34

Кол център

преди 6 години

35,6 хил. лева годишно !!закъсали сте го хакерчета... един шофьор на камион в българска фирма командирован в Европа взима толкова само от командировъчни !И му трябва само средно образование и да пие по малко от кило седмично...вижте обявите за работа....

33

Анонимен

преди 6 години

Едно ИТ е ясно колко плаща като данъци и пенсии - фирмите са предимно западни, заплатите са чисти и по банка. На фирмите им е по-изгодно да са на светло, а не да въртят далавери на дребно. Обаче ми е по-интересно е колко плаща един милиционер и един тъмно-лилав с 10 деца?

32

Анонимен

преди 6 години

Да получават пълните си заплати и всеки да се осигурява, както е в Германия.

31

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

поредния *** Мрежев от цифрови системи плащал сметки. толко ,колко левскарите си плащат вересиите.толко.

30

Анонимен

преди 6 години

В нормалните държави в Европа социалното осигуряване е индивидуално /Германия/,както и здравното имат си собствено конто и се трупат парите за старини. Фирма , Работещ, ДАВАЩ ПРОИЗВОДСТВО, УСЛУГИ , ТЪРГОВИЯ НЕ СЕ ОГРАБВА..Той е на върха на обществото.Тук е на обратно, още социализъм. Всичко е солидарно трупа се на едно в НОИ. И се дърпа на дребно и на едро с привилегиите на шапкари, чантаджии, политици и на долу по пирамидата.Стимул за производство е НУЛА. Стимул за корупция винаги

29

Des

преди 6 години

Изобщо не ме мъчи, че "плащам" пенсиите на майка, татко, леля, чичо, съседката леля Мария и т.н.- живи и здрави да са дълги години. Тежи ми, че плащам социалките на *** и благата на хрантутници.

28

Анонимен

преди 6 години

В България всеки втори човек е АйТи специалист. АйТи - Ай Ти го направи (че мене ме мързи)

27

Анонимен

преди 6 години

35 - Е браво, тогава какво си се разперил ?

26

Анонимен

преди 6 години

27 - Това е така, защото местните компании и институции, не желаят да плащат. Питат за 20 000 лева, каква система може да им се изгради, а хората им отговарят, че за тази сума, може само да им направят уеб сайт. А и огромната част от индустрията в България е или аутсорс или местни клонове на големите компании. В самата статия е споменато, че родният изостава значително в това отношение

25

Анонимен

преди 6 години

До 33,Хич не ни е яд, моята заплата е 7500$

24

Анонимен

преди 6 години

И аз се водя It спец, сменям касетките на принтерите, вадя заял лист хартия, преинсталирам Windows, мога да сменям клавиатури и мишки и даже монитор! И за това ме водят IT спец, голям съм спец!

23

Анонимен

преди 6 години

До 25Яд те хвана май, а ? Имам BS по CS от университет в Дания. 2600 лева е максималният осигурителен праг. Да, прекарвам значително време от будния си живот пред клавиатурата и не, социални придобивки няма да търся, защото не ми се налага. За пенсионно отива по 270 лева. Пенсията в България, ме съмнява да просъществува дотогава, с оглед на сегашните събития. Оплакването е, че пенсиите в България, са просто смешни, дори и за хора с високи заплати. В гьол живееш ти.

22

Анонимен

преди 6 години

Специално в тоя сектор заплатите наистина не са мит,дори само да владееш чужд език и без висше образование имаш шанс за добра стартова заплата а оттам насетне всичко е въпрос на лична амбиция и желание за професионално израстване!Казвам го от личен опит!

21

Анонимен

преди 6 години

Плямпайте си вие,плямпайте. Керванът си върви,троловете лаят. Кой ще е печелившият?

20

До 25

преди 6 години

Шиби-Риби ,явно и ти си кандидат за социална пенсия без трудов стаж.Халосвай се ти ,то времето лети и накрая ще се ухапеш за г..ъ и ще хленчиш колко си велик ама не ти го признават.Ще го ,,докарваш" до под кривата круша невръстни неудачнико.

19

До Ранди

преди 6 години

Това че не работиш за 2,500 става ясно от поста ти.Провери колко са осигуровките при такъв доход.И второ ако сега се пенсионираш с тази заплата ще взимаш МАКСИМУМА,какви 600 лева са ти в детската глава.А докато дойде време да се пенсионираш заплатата ти и съответно пенсията ще порастнат двойно и тройно.А и вземи учи ,работи за да изкарваш действително толкова а не с с тези ,,кьорфишеци" Народа е казал,,Всяка жаба да си знае гьола".А по цял ден пред клавиатурата-след време на социална.

18

Анонимен

преди 6 години

Не е ясно колко са ИТ специалистите, доколко са специалисти и за когециалисти, но не виждам нито един читав сайт на държавна институция, та дори и на банка. Супер дървена работа, в сравнение с други европейски страни.

17

Баж Хейс

преди 6 години

До байхейс"Маса народ" от емиграните в САЩ не са виждали вътрешноста на офис сграда, без да са им дали *** и кофа преди това. Ако работиш като като старши софтуерен разработчик, средно ще взимаш по 110 000 долара на година, но макса може да стигне и до 160 000. А и Сан Хосе (където е Долината) е на 550 километра от ЛА, и не е описателен за цяла Калифорния.

16

Анонимен

преди 6 години

"Нниколко. Хората са си ги изработили пенсиите"Че хората са си ги изработии пенсиите е така. Ама във сребърния фонд има пари за 4-6 месеца. Така че ако не са хората които плащат данъци да наливат осигуровки, след половин година пенсионерите само ще си мечтаят за пенсия. (Примерно ако направят отдръжките за пенсия доброволни, а не задължителни както сега) Относно къде са парите които пенсионерите са изработили, го оставам на някой по-умен да каже.

15

Анонимен

преди 6 години

До байхейсДа, средната заплата. Но повечето "разработчици" (мноооого широкообхватен термин ползвам), взимат по 2200 до 2500, като добрите и тийм лидерите, заедно с "мерниджейте" могат да стигнат по 6-7 000 на месец, с което средната заплата стига до 35 000 лева. В някой страни от европа, средните заплати, може да стигнат над 75 000 евро на година., а в САЩ се движат около 90 000, в зависимост от щата и позицията. В "Силициевата" Долина, стигат заплатите минават $150 000.