31

Анонимен

преди 6 години

Миналата есен бяха пак 3000. Лъжат бе. При такива заплати да няма учители?! По моите наблюдения няма свободни места пък виж какво се пише. Да направят сайт и да видим къде имат нужда

30

Sonq

преди 6 години

Джамбова беше

29

Sonq

преди 6 години

А в чужбина ми предложиха да ида на интервю за учителка, но ги беше срам да ми кажат заплатата по телефона;-)))

28

Sonq

преди 6 години

Едно време като завършвахме като учители и трябваше да започнем като такива нямаше места. Имаше една методистка г-жа Джамова в Пловдивския (съпруга на който трябва, естествено, възрастни преподаватели комунисти и двамата) която ни идваше на проверка като ходехме да преподаваме по техникумите. В училищата преподаваха пенсионирани учителки, които не преподаваха на децата( децата го твърдяха), цял час си говореха с госпожата, която в мое присъствие се уговори с методистката да ходели на екскурзийк

27

Анонимен

преди 6 години

Несен с песен. Ха-ха-ха!

26

Бивш учител

преди 6 години

Другото, което не се казва нв течи статии, е как на всичките "обучения" на директори, на Боловец, или някъде другаде, им се разяснява как да държат на колене учителите, за да не мислят пак за стачки.След обучението , в неформална обстановка, те сами един на друг споделят и се учат, как да става това.Да сте видяли нещо по-добро, да се е получило след Делегираните бюджети? Освем фаволизирането на няколко училища в голямите градове?

25

Бивш учител

преди 6 години

Половината истина е казана в последното изречение.Но не е много точна.660 лева е заплатата на учител в общинско училище с 25 години стаж.Чистата заплата.Защо не кажете, колко е заплатата на млад учител? Втората половина от истината е в договорите за 1 година. Тези места са на съкратените само преди 2 месеца учители.Вече не може да се назначава на срочен договор, но се изхитриха-директорите назначават "за изпълнение на определена работа" вече, друга буква, но смисъла си е същия.

24

От Турция

преди 6 години

Аз взимам 400 евро лекторски.

23

Анонимен

преди 6 години

..всички видове учители..Джурналисти вас кой вид ви е учил ? Питам за един приятел от Турция.

22

Професор

преди 6 години

Комунистите са мързеливи. Защо няма да им стигат 600 лв? Не искат да бачкат. 600 лв.са много. Мин.заплата трябва да бъде 200 лева.

21

Анонимен

преди 6 години

Как да има недостиг или търсене, след като аз кандидатствам за такова място и едва ли ще съм избрания. Що за статия?!

20

Анонимен

преди 6 години

Започва извиването на ръце. Какво ли не правят парите.

19

Смешник

преди 6 години

Стига с тия статии няма кой да бачка всички знаем ще става и по зле . или всичко трябва да поевтинее или драстично увеличение на заплатите. Цени като в европа заплати кат за бангладеш как да стане . само за депутати няма недостиг там и квалификация не ти искат нито да ходиш на работа мечта за всеки.

18

Соцялно слаб депутат

преди 6 години

460лв,това трябва да вземат даскалите,колкото е минималната,пари няма,автопарка на депутатите трябва да се подновява,защото наесен трябва лимузините да са с повече екстри.

17

Неразбирко

преди 6 години

'несен с песен' - личи си, че учителлите не достигат.

16

nerealist

преди 6 години

До АнонименУчителката трябва да нашари и твоите публикации, май...Какви математически приоритети търсиш във втори клас? Що не си гледаш инДженерството!?Вече прекалявате в стремежа си да плюете по даскалята!

15

Анонимен

преди 6 години

все по зле ше става в тази жалка територия

14

nerealist

преди 6 години

Информацията не е коректна!Дайте малко конкретика! Къде се търсят учители?Какви учители се търсят?Директорите съгласни ли са да назначат пътуващи учители?Съгласни ли са да назначат учители над 30 годишна възраст?Обявените места не са вакантни- за тези места има учители, които са били изпратени на борсата през лятото и на 15 септември пак ще ги назначат на работа. Ако някой друг кандидатства за такова място, ще остане с пръст в уста.

13

Анонимен

преди 6 години

Лъжи, кръв и правописни грешки - това е даскалото днес.Спомням си как учителката на сина ми-2 клас поправила с червеннхимикал задачата по математика.Е, аз съм инженер и да Ви кажа се учудих. Как е възможно учителка - 2 клас да не познава математическите приоритети? Еми, възможно е! Не искам да казвам името на учителката и училището. Не Ви лъжа. Положението е вече изтървано. Само, вижте тази статия - "несен".Специалност: "Фейсбук" в Нов Български, Бургаски и Варненски Свободни университ

12

Анонимен

преди 6 години

До MaйMyнaтaХорат брат,алчни.... Добре че има самаряни като теб.Сигурен съм,че каквото и да работиш,ако някой ти каже,че нямаш пари,ти ще му свършиш работа ей така,за Бог да прости. Хвала на такива люде.