51

Анонимен

преди 6 години

Лъжи...за да намериш място да учител ти трябват връзки. За едно място кандидатстват по 100 човека официално обявиха преди време в новините. Всички които познавам с учителско образование не могат да си намерят работа. Това е желана професия заради ваканции и работно време. Работната среда така и така е ужасна навсякъде.

50

Ledopis

преди 6 години

Za kakvo sa vi uchiteli, nali imate vanshno bg ministerstvo gramatik otbor top experti....?! Znaiat mnogo ezikita...

49

българин

преди 6 години

нивото на мислене на много голяма част от българите за училището и учителите не се епроменило от времето на килийните училища, т. е. елементарно мислене.

48

Eлена

преди 6 години

Е,нали за млад учител е 760,ха,ха,ха,.......сега разбрахте ли колко ги увеличават!Лъжат,преяждат със суджук!

47

Ванката

преди 6 години

Глупости на търкалета. Директорите са длъжни да обявяват местата, въпреки че имат хора, защото ги назначават всеки път от септември до юни за да пестят пари.

46

наблюдател

преди 6 години

Един приятел завърши за учител. Много трудно започна учител в голям град, на супорнайси интервюта ходи, накрая успя с едно рамо, без рамо почти невъзможно в нормално училище. Уж има недостиг на учители, но този недостиг е в малките населени места с ученици римляни. В големите градове, в нормалните училища няма недостиг, има кандидати.

45

къде....????

преди 6 години

къде ги търсите - синът ми всяка година от 5 година насам кандидатства за учител по математика и информатика - все няма свободни места в цялат великотърновска област - ако има то е заето преди да се обяви от "наш човек и той вече кандидатства само за "кудош" - да види какво се случва - ТАКА ЧЕ НЕ МИ ГОВОРЕТА ГЛУПОСТИ ЗА ЛИПСА НА УЧИТЕЛИ!!!!!!!

44

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВ почти всяко изречение имаш пунктоационна грешка, но това не ти пречи да изказваш мнение. Което не е лошо, но когато критикуваш трябва да си изряден - поне аз така мисля. Виж, за изтърваното положение си прав, за съжаление, но пък и ти си пример за това!

43

учител

преди 6 години

Не е проблема само с заплатата, проблема е и в системата. Кандидатствах за работа като си занесох документите в най големия студ /-20 градуса/ миналата година в село Рупци /Червенбряг/. Дитекторката не пожела да ме извика на интервю както се изисква. Питах я по телефона и тя не ми отговори. А от инспектората на МОН, ,, ми така е решила,,.

42

Киро

преди 6 години

Готов съм да стана учител!Имам диплома, имам и желание!Но с тази заплата - няма да стане!Чао и стига реване, че няма кадри!Квото предлагате, това ще намерите!

41

nerealist

преди 6 години

До шматкаИма такива специалности във учителските университети- история и география, биология и химия, математика и физика и т.н.

40

Анонимен

преди 6 години

В момента се търсят и 3000 програмиста!

39

nerealist

преди 6 години

До АнонименАй, стига вече с тия ИТ! Няма всички да работят това. Не са нужни компютърни гении за да преподават в 6-ти клас по ИТ Навсякъде по форумите ИТ специалистите бутате на преден план, сякаш е кой знае колко трудно! Който не се е хванал, той не е станал ИТ специалист.

38

шматка

преди 6 години

До 45Добре де но не мога да разбера как един учител преподава по рисуване музика и ИТ!!!!Другия по география и история доколкото тези предмети вече съществуват защото ги размиха с ЧП и ЧО

37

Анонимен

преди 6 години

До СтрахилНамери светни учители за 650-700 лева по английски или ИТ. Просто няма такива или са останали някои на 62-3 години.

36

nerealist

преди 6 години

До АнонименПравилно! Нека да изкарат списъци- къде какви учители липсват, по заместване ли, като лектори ли, какви са критериите на директорите и т.н. И да посочат само позициите, за които действително няма хора, а не фиктивни бройки.

35

Туск

преди 6 години

Като почнат да ми плащат минимум 1000 лв заплата нето, 5оято нараства с по 15 % на всеки три год. , тогава ще ходя да се цаня за даскал. Сега с тая мизерия в образованието просто няма да стане. Аз 500 - 600 лв . на месец да си тровя нервите с някакви олигофренчета , няма да стане.

34

nerealist

преди 6 години

До шматкаПреподават по няколко предмета, за да направят норматив и да получават цяла заплата. Или да вземат по някой лев отгоре като лекторски часове.

33

nerealist

преди 6 години

До SonqЕдно време(преди 10-15год.), за да работиш като учител, искаха най -малко 5 год. стаж по специалността и незнамси колко клас-квалификация. Магистърската степен я нямаха за нищо. Молбата ти даже не приемаха, за да не изместиш дългогодишната пенсионерка, която е човек на някого.

32

шматка

преди 6 години

Чудно!Моя съседка учителка по история с 15 г стаж не може да си намери работа във Варна.Истина ли е статията.От друга страна в училището на сина ми учители преподават по два че и три предмета.Последно търсят ли се реално учители