14

иванов

преди 7 години

Образованието е на НУЛЕВО НИВО. Реално погледнато КПД =0. Това са факти които и неграмотния може да ги разбереВ БГ има 52 /53/ университета. По мое време бяха някъде около 20 /при 8,5 млн. население- конкуренция голяма - качество на ниво. Сега можеш да се явяваш на разни испити колкото си искаш. Вече всичко е комерсиализирано и ефекта е налице. Целта е да се платят едни пари пък за другото ????????????.Решението е простичко - 50 % - ДА СЕ ЗАКРИЯТ ТОТАЛНО.

13

До Joko - И си прав,

преди 7 години

и не си.Следвах доста години след теб, в края на социалистическия период. Много се гордеех, че ме приеха, защото за тази специалност кандидатите бяха няколко хиляди (!), а за такива като мен, софиянчета, кандидатстващи на общо основание, бяха предвидени само 5% от местата.Но какво стана после? Всевъзможни г.лу.па.ци, влезли по разни параграфи, едвам изкарваха тройки, но после, в кариерното развитие, са вечно пред нас, отличниците.Днес ние вършим и тяхната работа,но те все са една степен напред

12

Joko

преди 7 години

2/3 от т.н. "университети" трябва да бъдат закрити. Приемът да става с конкурсни изпити ! Когато аз кандидатсвах ( през далечната 1966 г.) за едно място се състезаваха 8 ( осем ) човека. Професорите бяха истински професори, учебните програми бяха наистина сериозни и даваха много знания. Сега и "висшето" образование се превърна в търговска далавера.... ходят да събират от училищата "кандидат суденти".

11

Анонимен

преди 7 години

Напълно подкрепям намеренията за промени на висшите учебни заведения! Трябва най-после да се закрият всички новоизлюпени ВУЗ. Що за висше заведение са Варненски, Бургаски свободни университети, Пернишки, Смолянски и т.н. Както е тръгнало останаха без ВУЗ Долно и Горно ***....!!! Да се възстанови състоянието какато беше до 89 год. Икономист-УНСС, Свищов и Варна! Правист-само в СУ! Инженери само в техническите ВУЗ! Какъв строителен инж. и архитект може да стане във Варненски свободен ???

10

Само да напомня-2

преди 7 години

Така че, отново ще станем свидетели колко е вярна пословицата "Кучетата си лаят, а керванът си върви!"Набързо може да закрият някой и друг филиал или катедра, но там където играят големи връзки, структурите са непоклатими и хората в тях са всесилни, за тепегьозлъка им пък да не говорим.При тях ще се излива и бюджетното финансиране, и парите на наивни студентски родители. Резултатите ще са плачевни, но връзкарчетата ще са настаняват на топли местенца,даващи възможност да се печели от разни места

9

Анонимен

преди 7 години

В България, всеки *** вече е студент, да завършиш дори и по-сложни специалности нищо, че си прос*т е нещо обичайно, защото няма никакви изисквания и контрол.

8

Само да напомня

преди 7 години

Чл.-***. Емил Хорозов написа книга под заглавие "Проектния бизнес".Някои от лицата, изобличени от него, си дадоха оставките. Не така постъпи една от тях - жена, декан на факултет в Пловдивския у-тет.Предложен за закриване поради неефективност беше факултетът, който тя ръководи. Не само че не го закриха,но даже студентка от този факултет стана редовен докторант на БАН, после я назначиха в БАН. Тя уреди и сестра си в БАН, на научна длъжност, а после двете смаяха света с наглост и некомпетентност.

7

До еМи

преди 7 години

Има други, по-дребни, но досадни актуални проблеми, които могат да решат.Не че няма "университети" за закриване" или само катедри с негодни "преподаватели", които нямат нужното ниво, за да подготвят добри специалисти.На мен тази инициатива на служебното правителство ми напомня на спешни мерки с цел "докато сме на власт, да спасим хляба на нашите хора, като съхраним ВУЗ-овете, където те са силните и да закрием други факултети, в които нашите хора нямат тежест".

6

Плавник

преди 7 години

90% от университетите, които изхранват знайни и незнайни преподавали от паразитни специалности, трябва да фалират или да бъдат закрити. Това не е само в интерес на държавния бюджет, който ще може да финансира специалности, които са търсени от работодателите, а ще е от полза и за студентите. Тогава наистина ще има смисъл добри преподаватели, специалисти в областта си да пътуват и да изнасят лекции в различни университети. В момента това е поредната хранилка за тези, които са се намърдали.

5

до анонимен

преди 7 години

Хайде поразрови се в нета и виж интервюта на ръководството на СУ как се занимавали с езотерика. В свободното си време. Но като си мернат някой студент изведнъж започват разни посредствени преподаватели да му препоръчват езотерична литература и наистина за някакъв извънземен разум започват да говорят. Не знам как е в другите университети, но в този нещо изобщо не е наред.

4

тъжна работа

преди 7 години

Може ли в СУ да се занимават с езотерика?!? Срам ме е, че съм го завършила. То бива, бива, ама това е подигравка с всички, които някога сме повярвали на името на този "университет". Ако могат, да го закриват

3

да махат откачалките

преди 7 години

Качествените университети няма да имат проблем. Обаче, разни сбирщини на дърти и ***, безработни ченгета ще се изправят пред фалит. Да се махат. И едно уточнение - Софийският Университет от мноого години е една паразитна и куха структура, пълна с откачени връзкари (точно от зомбираните фенове на извънземните като онзи куку от БАН дето сега искат да го уволняват, че харчил държавни пари да си говори с извънземните). В СУ масово си говорят и те с някакви извънземни. Психари са.

2

еМи

преди 7 години

До ?А ти какво очакваш да правят? Да си бъркат в носа докато са 5-6 месеца на власт ли? Естествено, че трябва да ограничат приема на скапаните специалности!

1

?

преди 7 години

Това ли е задачата на едно служебно правителство?Да определя правилата за университетите и квотите за прием на студенти? Да решава кои специалности са "некачествени и ненужни" и кои са "необходимите професионални направления"?Аз пък мислех, че служебно правителство се избира, за да организира следващите парламентарни избори, а не за да предначертава бъдещето на страната!