75

Анонимен

преди 6 години

Бисмарк не виждам защо трябва да има паметник у нас, той ни предава защото си гледа немските интереси и разкъсва Сантесфанска България за да отслаби Русия.Иначе по принцип Руското самодържавие - не казвам руския народ, нито руската интилигенция - в голямата част от времето е против България. Още в началото ни пречат да създадем ЕКзархия, начело с ИГнатиев, защото са на страната на гърците. След режима на пълномощията минават на страната на сърбите, на която са и до днес.

74

Анонимен

преди 6 години

109 не говори глупости. Санстефански България е раздробена на частия Англия и Франция имат интереси в Гърция и Румъния, гледат да не ги засегнат, на нас почти нищо не предлагат, а искат твъред много. Германия иска основно да им бъдем доставчик, обещаав Тракия и Македония с готовност. ОСвен това Фернинад е германец. нормалон е, че сме ги подкрепили, тъжното е че немците губят войната и пак сме изиграни. Трябвало е да изчакаме повече - като гърците.

73

Анонимен

преди 6 години

Време беше да се премахне това *** пред НДК.След него е ред на паметника на окупаторите до СУ.

72

СатаНАТО™

преди 6 години

Абсолютно вярно.За *** ние сме само театър на военни действия по пътя към Константинопол.Затова политиката и винаги е била силна Сърбия и слаба България. Една силна България никога не би ги пуснала да минат с войска.

71

Запознат

преди 6 години

Заради Русия влязохме в ПСВ на страната на Германия. Англия и Еранция ни канят за съюзник/ Четете аферата ДЕКЛОЗИЕР/. Малинов насоява също.При подготовката на операцията при ГАЛИПОЛИ е предвидено участие на българи,но.. Русия притиска съюзсниците си и подписват на 10.04.1915гдоговорс клауза;ПРИ ПОБЕДА НА СЪЮЗНИЦИТЕНАД ГЕРМАНИЯ НА РУСИЯ СЕ РАЗРЕШАВА ДА ОКУПИРА ПРОЛИВИТЕ И РЕГИОНИТЕ ОКОЛО ТЯХ.Тъй кто Б--я и Турция сме регион станахме съюзници на Германия за да си запазим земите от Русия.

70

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--103;Но ни върна на картата на Европа а,Руснаците искаха да ни ликвидират, Четете за Балканската война и предателствата на Русофилите.Особено на градешкия ром Радко Димитров/Радкото/.Той спря наятъплението при Чаталджа по заповед от Русия. Той е руски шпионин. Русия насъска Румъния и и построи 3 моста на Дунав. Радкото заповяда да бъде потопен Дунавския ФЛОТ.Прочетете спомените на Ген. Фичев за Радкото.През Гражданската война в Русия *** го убиват.

69

факт

преди 6 години

Човек като чете коментарите започва да се съмнява в здравия разум на българина. Явно това е и отговора на въпроса защо сме толкова бедни!

68

мачкай

преди 6 години

Давай, Запознат, в час си. От тебе лекцията, от нас - плюсовете!

67

Запознат

преди 6 години

Още нещо; 1922г Русия и Германия подписват РАПАЛСКИЯ договор, Там пренебрегват решенията на Ваймарския.Отказват се от териториални и икономически претенции една към друга.Там се разбират в СССР да се създадат 4 секретни бази за обучаване на германската армия./Германия има наложени ограничения/ Ген. Хайнц Гудериан завършва танкова школа в СССР.ВСВ беше междусъюзническа война. Сталин имаше намерение да нападне Хитлер на 06.07.1941г. Но Хитлер го усети и го изпревари,

66

Анонимен

преди 6 години

До ЗапознатУилсън предлага но не праща американска войска в България срещу Гърция и Турция. На приказки е велик.

65

Запознат

преди 6 години

До Сокол 9--95;Имаш в предвид Ген. Дибич. Същия отвлича между 140 и 150000 българи за Бесарабия.Заради тях русия ни изпраща Турци и ЧеркезиМой пр--прадядо е изселен тогава. Той избягва и са заселва в Добруджа. Палени са им къщите за да не се върнат.Русия се намесва втърските работи заради КЮЧУККАЙНАРДЖАНСКИЯ ДОГОВОР подписан 1774г,Граф Игнатиев Обеси Левски. Русофилите Христо и Евлоги Георгиеви предадоха четата на х.Димитър и Ст,Караджа.Това го твърди Проф. Н. Генчев в книгата;Левски революци

64

Анонимен

преди 6 години

До ЗапознатИзгорели са на предатели работили за турците. И проливите никога не са били руски, ама Англия ги пази, че не са английски.

63

Запознат

преди 6 години

До Димо--98;За русофило--комунистическата простотия няма открита мерна единица,толкова сте неграмотни.Ана теб казвал ли ти е някой колко си глупав?

62

Запознат

преди 6 години

Къде е паметника на Удро Уилсън ,на Юджийн Скайлър , На Макгахан. След клането в Батак Б--я е посетена от 4 Амер. дипломати. Къде са паметниците на Бисмарк и Гладстон?В Берлин Германия и Англия ни дадоха Североисвточна , Северозападна Б--я и Софйския Санджак. Там руски крак не е стъпвал.На ЦАРИГРАДСВКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 175000 кв,км площ.Граф Игнатиев провали конференцията. На 16.01.1887г се среща с Митхад Паша ,който трябваше да подпише решенията на 18.01,1887г.

61

Димо

преди 6 години

До ЗапознатЧак пък толкова да сте ***. Една гуменка е по умна от вас

60

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--92;САЩ ни спасиха в Ньой. Русия ,след ПСВ, искаше да ни раздели на 3 и да ни подари на Сърбия,Гърция и Румъния. Това го предлагат и тия на Франция.Клемансо председателства конференцията и прдлага карта на Европа без Б--я. Удро Уилсън казва НЕ.Ще се приеме нашата КАРТА.Той ни върна на картата на Европа.Той предлага границата ни с Турция да минава по линията МИДИЯ--РОДОСТО/Текирдаг/. Пределага 14 точки и границите да са по Етнически принцип. Бълг. Екзархия е с Терит.225000кв.км.

59

Анонимен

преди 6 години

От 1943 до 1944г.има над 11 въздушни нападения над София.Загивст над 700 души и още толкова са ранени.Нанесени са тежки поражения над 900 сградиУдарите са нанесени от англичани и американци.

58

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--87;Има една епоха в историята ни, казва се ИЗГОРЯЛСВТВО -1810г. Ген. Каменски опожарява Дунавските ни градове.Тукмо се оправили нашите и след 2г.,завръщащия се от Европа Кутузов наново ни опожарява градовете.

57

До 92

преди 6 години

А ит какво предлагаш, да вигаме паметници на руските окупатори и комунистите българоубийци ли?

56

Анонимен

преди 6 години

На техно место вдигайте паметници на НАТО,ЕС, И на братята американци.***-----а ви.