69

Пламен

преди 5 години

Само *** нещастни, които си нямат петел на съсед, който да го буди от 3ч. през нощта до до и в 7:30 да спре да кукурига не знае какво е и как действа на целодневния тонус това. скоро ще го свитна!!!!!

68

Анонимен

преди 6 години

Tova e selo da udat v grada na selo se gledat jivotni zatova e selo aman ot meki kitki. Nqma i da qdem 4e na nqkoi moje da mu pre4i *** tapabarite

67

Анонимен

преди 6 години

Tova ne e edinstveniq glupak koito se jali ot petela 4e kukurigal i az imam sa6tiq problem. No ne me interesuva 4e na nqkoi mu pre4i 4e petela mi kukuriga naprotiv ostavih o6te 2 petela. Tiq hora sa nenormalni neka si zapy6at u6ite. Da sprem i kolite da minavat po ulicite to i te draznqt. Boje boje kakvi glupaci ima na tozi svqt.

66

Озадачен

преди 6 години

"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат. За първи път имаме подобен казус" коментира шефа на съветниците в Кричим Ани Хаджиева, която от сутрин до обед си пасе кравите край пасищата в Кричим, след това ги издоява, прави помия за прасетата си, почиства изпражненията на кокошките от курника и отива на работа в общинската администрация.

65

ОБЕКТИВЕН

преди 6 години

След като въпросът законово не решен, жалбоподателят предприема следните действия- шумови замервания, експертизи и подава иск в съда срещу съседа и местната община. Един гражданин на Пловдив осъди общината заради мръсният въздух преди време, така че възможността да се осъди съседа-дразнител и нехаещата община е огромен. Стига само човека да реши да си търси правата в съда, а ако от нашият не е доволен- има Брюксел,Страсбург, Хага. Живеем в цивилизовани времена, не в селски.

64

Хахаха

преди 6 години

Колко странно, некомпетентните, подминати от еволюцията, местна "власт" са били "шокирани" от въпросната жалба, в която посоченото оплакване е в нарушение на тяхната наредба Чл. 5. Забранява се нарушаването на спокойствието на гражданите. Чл. 51. (1) Забранява се отглеждането на животни и птици, в селскостопански постройки разположени на разстояние по-малко от 3 метра от жилищните сгради, при липса на нотариално заверени декларации за съгласие от всички съседи. Парадоксална селска "власт"! :D

63

Потресена

преди 6 години

Значи, за да се оплачеш, че искаш да живееш в 21 век, в европейска България без селскостопански животни в съседни жилища, с монотонни звуци и миризми в територия, претендираща за "град", със 8 000 жители, повечето от които *** и турци си "нервак"?! Потресена съм от чудовищната селяния, която върлува в България. После се чудим защо толкова много хора я напускат със всеки изминал ден и оставят своите сънародници да живеят с петли, кокошки и крави.

62

:))

преди 6 години

Бре!Петел-терорист!Петлите са симпатични същества. Сигурно има начин да настанят този в такава част на двора, че да не стряска съседите.Въпросът е как точно е разположен кокошарникът? Да не е залепен за оградата,на 1.2 м. от която да се намира съседска едноетажна къща с прозорци, обърнати към жилището на пернатите? Само правя предположение.

61

Анонимен

преди 6 години

Най-после и петел да пропее,стига с тези меки китки

60

Йордан

преди 6 години

"Разбира се, че петелът ще кукурига, а кокошките ще кудкудякат". Ами, вземи си ги у вас бе, селянко проста, та да ти пеят и кудкудякат на воля. От общинската администрация са били "шокирани", че някой нормален човек е дръзнал да се оплаче от селянията, в която селото ври и кипи. Разбира се, че ще са шокирани, те като са свикнали да спят със кокошки, прасета, кучета и да си миришат миризмата на животински ***- това е съвсем нормално за тях.

59

Мънго Джери

преди 6 години

Има 1 старо изпитано и много известно решение - Голяма тенджера!

58

Тодор

преди 6 години

До Анонимен Има ограничения рогат *** :) За пернатите не знам как стои точно въпроса.

57

Иванов

преди 6 години

До Хм 56Имало законни основания - ами кажете едно такова, за какво точно може да го принудят ? Имам подобен правен казус и няма никой, който да може да вземе мерки. Животните са законни, земята си му е негова, децибелите са само когато кукурига и освен ако не командироваш някой от РЗИ да мери цял ден - никой не може да ги хване. За нарушаване на обществения ред - не става, той през деня кукурига. Освен ако не отидеш да му се молиш - или слагаш нова дограма или купуваш тапи за уши.

56

Анонимен

преди 6 години

Кумшията изпуска газове от дебелото чрево много мощно и ароматно! Звукът е като от двуметров вузовел,я мирисът е нещо средно между *** престоели великденски яйца,умрела риба и вкиснат джиброк!Ко да го праиме,не му увира главата!?

55

Анонимен

преди 6 години

Да му вържат човката на петелът!

54

Анонимен

преди 6 години

Може да ви изглежда смешно, но затова в т.нар. бели страни има строг регламент в кои имоти може да се отглеждат стопански животни и в кои не. Това че имаш двор на къщата си при тях нищо не означава - длъжен си да спазваш правилата, да го косиш, даже някъде не ти дават право да правиш ограда. В БГ всичко е позволено, ако не са кокошки, това може да е теле, овце ит.н. Излиза, че ако съседът ви реши да си прави обор из двора си вие не може да направите нищо - трябва да търпите на шум и миризми

53

Хм

преди 6 години

Няма лошо да излае куче и кукурига петел.Особено петелът е като часовник-първи,втори,трети петли.Проблемът идва,когато кучето лае непрестанно, а петелът кукурига прекалено често.Има обаче решение-на кучето се прерязват гласните струни,а на петела-шията(хи-хи).Има законни основания собствениците да бъдат принудени да го направят.

52

Колушанец

преди 6 години

А ,и в Кюстендил е така ...На нашата улица един отглежда кучета за продан и от Общината казват : Да лаят,бе работата на кучетата е да лаят...

51

една овца

преди 6 години

Беее,в ква хубава държава живеем , най-големия проблем е петела в кричим ! а,пък мен ме доят и стрижат денонощно и аз си блеем ,ама това си е мой проблем.

50

Хейтър

преди 6 години

Няма нищо по-гадно от кучешки лай и кукуригане на петел, който твърди обратното не е добре !!!