19

king_for_a_day

преди 7 години

А, оказа се, че тираджията е бил пиян. Следващия път, когато пиян или надрусан убие хора в лек автомобил, припомнете си какво писахте по-долу - че мястото на велосипедистите не е на пътя. Или тогава ще кажете, че мястото на лекият автомобил не е на пътя?Не, мястото на пияния джигит не е на пътя!

18

АНОНИМЕН

преди 7 години

Имам чувството,че турските тирове нарочно газят по българските щосета.Дали така правят и по другите държави?

17

king_for_a_day

преди 7 години

Няма как да очакваме, че велосипедистите ще са по-възпитани от шофьорите или пешеходците. Всички сме продукт на една среда, за съжаление. Гледаме да се мушнем, да се изтарикатим, да сме първи, а ако не успеем - псуваме. Всеки от нас има определена вина - дори да не е лична, то поне заради пасивно наблюдение на идиотщините по улицата и най-вече на хвалбите на "приятели" как знаели камерите, как 100 гр. ракия не ги усещали, как някой се нас.рал като го напсували, за колко са взели от Сф до Бургас.

16

king_for_a_day

преди 7 години

20, всъщност не са по-голямо предизвикателство от шофьорите, които за 200 метра между два светофара три пъти сменят лента за да спечелят няколко метра, карат с по 20 над ограничението в града и с поне два пъти по толкова извънградско, говорят по тел и т.н. Това е масово.А има и една огромна разлика - ако велосипедист нарушава правилата, той рискува собствения с живот. Ако шофьор нарушава, рискува живота и на другите. Ако първото може да се определи като тъпотия, то второто е престъпление.

15

Анонимен

преди 7 години

Не се и съмнявам, че Мартин е бил професионалист и жалко, че е загинал така. Много жалко за него! Но тези които карат в насрещното, по тротоари, прелитат по зебри, рязко променят посоката, не карат със светлоотразителна жилетка, тях не подкрепям. Те са като мотористите, протестират и искат внимание, а нарушават най-много. Лятото е предизвикателство за водачите на МПС.

14

Съотборник

преди 7 години

Тука не говорим за някакъв, който се вози из града по тротоари/пешеходни пътеки и тн., а за човек, който има над 100к километра по българските пътища. Карал съм с Мартин много пъти, той е човек, който кара 20 минути на 40см от края на пътя без да кривне и 5см , а мястото на злополулата е права, която виждаш колоездача от 300 метра, нека всеки сам да си вади изводите...

13

Анонимен

преди 7 години

К'во майка си дирите при автомобилите, бе? Нали си има съзтезания за това където се спира движението и ви се дава възможност да се надпреварвате?

12

:(

преди 7 години

Почивай в мир!

11

Мхм

преди 7 години

Пътят не е място за забавление,без значение в/на/с какво си!Докоснеш ли се до пътното платно трябва да се спазват правилата ОТ ВСИЧКИ!Когато всеки един участник - автомобилист,пешеходец,ВЕЛОСИПЕДИСТ, спазва правилата, тогава ще сме нормална държава с нормални хора,с нормално движение и трафик.Всеки втори си пресича както и където иска и се разхожда като водолаз, всеки втори е рали състезател, в София лятото вечерно време 95% от велосипедистите са пияни или под влияние, за да не ги спрат с колата

10

КАТ

преди 7 години

КАТ може ли да минат на този протест и да раздадат правилника за движение по пътищата, за да се научат тези хора и да спрат да карат посред нощите като нинджи без нищо отличително, да спрат да карат в насрещното в еднопосочни улички, да спрат да пресичат пешеходни пътеки на превозните си средства, да не минават на червено по светофарите, да спрат да карат велосипедите си под влиянието на алкохол или забранени вещеста.

9

аа без такива

преди 7 години

Когато велосипедистите се научат да спазват най-елементарните правила за движение по пътищата - тогава ще ги съжалявам! Искали да се забавляват и да спортуват?!? А НЕ ДА СА НАЩРЕК?!? Чакайте бе, по какво се различавате от джигитите тогава, които карат автомобилите си като безмозъчни? И те искат да се позабавляват и да поспортуват някаква форма на рали. На пътя трябва да се спазват правилата и ВИНАГИ да си НАЩРЕК! Независимо дали си пеша, в таратайка, каруца, мотор, колело, чисто нов автомобил!!!

8

11

преди 7 години

по цял свят колоездачи загиват на шосето и затова се ориентират към планинско колоездене или само на специалните за това организирани събития

7

prnst

преди 7 години

карайте още по МЕЖДУГРАДСКИ пътища без отцепка и най вече в тъмното

6

Анонимен

преди 7 години

Колоезденето е много хубав спорт, но нашата инфраструктура е лоша и заедно с лошата култура на автомобилисти и колоездачи е предпоставка за конфлоктни ситуации по пътищата. Доста пъти ми се случвало да срещам групи колоездачи(явно от някакъв клуб), движещи се успоредно един на друг, без зад тях да има съпровождащ ги автомобил. А дори, когато на един криволичещ от тях подадох звуков сигнал за да знае, че съм зад него и ще го изпреваря, той се обърна и ме наруга...

5

соцялно слаб депутат

преди 7 години

за 100 лв винетки вие какво искате пътища без дурки ли ?

4

Булгар

преди 7 години

Тати ще ми купи колело,ама друг път.

3

Бай Хой

преди 7 години

Боко ако не беше окрал парите от пътищата, щяха да са с поне метър по-широки и щеше да има място за колелета.Сега караме по банкета, който е обрасъл с треволяци и изобщо не може да се кара

2

Аз

преди 7 години

Ами да е карал където трябва!По посока на движението,не се кара.С клин в ду.***.то,ако е бръкнал да се почеше в потните *** и е кривнал,ае под гумите.Освен да се пречкат по пътя и да правят задръствания,друго незнам за колоездачите.А и цяла тумба,без пилотна кола си е чисто самоубийство по нашите пътища.Лека му пръст на човека,ама не му е било там мястото.

1

Анонимен

преди 7 години

В този задунайски развъдник на милюцюнери и кюнци, способните не ги чака нищо добро. Направо са обречени.