30

Белене да!

преди 7 години

Белене да се строи. ББ изтегли 26 милиарда, 12 милиарда струваше строежът.Никакви инвеститори. Пари за Белене има. Да се предостави, цената на 1 мегават. Ако е изгодна - 1 мегават от Козлудуй е 70-80 лв. Един мегават от ТЕЦ1 и 3, фотоволтоици, перки и др глупости е 600 - 800 лв.Не ми говорете празни приказки, а ми дайте смислени икономически прогнози и цени!!!Всичко друго е див популизъм, и празнословие.

29

бедняк

преди 7 години

Ами да се построи, но от частна компания. Аз пари за др. атомна нямам.Например от БСП има стотици паралии. Да се бръкнат и да започват строежа.

28

ognyanz

преди 7 години

До 29: "гаранцията започва да тече и препродаването на трета страна става практически невъзможно"? Няма логика в това. Но е вярно, че трудно могат да се продадат реакторите, така че е по-добре да ги използваме за това, за което са поръчани. Ако проекта е икономически изгоден, инвеститори ще се намерят.

27

Анонимен

преди 7 години

На 20 януари т.г. в Ленинград натовариха реакторите, оборудване и прочие на кораби и поеха към Варна да доставят поръчаното за АЕЦ Белене. У нас политиците не обърнаха внимание на този важен факт и загубихме около $300 млн. защото излизайки оборудването от завода производител гаранцията започва да тече и препродаването на трета страна става практически невъзможно. Ясно че руските ни приятели искат да ни принудят да строим реакторите или да останем с ръждясало старо желязо

26

Анонимен

преди 7 години

Фактите, то и в глобалното затопляне инвестициите са доста големи, ама тази зима беше най-студена от 50 години. За нашата страна ВЕИ са си жива далавера. Не случайно боцовица продаде банката за да построи ВЕИ. Като е толкова печеливш бизнес нека си строят, да си продават на свободния пазар енергията, но не на преференциални цени, и да видим.....за колко време ще фалират. Дали от това се печели или не зависи от даденостите на страната. У нас ги няма. Дори една Германия обмисля да премахне префере

25

Анонимен

преди 7 години

Ами трябва да се построи,разбира се.

24

фактите

преди 7 години

В световен мащаб:За 2016 инвестициите във ВЕИ са $288 млрд.За 2016 инвестициите в АЕЦ са $47 млрд.

23

Анонимен

преди 7 години

До 12 Какво БЪДЕЩЕ с ВЕИ? Имаш ли понятие от електричество и от КПД? А през нощта и дългата зима в Бг от къде ще дойде токът? Ами като изтече срокът на годност на фотоволтаиците, кой ще ги рециклира и колко ще струва? Когато не разбираш от дадена материя, не се изказвай само въз основа но прочетеното в нета!

22

Анонимен

преди 7 години

Пише се БелеНЕНЕНЕНЕ!!!

21

Анонимен

преди 7 години

До 29. Действително ти е къса паметта. Преди първия мандат на баце дългът е някъде към 14млд, а след втория - минава 29. А, и се пише БЕЛЕНЕ, ***!

20

късата памет

преди 7 години

До Анонимен19БНБ казва друго. Не е зле да ползваш информация от източника, а не да четеш "скандални" публикации във фейса. Според БНБ брутен външен дълг към 31.12.2007 - 29 млрд евро (преди Борисов) 31.12.2016 - 34 млрд евро (след Борисов). Сметни КТБ и Беляне са 2 или 3 млрд . И е сега искай отчет. Пропагандата работи само, ако хората не са информирани. Да си не информиран в 21в. когато всяка информация е лесно достъпна, значи , че сам си просиш да те третират като овца която следва стадото

19

Темида

преди 7 години

Точно така ...ще гласуваме за БСП именно заради това. Да може да крадете нагло и явно с "проекти" като Белене и да изтърбушите държават, че НАЙ НАКРАЯ ЗАСПАЛИЯ НАРОД ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТИ!!!!ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП нека фалират България МОЛЯ ВИ!

18

Анонимен

преди 7 години

Не виждам разлика между телефонните измами и проекта АЕЦ Белене.

17

Анонимен

преди 7 години

Борисов за времето си на управление изтегли общо над 21 милиарда евро които всички ние ще връщаме! Това са си две атомни централи с по два хилядника във всяка. Само че къде отидоха теи пари никой не казва! Искаме подробен и изчерпателен отчет !

16

Васо

преди 7 години

"Той допълни и, че по този начин НЕК ще бъде освободена от сериозно бреме." Тоз пък експерт какви ги говори. Това да не е самар да го свалиш от гърба на магарето. То си е бреме, което като го свалиш от един гръб го тургаш на друг. А познайте кой е този друг. С приватизация и частен инвеститор ставаме ядрени заложници. А 10, 20 или 30г още работа на 5 и 6 блок не се пише на книга, а от това да не сдаде багажа някой от парогенераторите. Една само подмяна ще заличи ползата от удължаване на срока.

15

ред

преди 7 години

АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!!!!!

14

Чебурашка

преди 7 години

А ПАСИВИТЕ???

13

Нико

преди 7 години

Не е толкова важно цената важно е кой не иска и защо от изнсител на ел енергия се превърнахме във вносител. Плюс покупател от мариците на бог знае на какви цени? А южен поток? А бургас александрополус? Всеки проект който го започнем се разваля от ес а членството какво ни носи? Колко плащаме и какво получаваме? А това че гурбетчиите ни работят за мин. Ставка? И още и още

12

бъдещето

преди 7 години

Бъдещето е на ВЕИ. Примери: Дания и изостаналата Уругвай--произвеждат от ВЕИ повече отколкото енергия изразходват. Въпрос ....Защо тогава непрекъснато се говори за АЕЦ, ТЕЦ, КЕЦ и други----явно някой има далавера, която ние плащаме.

11

сминдух енд чесън

преди 7 години

Ше се окаже ,че никой не е имал даже и намерение да строи каквото и да било.Далаверата е да се подържа огъня и надеждите на хората ,а да си остане само проект.през цялото време(вече четиридесет години)едни червени разбойници станаха безумно богати ,сещате се за чия сметка.