111

42

преди 6 години

Успели на Запад, ама като се сетят за Родината си България, тя пак може да е станала Турция. Ние сме неблагодарници, които вместо да си подредим прекрасната земя и да се бунтуваме срещу тези, които ни пречат, се изнизахме поединично като плъхове. Смешни сме, винаги бягаме по перваза и не сме единни като народ.

110

Комуняга

преди 6 години

До cazzo duroНали ти казах за супата.

109

Анонимен

преди 6 години

Европа има нужда от черноработници и ***.

108

Нели

преди 6 години

Знаем какво е да си на гурбет.Преди 10 г. си спомням как икономисвахме в Мадрид и най-голямото удоволствие беше да идем на парка Ретиро и да чоплим семки. На 5 месеца веднъж си позволих тортичка,а двореца не го посетихме макар,че беше на една крачка от нас,защото входа струваше пари.Още съжалявам.Като платиш наем,храна,карта за метрото и телефона и като теглиш чертата не остава кой знае какво.А,мисълта за България и за най-близките ми хора и за ден не ме оставяше.Навсякъде испанска реч.

107

дон

преди 6 години

Ало ДНЕСОВЦИ,пише се ОБЕЗКРЪВЯВАНЕ има разлика,ама от къде да се научи като тези които знаеха умряха

106

Francia

преди 6 години

Az sul vuv Francia,imam stroitelna firma,nesluguvam,rabotja ,i imam dom.

105

Alf

преди 6 години

всеки да ходи на запад ама после да не ревнува трогнат от Хасково па се върнах в Турция . времето и то е пара

104

Анонимен

преди 6 години

Е па да ви открехна че в Германия заемите за купуване на недвижима собственост са с 1% лихва фиксирана за 10 години. Не като в България по 6-7% че и двуцифрени суми. Верно че и квадратния метър е доста скъп. На 100,000 евро заем плащаш 1000 евро лихва на година. Вземаш 300,000 заем, купуваш си апартамент и наема ти излиза 3000 евро на година. Далаверка. След 10 години го продаваш и връщаш парите на банката . Или сключваш нов заем за 10 години.

103

Дойчин

преди 6 години

До Анонимен 109Хахаха.Точно обратното е-мизерствате тези на Запад.Е винаги има изключения.Да след 20-30 години ще имате спестени пари,но каква е ползата от това,когато през тези 20-30 години си се лишавал от много неща.Аз и жена ми не получаваме високи заплати-аз 1500,тя 1000 лв.Но си живеем в къща с двор и градина и не плащаме наем.Позволяваме си всеки месец да отидем на курорт за 2-3 дни.На ресторант ходим 2 пъти седмично,а в петък вечер на кино и нощен клуб.И то защото цените са евтини.

102

Анонимен

преди 6 години

От поне 15 години децата на хиляди българи завършват на запад! Намират си места по завършената специалност...и остават! В България останаха патрЕотитИ, и ДругарЕто...дето взаимно се нахъсват какви борци за промяна са....после си лягат...и животеца им - си минава мърцина!

101

cazzo duro

преди 6 години

До КомунягаТролчев, аз проблем нямам. За месечния ми доход трябва да тролиш около 3-4 години. Н.е.щ.а.с.т. н.и. к.

100

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 111Имаш една мъъъничка грешка.Заводите ни, си ги унищожихме ние. Каквото се приватизира в ръцете на българин (който абсолютно винаги беше партиен деец на силната на деня партия) беше унищожено, ограбено и прибрано в чуждестранни банки и сметки. Малкото, което чужди инвеститори, и от запад и от изток, купиха що-годе си остана и продължава да действа и печели.

99

искам да чуя истории

преди 6 години

Работих във фирма, в която шефа ми переше подкупите на жена си, назначи сина си и любовницата си. Коли, чистачка на къщата му, командировки по 'морски въпроси' до страни без излаз на море, всичко минаваше разход. Писна ми, защото от моите сделки идваха 40% от приходите на фирмата, а получавах 1500 лв, което всеки месец беше игра на нерви. Сега работя във финансовия отдел на най-голямата фитнес верига в света за 12 пъти повече,шефа ми и да си купи Бугати фирмата няма да го усети и няма да ми пука

98

Анонимен

преди 6 години

Ми като си завършил екология, антропология, история на изобразителното изкуство или някаква безсмислена, жалка, изсмукана от нечии алчни академични пръсти, специалност в кой да е икономически университет в България. Или сте учили напълно ненужни на пазара на труда пародии на висше образование, мноог ясно че ще ви е по-добре да гледате болни на запад или да им миете чиниите. После ще ревете, че не ви дават работа. Съжаляваме, но местата за чистачи и магазинери си имат край!Истината БОЛИ!

97

Анонимен

преди 6 години

Те западняците ни взеха за да ни ползват като пазар за стоките си. Унищожиха ни всички заводи за да не сме им конкуренти в нищо. А ние сами допуснахме собственици на останалите средства за производство да станат комунисти мошенници и *** но нахални мутри. Елита не го бива да прави бизнес а народно го мързи да работи. Какво очаквате да се получи. В България няма ни едно голямо предприятие от световна величина което да произвежда и продава по цял свят. Хотели кебапчийници и малки фабрички, това е

96

Анонимен

преди 6 години

Евалла на всички българи успели на запад! И аз съм един от тях...клишетата за миячи на чинии, са щит с който мързеливи, и страхливи отблъскват вината за собствената си мизерия!Който е минал по пътя на МИГРАНТА ( ние не сме бежанци) знае колко е лесно ...и как парите растат по иглолистните дървета! Същите тези вият като вълци по пълнолуние , как ги унижават, и колко мизерно им плащат!ИЗНЕВИДЕЛИЦА В ТЕМИ като тази "еволюират" в бизнесмени, и ай-ти специалисти! Е това ако не е мустер-комплексар..паНА

95

cazzo duro

преди 6 години

Жалкото е, че нямаме правилен ход. И всички да избягаме от тази територия, *** пак са на далавера. И на 20% от цената да продадат това което заграбиха , пак ще имат пари за няколко десетки живота напред. Виновни ме си само ние. Господи, какви смешници бяхме през 1990г. !!! На "демократи" се правихме!! Сега като си спомня се чудя да се смея ли или да плача. Трябваше да ги окачим за по стълбовете за "Коледна украса"Извинявайте деца, сбъркахме! Бягайте!

94

Анонимен

преди 6 години

Защо триете напълно резонни коментари? Според антрополозите ( макарче вече теорията е отречена) та според антрополозите първите "още черни европейци са тръгнали от Африка) Естествения подбор е действал още тогава - тръгнала е тази част с действен, и жив...донякъде аванюристичен мозък, и е станала майката, и бащата на познатата ни днес цивилизация...другата - по мързелива, страхлива, и свикнала на по-лесен живот част е останала (черна) и още в Африка! Където ферментиралите плодове се събират от земята

93

Анонимен

преди 6 години

Не е лесно да се живее в чужбина но проблемите ни са други. Сина е в Хонгконг дъщерята е женена в България а ние с жената сме в Германия. Всички печелим добре и нямаме проблеми с парите ( благодаря на господ) . Обаче рядко се виждаме и това ни тежи. И да ви кажа най- добре се живее в богатите арабски държави. Като живеехме там си гледахме кефа. Никакви данъци, тока и водата към 20 лева на месец, бензина 30 ст литъра. Абе социализъм. А тука в Германия плащам 40% данъци и 2000 евро наем.

92

Stamat

преди 6 години

Ami iskahte zapad...Revahte, 4e sme mnogo zle i eto vi zapad!