79

пак ще кажа

преди 7 години

Ако има държава в света, в която заплатите се отнасят 1 : 50, както у нас, то сигурно ще е някоя страна от Южна Америка..........

78

юбералес

преди 7 години

До АнонименТова е идеята - за конкуренция между областите за привличане на инвеститори. В Швейцария данък печалба е между 3% и 20% в различните кантони. Бедните кметове и области ще намалят някой данък, ще подарят някоя нива на инвеститор за фабрика - начини различни. Тогава ще видим кой става за кмет и кой стои зад партия.

77

Анонимен

преди 7 години

96, всъщност от бая време, против е МС, а не кметовете, а причините са много и повечето са свързани с власт.

76

Анонимен

преди 7 години

Животът е песен с 10 бона месечно.Плащайте повече данъци,че горките чиновници не са си вдигали заплатите от нова година.

75

Анонимен

преди 7 години

1420 лева взимат хората за месец и половина, а тая ка.ра.ку.да за 1 час. Леле!

74

юбералес

преди 7 години

До АнонименНай-лошото е, че няма партия, която да предложи този модел (като северната лига например). Явно пак ще ни го налагат ''отгоре'' (Брюксел)

73

юбералес

преди 7 години

До до 89Разбира се че има за кой. Все още 80% от хората живеят извън София.

72

юбералес

преди 7 години

Най-голяма сметка от централизирана държава имат партиите и мафията, защото при централизацията - ''баницата'' е по-голяма и по-лесно и незабелязано се краде. Най-централизираната страна в Европа е Беларус, а най-децентрализираната е Швейцария.

71

Анонимен

преди 7 години

на ден

70

до 89

преди 7 години

За да се децентрализира трябва да има за кой !!! Дано скоро си излизал от София и добре да си погледнал как са нещата в Кривунделово иначе е лесно да хвърляш големи приказки по медииите, но дела няма, защото вървим със бързи крачки към поредната национална катастрофа.

69

Анонимен

преди 7 години

А, на шефката на здравната каса със заплата 250 000 лева почасовата ставка е:250 000 : 22 = 11 363 на сен.Ако работи 8 часа, то11 363 : 8 = 1420 лева на ЧАС! Ихааа.

68

юбералес

преди 7 години

Децентрализацията означава местни областни парламенти, които решават 90% от законите, областни съдии и прокурори с по-големи правомощия. Така ще се стигне до мажоритарен вот на областните депутати по естествен път, защото хората по места се познават и носят повече отговорност пред земляците си.

67

Анонимен

преди 7 години

В ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ЗАКОН ЗА ПОЧАСОВО ПЛАЩАНЕ! ЗА ДА СЕ ВИДИ, ЧЕ ИМА ХОРА, КОИТО РАБОТЯТ ЗА 1, 80 НА ЧАС И ДРУГИ - ЗА 700 ЛЕВА НА ЧАС. Е?!

66

плювналиев

преди 7 години

а и по островете правим джи ди пи батенца. офшор дето се вика... хамерикан стайл бейби.

65

Фандък Йорданов

преди 7 години

когато губя - губя за цял народ! Когато печеля - печеля само за себе си!!

64

Бонапарт

преди 7 години

до 63! Да невижда бедните, а можеби гледа влюбено кьм някакьв макрон!

63

юбералес

преди 7 години

Момци, не е важно къде плащаш данъка, по-важно е къде отива същия. Децентрализация означава данък печалба, ДОД, половината ДДС, имуществените данъци, както и акциза да остава в областта. Съответно в областа присъстват всички агенции и министерства. В София трябва да остане единствено МВР, МВнР, МНО, Мин. на спорта, и Мин на образованието. Всичко останало по областните центрове. И ако имаш ферма за миди в Созопол - най-далечната администрация е в Бургас.

62

Анонимен

преди 7 години

71, а защо в София, а не в Правец?

61

Анонимен

преди 7 години

77, пак грешите. Няма да навлизам в подробности, че не всеки обект има фискален апарат, но отчетността и статистиката е на база на регистрация на фирмата, а не на база на получаване на дохода. Реално почти не се използват клоновете като юридически лица.

60

!

преди 7 години

Почва да става много забавно....включват се и засегнатите администратори. :))) 71, ами нали затова говорим, че няма закони, няма условия централата на Лукойл или който и да е голям работодател да е извън София. А иначе твърдението ти, че Златев решава нещо за Лукойл е почти толкова забавно колкото това, че видиш ли ако централата му беше в Сунгурларе, той нямаше пак да си живее в палата в полите на Витоша.