96

Баладжията

преди 7 години

Научете какво означава "минимална заплата" и тогава ревете. Това е форма на държавна принуда над работодателя, за да може той да не експлоатира работниците си. Определя се по формула. Ако я направите 1000 лева ви ГАРАНТИРАМ, че в България освен квартални магазинчета, други частни "предприятия" няма да останат!В Сейшелите, Кувейт, Русия, Казахстан, Бахрейн, Бруней и Лихтенщайн. Както и 1 куп западни държави, минималните са по ниски от тук... ама стандарта им е десетки пъти отгоре!

95

Анонимен

преди 7 години

За съжаление положението е повече от плачевно ... Мутробизнесмени живеят охолно на гърба на работниците си ,които са в безизходица..така е от 28 години насам. И ДА- затова имат вина ВСИЧКИ били на власт оттогава. Затова не разбирам умници които гласуваха за ГЕРБ, БСП и други вече управлявали ,но не променили НИЩОПък на които му харесват заплати по 300-500 ? щото чета ,има и такива да си стои и изплаща на мутрата джиповете. Аз си бих шута на 24 г и сега оценяват труда ми 12 пъти повече

94

до 86 от 82

преди 7 години

Аз работя за 550лв на месец за работодател вероятно с твоето мислене. Плащам наем в София, сметки и няколко бързи кредита сигурно защото заплатата ми е супер висока и европейска! Чудно ми е ти с каква сума се издържаш работодателю драг ?!?!П-с: нямам имущество и наследство, а ти с какво ще се похвалиш та си така доволен от положението в България?

93

Анонимен

преди 7 години

Крадци. Взимам си курса по Английски и изчезвам от тая проклета държавица! Не хранете много :) от София съм и оставям къща на два етажа да пустее

92

Гошо

преди 7 години

По малко крадете и пари ще има

91

timi

преди 7 години

Големият проблем на Фирмите и най вече на ниското заплащане се дължи че 99 процента от фирмите се управляват зле поради няколко факта първо че самия собственик не наясно как се управлява второ от лошо подбран управленски екип а това е пагубно за всяка фирма има доста фирми дето шефовете въобще не са подходящи за управляваща позиция и бизнеса трябва да разбере че да управляваш фирма не само седенето зад бюро а това е много къртовска работа да управляваш трябва да знаеш как се прави реален бизнес

90

Анонимен

преди 7 години

До 111икономиката е наука, при това доста тясно свързана със статистиката и психологията. Това което се "развива" в България обаще е далеч реалната икономика

89

Muzeino zlato

преди 7 години

Predi 70 godini rabotnicite vzriviavali i palili parlamenti, hoteli, fabriki, gari, zavodi, plostadi, hramove na miliarderite....zasto li?!Greshki na kommunikaciite li imalo, na zakonite li, sto li?!

88

Анонимен

преди 7 години

Въобще не разбрахте, кои са популистите и кои с дългосрочните решение за подобряването на българската икономика :D С нетърпение очаквам 2022-ра да видя как реалните решения за България ще направят така, че да се усеща, че живеем по-добре, а не само да се опитват да ни убеждават с някакви си графики и изчисления на ***, които си мислят, че икономиката е наука, все едно икономистите може да ги наречем учени :D Оххх, няма такава смешка като България и тиквеното и население :D

87

Анонимен

преди 7 години

До азмного съм любопитен с какво се занимаваш

86

Анонимен

преди 7 години

За един по-дълъг период, примерно от 1988 година досега, размера на заплатите изостава около 3-4 пъти от инфлацията. Не е ли време да догоним поне половината от инфлацията? защо за база да се взима времето, когато има изоставането от инфлацията, а не времето когато е нямало изоставане и заплатите са били според икономиката в България?

85

Анонимен

преди 7 години

Мн ми е смешно, как след толкова години кражби и злоупотреби, където олигарсите не дадоха никакъв шанс на дребния и среден бизнес да диша и да се развива, очаквате да се вдигнат заплати и да заживеете по-добре :D Когато няма никаква стабилна икономика, всичко кара на кредити :D Докато общините са пред фалит(мн се краде), повечето даже нямат пари да запълнят дупките след тази зима, те даже нямаха пари да изчистят снега, добре че не валя повече, въобще не осъзнавате реалността на държавата.

84

Само така

преди 7 години

Ха ха ха в провинцията било евтино Да ама Не че кое му е евтино на лекарствата ли , бензина , храната , дрехите , кръчмите , интернета и сат. телевизия , здравните , ток и телефон цените са еднакви бре , даже в София имате конкуренция някаква за цените .

83

27 години изоставане

преди 7 години

Размерът на заплатите вее 27 години е доста по-назад от производителността на труда, инфлацията и всякакви фактори, които определят нормалния размер на заплатите според възможностите на икономиката. Затова едно повишение с примерни 40% в трябва да се съобразява с инфлацията, а с това какъв трябва да е нормалния размер на заплатите, тъй като базата е изкуствено занижена и да с еиска 5% увеличение, защото 5% била инфлацията е смехотворно, въпреки че го правят и има балъци, които се връзват.

82

Факт

преди 7 години

Е, ясно е, че минималната работна заплата и масовите заплати са неоправдано ниски, въпреки воят на мутрите-бизнесмени и техните платени клакьори по телевизиите. Всеки човек с поне малко ум в главата вижда този факт.

81

Анонимен

преди 7 години

Да не дърпат Дявола за опашката.Ако не дай Боже ни сполети отново голяма инфлация, може и 10 000 лв да стане минималната заплата.Имаме този горчив опит.Така че, господа експертите нека да не пропускат този важен фактор - стойността напарите.Когато се обяви, че инфлацията е 2%, вдигнаха ли заплатите съобразно с това?И доколко отговарят на истината официално обявяваните у нас съобщения за ръста на инфлацията?

80

Kupidoncho

преди 7 години

Chudia se mnogo zasto amerikancite si hvarliaha parite i bombite nad Sofia predi 70 godini, a sega sa okupirali Sofia i sofiiskite aborigeni?!

79

аз

преди 7 години

До АнонименАми какъв бизнесмен си, ако не можеш да осигуриш на работниците си поне по толкова пари, че да не гладуват?! Щото ако един твой работник гладува - какво очакваш от него да направи?! Със сигурност ще гледа да не си дава зор при работата - защото няма сили! И ще гледа дали не може нещо да "свие" - че да не гладува! Аман от такива пишман бизнесмени, като теб! И стига с тези столица и провинция! В провинцията тока да не е по-евтин?! Или водата и храната?!

78

Анонимен

преди 7 години

Ама вие не мислите трезво и реално, дълговете на страната са се увеличили тройно за 10 години, оттук нататък няма как да става по-добре, при положение, че има на лице и демографска катастрофа, а властта продължава да се разбива да краде и да злоупотребява с положение. Въобще не се шегувам, след герб и еврофондовете няма нищо да остане, един оглозган кокал :D А даже с тия пари почти нищо смислено няма да се е направило, повечето отиват в комисионни и ненужните фирми посредници, няма реален ръст.

77

Наблюдател

преди 7 години

Профсъюзите винаги са били Първа линия на популизма!