7

Анонимен

преди 6 години

Брезата и кленът даже не са от едно семейство. Не съм чувал някой да е правил аспирин от клен. За кленов алкохол, виж, немога да кажа, но от брезов сок се прави дори бира, а и следователно - уиски ;)

6

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 2Напълно съм съгласен с 1. В Русия даже се продава брезов сок в големи буркани.Съгласен съм и с теб за качеството на работата на разни набедени журналистчета.Но брезата и кленът не са родствени дървета - систематически са далечни едно от другодървета. Сокът на червения канадски клен се сгъстява чрез изваряване.

5

Анонимен

преди 6 години

Само за брезата. Не дрънкайте глупости, че няма да оставят бреза.

4

до-3

преди 6 години

А самогон да ли става от тази брезова вода.

3

Анонимен

преди 6 години

Каква ракия става от нея ........

2

Анонимен

преди 6 години

Първи не така с лошото. Тук вероятно, поради капацитетът на писача, има неточности в превода и вероятно не става въпрос за водата от бреза, за която си прав,а става въпрос за т.нар. кленов сироп. Който пак е от вид бреза,но я има само в Канада. Толкова си могат, тъй преписват.

1

Членска карта №7

преди 6 години

и се извлича от брезови дървета, които растат по земите най-вече на Северна Америка.Много сте смешни... Брезовият сок е едва ли не национална напитка в Русия!!!!Открой нам, Отчизна, просторы свои,Заветные чащи открой ненарокомИ так же, как в детстве, меня напоиБерезовым соком, березовым соком.