308

Анонимен

преди 6 години

И за МиГ -29 се твърдеше че е най-добрият но в Сърбия само беше свалян.=======При какво съотношение на силите умнико?

307

Что делат?

преди 6 години

Варианти за изход от ситуацията: 1 Да проведем всенароден референдум. 2 Да хвърляме чоп. 3 Да купим половината от едните, и половината от другите. 4 Да купим друг вид. 5. Нищо да не купуваме. 6 Да изядем и да изпием парите.

306

До 410:

преди 6 години

Да разсъждаваме логично - Турция, Гърция, и Румъния = НАТО. Няма какво да се пазим от тях.========Кога успя да се натаралянкаш сутрин рано?Нямало какво да се пазим от Турция??????Ти да не си минал на трева или нещо по-яко?

305

Анонимен

преди 6 години

Мощно ПВО и обучение за партизанска война, само така можем да отговорим ефективно на бъдеща агресия, с 10-20 летящи кошници сме лесна плячка за всяка средно въоръжена държава.

304

коко

преди 6 години

До Хех И за МиГ -29 се твърдеше че е най-добрият но в Сърбия само беше свалян.Явно сте един от малкото възпитани пишещи тук,няма да споря ,всеки си има свое мнение.Аз съм русофил но за мене българските интереси са над всичко.Служил съм на времето в една от ракетните бригади и ме е срам като гледам жалките остатъци от нашата армия.

303

байхейс

преди 6 години

това нищожество, този гнусен агент на западните гадове ни казва в прав текст, че се налага пак да напълним гушите на Американските му господари !

302

Гост

преди 6 години

Що се хабите за няма и 10 самолета. По статистика сега имаме общо 30 военни самолети в експлоатация. За сравнение през 2-та световна сме имали 90, а при социализма над 400.

301

Хех

преди 6 години

Относно "Руските таратайки" можете да прочетете какво пишат (вкл. американски и други натовски генерали). Не само какво се хвалят руснаците. Има 2 филма на NG точно за МИГ31 в които има интервюта с компетентни хора, които много добре обясняват как какво и що. Гледал съм ги и двата филма и са много интересни. Не са пропагандни филми. На BBC са. Гледайте ги и Вие за да добиете представа за какво става въпрос. Относно останалата част на поста Ви - Няма да я коментирам.

300

коко

преди 6 години

До Хех-Руските таратайки са голяма работа когато не срещат други самолети във въздуха.Останалото и руско самохвалство.Мы самые великие,от нашего авианосца "Кузнецов" весь мир дрожить,Америка от нас боится...Но има и други простотии-болгары предатели,они в НАТО и против нас всегда воевали,враги...А турците са добри съюзници,нищо че са в НАТО.Лошо е че много българи им вярват на лъжите...

299

Хех

преди 6 години

Да разсъждаваме логично - Турция, Гърция, и Румъния = НАТО. Няма какво да се пазим от тях. Македония и Сърбия по разбираеми причини не представляват и няма да представляват опасност за нас. Остава Русия. И как тоя "нов" самолет ще се бори например с 40г. МИГ31??? Ми той дори няма шанс да се приближи до него преди да стане на пепел. Да не говорим пък за по- съвременните самолети на руснаците. От тук си правя извода че пак се "усвояват" едни пари. Четете и се образовайте! Това са факти а не пропаг

298

Анонимен

преди 6 години

Каквито и самолети да купим- всички са с програми за дистанционно управление от заводите- производители...та не е ясно за какво ще ги използваме.От името на кого срещу кого? Срещу терористи и международно организирани престъпници не се воюва със самолети и танкове! Те са в управлението на държавите,включително и на БГ!Какво направи любимата ни армия с хилядите танкове и самолети,които имахме до 1989г ,та до днес?Да не би да спряха унищожаването на икономиката и половината народ?

297

РККА

преди 6 години

До Анонимен404 а кажи ми как свали през1982 тез 8 Миг 29 като влизат на въорижение през 1983,разбирам че ти е след празнично ама стига сваля Миг/ове де..

296

Анонимен

преди 6 години

На вниманието на любимите ни държавни и партийни ръководители-либерали и демократи- с идеята да се научат повече да четат,мислят и след това да приказват и действат-че президент Тръмп май не си поплюва и може да ги "пресели" в Гуантанамо или Аляска :"Главные враги США не Россия, а либералы и демократы"...За повече- през гугъла:"Американец откровенно рассказал, что на самом деле думают в США о русских "

295

Анонимен

преди 6 години

Руснаците се страхуват F16 и особено от F15 на който трябваше да противостои Миг29, но още в първата битка над долината Бекаа в Ливан за 3 дни F15 и F16 свалиха 82 руски самолета повечето Миг23 и 8 Миг29 които току що бяха излезли от завода. При това Миг29 бяха с руски екипаж. Израел не загуби нито един самолет. Ударът върху руските мигове беше толкова тежък че в спешно заседание на политбюро на КПСС от 7.7.1982 върнаха всички самолети с руски екипажи в СССР. Русофилската геополитика е не на F16

294

TPE3BEH

преди 6 години

Грипен били новопроизведени - това е една широко пласирана заблуда. Шведската оферта не е за изцяло нови изтребители. Новопостроен е единствено фюзелажа на Грипен, всичко останало като пълнеж се взима от резерва на шведските ВВС.Отделно, въоръжението трябва да се купува от САЩ, така че офертата от 1 млрд. лева е непълна

293

)))))

преди 6 години

В главата на Роско е пълна каша!

292

неразбрал

преди 6 години

Кой го слуша този пудел? Пудела на Тиквата. Що не се скрие в Гоце Делчев и да не си показва невзрачната физиономия? Това мяукащо същество е срам за мъжкия пол.

291

Анонимен

преди 6 години

Румънците са изкупили реновираните Ф16 от Португалия и тази опция е затворена 2012г.От 2012г до днес румънските летци са обучавани в САЩ.Обаче има много други Ф-ки за продаване, например американците са установили пукнатини по силовата конструкция на 50% от старите си Ф-ки.Изводите са:На г- Плевнелиев вяра не може да се има;Нямаме спешна нужда от купуване на изтребители и пари нямаме;Чехите и унгарците ползват Грипен под наем.

290

+ към Сашо

преди 6 години

Точно така, напълно съвпада с моето мнение. Вече техниката и възможностите на държавите така са се развили, че в една евентуална война малките нямат шанс срещу по-големите държави. По-скоро трябва да има отбрана срещу евентуална по-масирана терористична атака или нещо от сорта. За това две ескадрили от по 6-8 самолета е достатъчно за България. Тоест 12 или 16 изтребителя или 20 макс. Като най-добре е дори да не са еднакви самолетите.Тоест една ескадрила Грипен и още една от друг тип и в зависио

289

Антон

преди 6 години

Супер лобистко изказване. Те нашите натовски партньори имат и по хубаваи самолети от f16 но няма как да си вземем такива. Нашите изтребители трябва да се вземат според нашата черга, знаем че при Грипен държавата Швеция продава на държавата България а при американските минава през посредници и там е разликата...в комисионната