9

Кума Лиса

преди 6 години

КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ, ВИНАГИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ, ЗА МНОГО ПАРИ ОТ ВАС ЗА ТЯХ. НА ТЯХ ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА, ЖИВИ ЛИ СТЕ ИЛИ НЕ!ТЕ ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ!За това вече хората не им вярват и минават на самолечение. Те отдавна са забравили клетвата си!

8

Истински доцент

преди 6 години

До 8: Какво прозрение те е споходило. Ама май си от хората, които бавно стоплят. Вторично насложената бактериална инфекция при вирусно заболяване е възможно усложнение. Никъде в коментара си не казвам, че това е невъзможно. Питам само как антибиотикът влияе на резистентността на вирусите. Защото това е мегатъпотия. Дали стопли реотаните този път?

7

Анонимен

преди 6 години

До Истински доцентЯвно и ти си от тези,които разбират от всичко. Прочел си нещо,което по принцип е вярно,без да познаваш проблема в дълбочина. Да, антибиотиците не действат на вирусите. Но... при вирусна инфекция,имунитета се понижава и прави организма податлив на бактериални инфекции. Най-тежките и смъртоносни усложнения на вирусните инфекции са "насложена вторична бактериална инфекция" . Затова при тежки вирусни инфекции,също се дава антибиотик.

6

Анонимен

преди 6 години

По принцип българина разбира от всичко. Политика,икономика,коли,компютри,футбол,ядрена физика, гипсова замазка...Лошо няма,но само в медицината не се правете на разбивачи,че като там объркате нещата,връщане няма.

5

Истински доцент

преди 6 години

"Това се дължи на факта, че те рядко предписват антибиотици. По този начин вирусите нямат резистентност към лекарствата."Само след обвързването на лечение на вирус с антибиотик в две изречения, ви съветвам да пропуснете материалчето. Или професорът-гост вече е снесъл в памперса, или пак джурналята са объркани в превода. И в двата случая - това е мегатъпотия. Антибиотик се дава за борба с бактериална инфекция. Единствено и само.

4

Анонимен

преди 6 години

Бивало *** и безработни журналисти, но да се правиш, че от всичко разбираш и да публикуваш от скука, колкото да си оправдаеш заплатата и седенето на стола, това вече е прекалено. Понякога, ако нямате какво да пишете, по-добре не преписвайте стари материали. Професията ви, по едно друго време е била уважавана и престижна. Била, защото с такива материали няма как да е.

3

Лекар.

преди 6 години

Работил съм и в Швеция. Толкова голям процент от населението със слухови апарати и тъпанчеви протези като там не съм виждал никъде другаде. Причината според мен е именно в късното прилагане на антибиотици при деца с бактериални инфекции. Изчакват ги съвсем да "втасат" и им дават антибиотици чак когато се влошат съвсем, което понякога води до трайни увреждания. Те изпадат в другата крайност. Вярно - нямат голям проблем с антибиотичната резистентност, но понякога цената за това е инвалидизиране.

2

проф.Мърморски

преди 6 години

Може билки,от веселите!

1

Лекар.

преди 6 години

"Фармаколог обяснява как да третираме заболавянията"Не е работа на ФАРМАКОЛОГ да лекува (третира) заболявания при хора. Фармакологът НЯМА ПРАВО да изписва лекарства. Той може да ги прави и продава, но какви лекарства и в какви дози да се дават на болните, може да каже само лекуващият ги ЛЕКАР.