32

Незнайко

преди 6 години

Епа аз може и да съм от село (от село София съм всъщност), ама и аз съм бил в САЩ. И макар да съм бил един път, то за няколко месеца съм обиколил бая кръчми, ресторанти и барове, и то в много яки, големи и шумни компании и никъде не видях дс ни искат подобна такса!!!Навсякъде обаче трябва да оставиш бакшиш, който си е по закон и то не малък. Така че всякакви подобни *** "такси" се обезсмислят.Даже подозирам, че ако си тръгнеш без да оставиш бакшиш сервитьорката ще те подгони по улицата!

31

Анонимен

преди 6 години

Поредната ганчовското селска история. И от двете страни. Понякога силно се срамувам като ме почитат навън за националността ми. Ето заради такива като тия.

30

Анонимен

преди 6 години

Чакайте сега малко...аз ако бях на някой на мястото от компанията щях да кажа на келнера..."Брачед, по-скоро такса "чаша" трябва да ни натресеш, защото за нея се изисква препарат и вода за да се измие, а на тирбушона к'во майка си ще му миеш?" Муахахахахаха

29

Анонимен

преди 6 години

Това да си в нас храна отвън е същото като да наемеш майстор да ти работи и той да се пазари дали цената на свършената работа ще е с пиенето или без пиенето. Български особености.

28

Анонимен

преди 6 години

С други думи: Едни *** се възмутили, че друг *** ги е прецакал с тази измислена от него такса.

27

Анонимен

преди 6 години

до 30 Само не ми казвай че има такса тирбушон! Уахахаххах... тоя съвсем се е олял.

26

Анонимен

преди 6 години

Бе к'ви са тия глупости бе???Сервитьорите бакшиши не получават ли??? Това някакви вицове ли са???

25

Анонимен

преди 6 години

Бил съм 3 пъти в САЩ и мога са ви заявя, че взимат такса ако компанията е голяма, а ако пък е голяма и шумна и смущава другите клиенти на заведението, таксата е още по-голяма. Това да наемеш заведение за празненство и да си до мъкнем бохчите вкъщи си е мегаселяния и мегапростия. Типично по български.

24

Анонимен

преди 6 години

Според мен не е правилно да се внася алкохол отвън. Ами представете си, че някой купи ракия менте като в Ардино и клиентите изпукат на масата в заведението. Какво ще му се пише на собственика?

23

Такса за нула-нулата

преди 6 години

А не начисляват ли и наказателна такса в случай, че не си им използвал тоалетната, докато си бил в тяхното заведение?Така де, направили са си труда да поддържат тоалетна, а ти не си благоволил да отидеш да се из-пиш-каш там! Това е обидно и трябва да бъдеш глобен! Така ще е справедливо!

22

Анонимен

преди 6 години

до 24 Така е, но още по- непонятно е за останалите хора на този свят е факта че ти им позволяваш да си внесат питиетата, но след това им искаш такса тирбушон. Това ако не е най-голямата идиотия на този свят...

21

Анонимен

преди 6 години

Кой на Запад прави такива банкети като у нас? Където се събират цели родояе. Там фирмите правят банкети за служителите си, като на тях не се налага да си носят пиене от къщи. Дори на сватба се събират само няколко близки и приятели на младоженците.

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен #15"Такса "секс" няма ли задето оня ден гледах..." твойто не е такса ....... ... безплатно е баце не се коси :)))

19

Анонимен

преди 6 години

Това да внасяш храна и напитки в Заведение за храни и напитки, макар и с разрешението на собственика си е чисто български патент със селски привкус и никой нормален човек по света не би могъл да го разбере.

18

българите на сапун

преди 6 години

Направо и храната да си донесат от вкъщи, а? Българския манталитет е страхотен просто

17

Няма спасение от тях

преди 6 години

Гербавите алчни Суджуклии са на всякъде.

16

Анонимен

преди 6 години

до 16 Бухал, не говорим дали е селска постъпката на собственика на заведението, че им е разрешил да си внесат ракията и виното, а за последиците от това. Значи той им позволява да си внесат питиета, но не ги уведомява за таксите произтичащи от това. Е това ако не е рекет к'во е?

15

Анонимен

преди 6 години

Двама седнали в Заведение и поръчали по бира. Докато келнер ът се отдалечава, единият се повикал - И в чиста чаша. Келнер ът се върнал с двете бири и попитал - Кой беше с чистата чаша. Та толкова по въпроса за Бай *** клиент и Бай *** сервитьор.

14

Анонимен

преди 6 години

до 16 Ти си бил голям ***, бе? В белите държави собственика на заведение може да позволи и това на определени клиенти. Друг е въпроса дали има такъв манталитет. Това не е незаконно, смешнико!

13

Анонимен

преди 6 години

Сега всеки почва да си измисля истотии, че да го покажат някъде по някоя тв. Пишете,че и клон ви е паднал,че е актуално.