21

Do Garrincha

преди 6 години

По твоята логика, трябва всички, които подлежат на ин витро да се доверят на природата, защото без лекарска намеса не могат да имат деца. Да и върнат 5000 лв. тогава, поне с друг мъж да опита

20

Garrincha

преди 6 години

Чета коментарите и всички имат право до известна степен ! Но, ако оставим настрана възможностите на съвременната медицина и погледнем през призмата на природните закони - зачеването нямаше да е възможно - говоря, само поради гибелта на единият родител !!! Нека да се доверим на природата ! Скръбта може да се изразява по много начини, но това не е един от тях ! Утре тази жена ще има друг човек до себе си, деца (дай, боже) и така ...

19

Алекс

преди 6 години

До ВВВ Ако жената зачене по какъвто и да е път и мъжът почине след това, не правим аборти, не се бесим публично и не ползваме този пример, защото не е правилно съпоставен към казуса.Ако мъжът почине преди зачеването обаче, жената не забременява с никакъв замразен материал, така както не би могла да забременее по естествен път от починал човек. Защото - да си припомним - това е процедура, която асистира естествен процес. А не генетични фокуси за любители.

18

ВВВ

преди 6 години

До АлексНе съм съгласна. Принципът е този, но този материал е замразен вече и починалият е изразил желание за това да се използва по предназначение. Естествено,че всеки може да почине дори и утре- аз, както и вие, колкото и да съм цинична. Да не предприемаме ин витро процедури ли, да не зачеваме нито по естествен, нито по изкуствен път, така ли? И както другите питаха ако вече е бременна, какво -да прави аборт ли?Хайде стига глупости!

17

Алекс

преди 6 години

Егати и извъртането, да кажа пък аз. Още един път - тези процедури са асистиране на нормални физиологични процеси. Така както двойката няма да зачене дете по естествен път, когато единият родител е починал, така няма да зачене и асистирано, ако единият родител е починал. Ако мъжът почине след зачеването е друга исторя. Хайде пък да не е толкова сложно. Иначе какво - някоя дама утре ще зачене от човек, умрял преди 70 години, защото има имоти за наследяване. Много хуманно. Аман от медийни дъвки

16

Анонимен

преди 6 години

Добре де! В Наредбата пише ли какво се прави ако злополуката беше стнанала малко след инвитрото? Аборт ли щяха да и направят? Ега ти недоразвитите нормотворци!

15

Алекс

преди 6 години

Всъщност аз намирам закона за напълно смислен.Как така ще се позволяват процедури след смъртта на един родител?!Това е пълен абсурд и ако променят нормативната уредба, за да угодят на моментна медийно интересна случка, ще отворят широко врата за големи злоупотреби и безконтролност. Това е асиситирана репропдукция, която подпомага желанието на двама живи родители.

14

до автора

преди 6 години

Ками, неграмотна си. Не го чуваш и четеш за пръв път. *** на уроци, ако ви е свестно управлението, би следвало да те пуснат. Не може да си журналист и да си неграмотна.

13

Един българин

преди 6 години

До: номер 3Или не четеш внимателно, или не ти е много ясна тази материя?Фактически мъжът си е дал съгласието да забремени жена си още докато е бил жив!Повече от ясно е, че не е предполагал, че ще умре толкова скоро. Няма причини да се мисли, че би променил желанието си в случай че може да умре.Но ако е имал някакви специални желания, трябвало е да ги има предвид и да ги заяви изрично.Няма логика. Но и тогава трябва да се търси съгласието и на двамата!

12

Анонимен

преди 6 години

Хора светът върви напред, стига с тези казуси любовница, наследство.......законът не може да не се променя години наред. Щом мъжът е дал доброволно материал, значи а осъзнавал действията си. Нека да има документи уточнява ще какво да се случи при евентуална смърт или друго, стига сме решавали съдбата на хората. Жената да остане без деца или са търси донорска спермограма ли?

11

Mimoza

преди 6 години

Разбирам желанието на вдовицата, но все пак това е ДЕТЕ, не ми е ясно как ще му дадат име, когато евентуално се роди. Отделно този починал мъж в момента има определени наследници и след време ( примерно година) се ражда това дете, което също се получава наследник. Нещо не е нормално....Жалко, че е починал, но такъв е понякога живота. Мисля, че не е редно да се променя закона.

10

Анонимен

преди 6 години

Тука нещата са психологически - много жени си раждат ей така, и после децата не знаят бащите си. Тука е малко особено ако детето разбере, ще е голяма травма за самото дете. Но и не виждам прекалено голяма драма. Все пак е в името на живота, дори е да е малко не приемливо за доста хора.

9

....

преди 6 години

Замразени здрави ембриони....след това спрях да чета...недопустимо е да сте толкова невежи

8

Неа до 5

преди 6 години

Ако в 9 месец ме зареже то толкова е искал и да бъде баща ... То родителството не е като да идеш до магазина ... Иде ми , дойде ми желанието ....след 5 мин.го няма ...

7

Неа до 4

преди 6 години

Хиляди по света са самотни деца ... Как е ?

6

Анонимен

преди 6 години

До анонимен 3 Наредбата НЕ Е ОК. Бащата е дал съгласието си, искал е детето. То ще расте без баща но със съзнанието че е обичано от баща си. Има много деца по света нежелани от бащите си. Жал ли е за тесноскроения бг народ.

5

анонимен

преди 6 години

До Неаа ако в 9 месец от бременноста бащата те зареже / почини и т.н.... крайния резултат не е ли същия

4

Анонимен

преди 6 години

До НеаХиляди жени по света са самотни майки.

3

Анонимен

преди 6 години

Нищо втрещяващо няма. Не може генетичен материал да се използва за подобна цел, освен ако изрично не е декларирал починалия, че желае да забременяват от него след смъртта му. А дори и да е имал подобно желание, пак е доста мътна материя - и морално, и етично, и нормативно. Наредбата си е ОК. Не намирам за положителна промяна да се даде възможност на психически травмирани жени да зациклят в опити за забременяване от мъртвец.

2

Неа

преди 6 години

Да родиш дете с ясното съзнание че то няма да има баща .... Незнам .... Не ми се струва Ок ...