 1000 км. ПРОБЕГ"

65

ив

преди 6 години

Електромобилите се развиват толкова бързо,че след две години нищо написано тук няма да е вярно,а след още пет написалия тези редове сам ще се смее на написаното от него.

64

далавера? не!

преди 6 години

като минат 5 години и дойде време за смяна на батерията ще разберете за какво иде реч!!!

63

Анонимен

преди 6 години

Електро автомобилите, далеч не са толкова лоши, колкото ги изкарвате тук.

62

Анонимен

преди 6 години

До Trolland DumpЗащо смяташ, че като се прави сравнение между двигателите, трябва да се намесват гумите? Естествено, че под консумативи имат предвид разходите за единия и за другия вид задвижване, гумите какво общо? Може би си очаквал, че електромобилът изобщо няма да износва гумите ли, какво?

61

Анонимен

преди 6 години

До До СатаНАТОНе е ли логично направо да се зареждат електромобилите от фотоволтаиците, отколкото първо в други батерии?-------------------А докато си вършиш работа с колата фотоволтаикът защо да не трупа енергия?

60

Плавник

преди 6 години

До автора.Колко пътИ е по-скъп един електромобил? Една Тесла струва колкото един Пасат и няма двигател, чийто ремонт би струвал 2-3 хиляди лева.

59

Аз

преди 6 години

Ако Тесла е изминала 480000 км за 2г.т.е. 240000 за една, или всеки месец по 20000 км, уау, толкова правя на година, а ако продължим да смятаме излиза че на ден е правила по 666 км, е тука нещо, а ми той човека не е спал бре, бравос, хамериканска му работа

58

Trolland Dump

преди 6 години

"Тази седмица имаше статия за електромобил Тесла изминал 480 хиляди км. за две години. Всички ремонти и консумативи и гориво са стрували 10 000 $"Не те ли съмнява малко? Един комплект гуми горе-долу си заминава за 50 000км. Значи само за гуми, тази Тесла/Мотика трябва да е изхабила ( 4х150$ )х10 = 6000$. Трябва да ти светне една червена лампа, че нещо не е наред в историята. Виж, ако Тесла са ремонтирали всичко за тяхна сметка и не са вземали пари от собственика - това е друг въпрос.

57

От къде си бе муджо?

преди 6 години

"Проблем е и пробегът им - при някои модели той достига до 300 км, което означава, че трудно може да стигнеш до морето, например." Ако беше казала от твоя квартал или гаража *** в София щеше да има някакво значение това което си написал твойта мама Марийче!

56

СатаНАТО™

преди 6 години

Фотоволтаиците винаги вървят с акумулатори.Цял ден ги пълнят, през нощта зареждат батериите на колата.Което не достига се допълва от мрежата.Цялата енергийна система може да се направи компютърно управляема, така че домашните батерии да поемат излишъците генериран ток, а после да го връщат.Това е бъдещето, но ***-читатели на "Строго секретно" си знаят само Белене, ВВЕР и ако може само една суперцентрала да имаме и ключа от нея да е в джоба на Путин.