27

ХХХ

преди 7 години

Военнослужащи участваха и от поделението от гр. Свищов

26

Анонимен

преди 7 години

Години наред се говореше кой къде е бил по време на земетресението. Едва ли някой ще го забрави. По-възрастните също не бяха преживявали подобно нещо. Може би децата бяха пощадени от страха. Аз бях 8 клас и гледахме "Норма" от Белини във варненската опера. В антракта като започна да тресе помислих, че момчетата са се сбили в съседната ложа. А после всичко ми изглеждаше безкрайно смешно:огромният полилей, който се люлееше, дамите, които вдигаха полите за да прескачат по бързо през седалките,

25

Анонимен

преди 7 години

Некоректно заглавие, излишно точно по български манталитет да създадем напрежение и интрига. Все пак е било преди 40 години.

24

Свищовлия

преди 7 години

Може ли толкова правописни и фактологични грешки да имате за едно огромно бедствие? Беше в 21:24 ч. Калдъръмената пътека се гънеше на вълни, а аз 10-годишно хлапе не можех да стоя на краката си. Токови удари, късане на жици, падащи стълбове. После се качихме на баира и видяхме падналия блок, който не е в центъра - беше една купчина бетон. Имаше само един по-силен трус около 03.40 - около 5 по Рихтер.

23

Анонимен

преди 7 години

Било е много страшно. С извинение, голи хора са тичал и навън директно от баните, без срам.

22

Пешо*

преди 7 години

Има нещо мръсно в тая държава. Винаги около големи празници умират групи деца в земетресения, наводнения, реки...

21

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 17Личи си, че си вчерашно ако. Не бяха ежедневие, както са сега. Нямаше купени шофьорски книжки.Който не е карал шофьорски курс "по комунистическо" - никакъв курс не е карал. Всъщност, какво да споря, такива като теб повтарят тази мантра, без да са живели тогава и да помнят хубавото и лошото от онова време

20

Анонимен

преди 7 години

До ДО 13Да ама поради липса на друго и това ни беше много интересно

19

Анонимен

преди 7 години

Боже, боже, след толкова години разбираме това, бях на 12 в пети клас, а осмокласниците същия ден бяха взели урок по география и бяха запознати с това природно бедствие запознаха и нас, вечерта като ми се разлюля леглото помислих, че брат ми си играе нещо и го сритах, но в следващия момент се сетих и извиках земетресение излязохме вън и видяхме на съседите комина как пада, след това цяла нощ обикаляхме с по-големите деца по улиците. Беше страшно имаше напукани къщи

18

лан

преди 7 години

Точно даваха един кон,и двама червеноармейци се чудеха, откъде е попаднал в обсадения Ленинград.По телевизията.И се почна земетресението.

17

ДО 13

преди 7 години

Е за ония години си беше криминале,тогава още нямаше екшъни не помниш ли.Имаше само Студио Х в събота Помня кадъра някакъв самотен кон сепояви и телевизора се разтресе. А ,,Родена от революцията " си беше руско криминале.И другият сериал с Висоцки ,,Мястото на срещата не се променя "беше от същия тип-Джерджински ,ЧК,и т.н.

16

Анонимен

преди 7 години

Що лъжете, бре!? През комунизма нямаше убийства, кражби, изнасилвания, наркотици, стачки и земетресения.

15

Анонимен

преди 7 години

Не само, че беше силно, но беше и продължително, помня го много добре. Вранча е най-опасната земетръсна зона в Европа, при румънците сигурно е било ужас.

14

До 12

преди 7 години

Дълго след земетресението имаше информационно затъмнение в стила на оня режим.За това и до днес не се знае точния брои на жертвите.Соца си е соц.

13

Анонимен

преди 7 години

Много добре си го спомням бях на 20 години. В София земята се разлюля и тока изгасна. Тогава живеех с родителите си в къща. Веднага излязохме на двора и видях как уличната ел. мрежа се люлееше. Такова земетресение никога не бях преживявал. Имах транзистор на батерии и пуснах радио София по което едва след половин час съобщиха за земетресението. Дано никога повече да няма такова земетресение при което цяла България се разлюля като люлка.

12

Софиянец 2

преди 7 години

До Пак софиянецахахаха ти на "Родена от революцията" (сериал) криминале ли му викаш?:)))

11

Страшно беше.

преди 7 години

Който го е преживял,страха остава за цял живот.Преди това Скопското земетресение ни се стуваше като далечно и не толкова страшно и даже любопитно ,като на ленинеца и неговите набори сега.Сега и най малкия трус ме вади от,,обувките"

10

Пак софиянеца

преди 7 години

Даваха руско криминале,изведнъж телевизора подскочи и се завъртя ,тогава хукнах към стаята с децата.Седяхме цяла нощ във Вартбурга увити с одеала.Децата бяха на 4 и на 1години и нищо не помнят. Нямаше лаптопи ,интернети и коментари

9

тя

преди 7 години

Живея в София и бях студентка в ***, помня това земетресение и от тогава имам страхова невроза от подобно бедствие!

8

Анонимен

преди 7 години

Аз бях там на 5 етаж, бил съм на 9 години. Баща ми беше някъде на гости и след труса побързал да се върне да види как сме. Започна да разказва на майка какво е видял, явно и двамата бяха в стрес, за мен обаче като за повечето хлапета просто беше нещо интересно. И постоянно питах - а училището падна ли? Накрая получих шамар и то сериозен, май не разбрах тогава защо.Не си спомням да е имало вторични трусове и блока който падна е далеч от центъра, общежитието е по-близо.