447

Анонимен

преди 6 години

Нещо май несхваам. С държавни пари за обучение на ученици и студенти те да се задължат след завършване да работят в часни фирми. Бай *** в действие. Иска да печели но без да даеа.

446

Реалист

преди 6 години

А останалите трябва да хранят нарасващо число мангалории...

445

ДеВъра

преди 6 години

И аз съм в ИТ сектора. Всяка година сменям фирмата за която работя за двойно по голяма заплата. Тъй като работодателя не се сеща да ми вдигне заплатата съм принуден сам да си я вдигна. Сега съм на 8к. *** лиид дев . Вече ще стане година но трудно се намира 16к. Предполагам ще трябва да търся от вън работа дистанционно. Защото след това идват 32К и става трудно. Но пак трудно ще достигна Бил с това темпо. За това пичовe бачкайте и сменяйте често за да ми помогнете.

444

Един от Северозапада

преди 6 години

До Хахаха...438.Много ми е интересно, защо не идеш да ревнеш ти, на работодателя си, да ти вдигне заплатата? Особено, ако е някоя чужда компания, плащаща за същата работа тук 1/3 от заплатата, която дава там, в собствената си държава?Ами-има изход. Нарича се натурално стопанство. Върнете се на село, вземете на дядо си нивите, и се самоиздържайте, няма да ви експлоатират? ? вариант-щом сте квалифицирани, оправни, основете свои фирми и просперирайте, плащайте заплати и данъци???

443

Един от Северозапада

преди 6 години

до434.Да продължим спора от снощи, ако си тук?Държа да отговориш, как виждаш бъдещето на сина ти, да умреш, но никой да не го експлоатира, или той да не експлоатира никой, и как би платирл лично ти на тези, които са съставили учебниците, дето 6-то класник им открива грешките? Хайде да те видим, какво мислиш, ако си работодател? Или някои от тези да коментира, дето са ти сложили плюсчетата?Нещата не са толкова елементарни, колкото ги изкарвате.

442

Men

преди 6 години

До РаботодателЧудесно - заминавай да си направиш бизнеса в Германия и наемай германци.

441

стар лекар

преди 6 години

До Членска карта 7-----------------------------обучете си 150 млади лекари,осигурете им европейски заплати и са ваши.Щом не можете на 150 души да осигурите,значи не искате!

440

2 uni

преди 6 години

Obstonationalna stachka, iskame belgiiski zaplati v bg. I sindikalnite sha gi kovem s bg pironi.

439

DiesIrae

преди 6 години

За да стане заплащането конкурентно на това в Европа трябва производство! Производството вкарва пари в държавата. С таксита, адвокати, сервитьори, бармани и продавачки пари в икономиката не се вкарват (просто парите вкарани в държавата се местят от едно лице в друго докато накрая не се заплати стока внесена от вън и парите не излязат от държавата), но основния проблем е, че никой не иска да работи в производство. Всеки иска офис, секретарка, климатик и тн. Тоест пари няма, няма и да има!

438

Анонимен

преди 6 години

Как ще задържиш специалистите в България с тия заплати. Изхода е: почасово заплащане, минимална часова ставка за всяка дейност. В Германия е така, така че няма да се наложи откриването на топлата вода. Да ама не - беше казал Един...

437

Анонимен

преди 6 години

Т.н бизнесмени да направят заплащеното конкурентно на европейското и кадрите сами ще искат да останат и работят тук. А т.н. независим съд да спре да обслужва интересите на бизнесмените и порочната практика за плащане под масата. Нещо се размечтах май?!

436

Polipantev

преди 6 години

Бизнесът да ми яде крака!

435

DiesIrae

преди 6 години

При производителност на населението ни (6 мил.) за 2016 от 433 лева на месец няма как заплатите да станат по високи. И при данъци от 50%+ в полза на държавата няма как да остават много пари в хората. Преди всичко е крайно време ние ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ да изискаме от държавата да си реформира разходите и да съкратят с поне 70% държавните служители ( в момента са повече от 800 000 или повече от 1/3 от трудоспособното население на тази държава) По малко разходи, по ниски данъци и повече труд, това е!

434

Анонимен

преди 6 години

Що е то бизнес и има ли почва в БГ?.

433

500 коментара

преди 6 години

500 коментара в този жълт сайт,БРАВО!Вярвам,че преди да се сътвори поредната голяма глупост,която да изяде главите на управляващите,се пускат в интернет пространството подобни уж невинни новинки и се сондира мнението на народа.Е сега съм сигурен,че написаното в новината тук,няма да стигне по-далеч иначе,ще има големи проблеми.Бизнеса да не се ебaва с хората,за да не си тръгне и бай Иван,че лошо му се пише.Като толкова им бягат кадрите,да осигури бизнеса(а не а аз като данъкоплатец) стипендии.

432

Вес

преди 6 години

Когато бизнесът започне да спазва законите на тази държава и да се държи със служителите си подпбаващо, нещата ще се променят ..... не само без покритие да изисква да им се отнемат всички права на работниците ... а ако може и да им плащат за това, че работят и им носят печалба - най-добре.

431

Анонимен

преди 6 години

До максимално 1995 образованието от България се цени в чужбина. Идете вижте и ми давайте оценки. Дискусиятя е излишна!

430

nkavrakov

преди 6 години

Бизнесът или по скоро бизнесът,който не осъзнае че трябва са започне истински да ПЛАЩА ,ще фалира.Филма е в началото на края си.Света е повече от достъпен и отдавна свали оковите на робството,в което беше поставен българския работник.

429

Knufflekutje

преди 6 години

До #490През "парапета" ми е на мене батьов....Ти през какво си минал !!... след свършена работа се плаща и уважаваш работника... иначе си работиш сам !!

428

Хех

преди 6 години

"...да имат ангажимента да работят в България или за български компании или институции за определен период от време..." Да се чете: "Да имат ангажимент да работят САМО ЗА ХРАНА (роби)"!Едно време в комунизма имаше такива договори за някои специалности, или пък "за жителство". Е как ли ще стане това - Много ми е интересно??? Освен това (да си го кажем направо) от десетина - петнадесет години насам целта на всеки родител е да си изпрати детето да учи в чужбина. Няма какво да се лъжем за това.