9

Анонимен

преди 7 години

Варненските общинари и главният архитект с план как да си изкарват извън трудови доходи. Срамота е господа общинари! И както е написал един по-долу, гледайте вие да не попаднете в собственият си капан. Например трябва да се сезира прокуратурата да провери всички ваши сделки и ваши грижи за общинските имоти. Как така се стига до разрушаване на общински имот с качествата на исторически архитектурен паметник на културата? Прокуратурата ще открие много откраднати милиони.

8

ха,ха,ха

преди 7 години

Изведнъж общината се събудила и годината вече била 2017 и имало много архитектурни паметници в града от преди 1900 г. Ами защо общината не започвна да работи с тези собственици по-рано? Защо още преди 10, 15, 20 години не започна да ги кани на срещи и търсят съвместно решение. Вече идва 3, 4-то поколение в тези къщи.Хайде на бас, че сумати собственици не знаят, че в някакви тефтери къщите им са били паметници. Какви са критериите за архитектурен паметник?Покажете регистрите на тези паметници?

7

морския

преди 7 години

Защо общината бутна една от най-красивите къщи на Варна, тази на д-р Головина? Тя беше архитектурен паметник на културата. Тя е построена през 1894 г. През 1928 г. д-р Головина я подарява на общината. Нейното завещание е било, къщата да се поддържа и използва за детска консултация. Волята и е била също консултацията да носи нейното име. Вместо това къщата е занемарена напълно съзнателно от общината, за да я срутят през 2010г. Акцията на гл. архитект в момента е с много силен дъх на корупция....

6

pinko

преди 7 години

сетила се мара да се побара, до сега колко имота разрушиха и застроиха с новите куци кооперацийки, варна ква беше кво стана последните 20г. - на нищо не мяза

5

Анонимен

преди 7 години

Проект за реставрация на 3 етажна къща - 8000 лв. Съгласуване с министерството - 3 години чакане. Цена на самия ремонт по цени "народни" - 8000 лв. Е, как 4 семейства, които живеем в тази къща да съберем 16,000 лв? Освободени биле от данъци паметниците на културата. Ами че със спествени 100-200 лв на година - кога ще съберем 4,000 лв да дадем нашия дял за ремонт? Сега общината като ще прави ремонта, ще го направи за 50,000 лв чрез "наши хора" и ще вземат дома на хората.

4

Анонимен

преди 7 години

да ги продадат на олигарсите те имат милиони в швейцария

3

Анонимен

преди 7 години

Чудесно е, че са решили все пак нещо да свършат. В цяла България има много красиви сгради, които нарочно са оставени да се рушат. Градовете ни заприличват на занемарени и изоставени гета. Трябва да се забрани със закон и отделни апартаменти в блоковете да се боядисват на кой както му скимне след саниране. Безобразно е, че всеки си измисля цвят различен от общия и се получава ужасна и безвкусна цапаница.

2

Анонимен

преди 7 години

Високи наеми бяха преди 20 години. Магазините избягаха в двата мола. Старите сгради продължават да се рушат

1

Курти

преди 7 години

Защо никой журналист не задава въпроса кога община Варна ще ремонтира сградите които така или иначе са си тяхна собственост?