46

Анонимен

преди 6 години

ДО БЪЛГАРСКАТА ИЗМЕТЗА ТОВА, ЧЕ СТАЛИН Е ПРАЩАЛ САМОЛЕТИ НЕ СЪМ ЧУВАЛ, АМА СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ, ЧЕ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ СА БОМБАРДИРАЛИ СОФИЯ И СА ИЗБИЛИ 4000 НЕВИННИ ГРАЖДАНИ.НАШАТА КЪЩА НА БУЛ.МАКЕДОНИЯ В СОФИЯ Е БИЛА СРИНАТА, А ДЯДО МИ ЗАГИНАЛ ПОД РАЗВАЛИНИТЕ. АМЕРИКАНЦИТЕ СА УБИЙЦИ.

45

Анонимен

преди 6 години

Сатрапи са, ама щяха да ни решат ромейския въпрос!

44

Циник

преди 6 години

...в ГУЛАГ още 7.5 000 000...За Голодомора в Украйна някой автори говорят за 22 000 000 души

43

българска измет русо

преди 6 години

забравихте ли как сталин(с малка буква) пращаше самолети над България които избиваше цивилни бе руски мекерета?кой измисли македонската нация и създаде македонска държава(нация) против националните интереси?

42

Циник

преди 6 години

Тайната заповед на НКВД под номер 00447 от 30 юли 1937 определя лимитът на терора", т.е. общия брой на предвидените за арестуване във всички региони, разделени на различни категории. Първа категория е включвала лица, които е трябвало веднага да бъдат разстреляни. Във Втора категория влизат лица, които е било предвидено да бъдат осъдени на дълъг срок и изпратени в лагерите.Големият терор взима 3 милиона директни жертви, т.е. чрез т. нар. бързо унищожение на заподозрени", а в ГУЛаг загиват

41

до vlady

преди 6 години

удобно забравяш колко са канибалите в русия..ха.ха.ха това е от пълни складове с храна..ха.ха

40

историческа истина

преди 6 години

Руснака се чувства комфортно когато е ритан и тъпчан.Неорганизирано неразумно същество като извращение на майката природа . Факт е че тачи тиранина грузинец Сталин и своята София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, е императрица на Русия от 1762 г. Руснака просто трябва да се ръководи от чужденец..ха.ха Обама в момента е свободен..ха.ха

39

vlady

преди 6 години

При Сталин кражбите и разхищенията са разглеждани като подривни действия и са се наказвали от 15 години лагер нагоре, нерядко и разстрел, в редки случаи с 10 години при смегчаващи обстоятелства. Голяма част от репресиите са били справедливи наказания за длъжностни престъпления. Също описът на личното имущество на Сталин след смъртта му е смехотворен. Сегашната руска власт няма нищо общо - Путин и подчинените крадат здраво.

38

Анонимен

преди 6 години

Статистики при соца имаше за всичко, само дето хич не бяха верни. Руснаците го наричаха "тухта". То затова и накрая загубиха.

37

Анонимен

преди 6 години

Естествено че като измрът 10 поколения , ще остане само колко голяма в била Русия. Няма ги вече свидетелите на зверствата и масовите разстрели. На на падането на целия християнски свят през ВСВ.

36

бай иван

преди 6 години

Репресии наистина не е имало. То си е било клане.На това нещо му се казва Стокхолмски синдром

35

Циник

преди 6 години

По време на 470 дневния период на Големият терор в СССР са разстрелвани по 1600 души на ден, което прави средно по един човек на минута. Разстрелите продължават 15 месеца и 12 дни, без почивен ден, денем и нощем. Това пише Томаш Кижни фотограф и журналист, който от години работи над албум за едно от най-жестоките сталински престъпления. Но още по-страшни от статистиката са лицата на разстреляните, така, както са ги фотографирали убийците.

34

Анонимен

преди 6 години

Трябва ни един нов Сталин, а не наведена страхлив мишка като Тиквата. За да се прочисти България от търсите и зорошоидната из-мет, която се е навъдила.

33

до 31

преди 6 години

Има статистики за производството за онези години. Виж и тогава обиждай! Да не би Германия да е била нещо през 1953 г,

32

Анонимен

преди 6 години

Руснаците или пропагандата им?Дали някой не ги подготвя за последващи репресии? Политически "оправдани" естествено.

31

Анонимен

преди 6 години

Китайците имат хилядолетни традиции и са 1 милиард. Значи руснаците са толкова диви, че са в пъти по-малко и без лагери, ЧК и куршуми в тила не можеш да им набиеш нищо в главата? Е, страшен народ, няма що.

30

Анонимен

преди 6 години

Спри спирта, човече. С какво е застигнал СССР Щатите, особено в 1953 година. Онези са имали пари и оръжие даже за план Маршал, а руснаците и до днес не могат да си оправят генофонда. Застигнали ги били...

29

Анонимен

преди 6 години

До АнонименРуснаците затъпяват втренчени в отминалото си величиеА някои българи затъпяват втренчени в светлото капиталистическо колониално бъдеще.

28

Анонимен

преди 6 години

Явно е имало бая ***, че да стигне 50 милиона. И даже останалите уж читави са загубили Студената война. Смятай колко нефелен народ.

27

до 24

преди 6 години

А какво ще речеш за Китай? Там си ги гърмят за корупция и кражба, всеки ден по стадионите. Иначе с такава огромна папплач, няма оправия! Но Китай стана номер едно в света. И при Сталин, СССР застигна щатите и то само за някакви си 8 години, след войната.