46

Анонимен

преди 7 години

При този ръст на всичко - забележете цена на автомобили, храна, услуги вкл комунални, данъци,медицина - ами всичко е само на горе - има 100%.Някак си нормално да се увеличат и цените на имотите.Но също така и неможе да има неограничено нарастване на цените.Все някъде ще има изпускане на въздуха. Така че трябва умереност във всяко отношение.

45

nkavrakov

преди 7 години

Не купувайте и не теглете никакви кредити защото само ще се набутате.Когато цените бяха ниски защо не даваха кредити?Защото щяхте да ги изплатите по бързо и нямаше да могат да ви съдерат по 100 кожи от гърба.Сега когато надуват цените и банките услужливо започнаха да заливат с реклами за ипотечни кредити.За 16 месеца изведнъж бъдещето ли стана по сигурно или стандарта ви стана като на германците ?Не купувайте имоти,не и на тези цени ,пазарете си и не правете огледи.Брокерите ще откачат

44

Наско

преди 7 години

До Анонимен 55От банките :) Ама хората не разбират, че лихвата им е "плаваща". Пиайте за фиксирана лихва и вижте за какво идва реч реално. Защото сега масово се подписва на 3% лихва, ама тя ще е колко 2, 3, 5 години, а после пак ще ги треснат 7 - 9% за останалите 20 години.

43

nkavrakov

преди 7 години

Който е купувач да не купува.Не и на тези цени.Цените се вдигат защото има купувачи.Няма предлагане,нарочно се задържат имоти за да се вдигат цените.Всичко е изкуствено дори лихвите са изкуствено ниски заради печатането в глобален мащаб.Спрете да купувате жилища на тези цени защото ще изгорите и то много.В момента се надува имотен балон и дори хора брокери и банкери го казват.Не се набутвайте насила в тези схеми.

42

Анонимен

преди 7 години

Някой още да не е разбрал, че от "строителство" се краде най много? Мина времето на големия бум. При високата ни раждаемост и наличния жилищен фонд ни е много! Защо не кажете колко са неразпродадените жилища в София? Все още се купува предимно в Младостите. Затова там се презастроява и скоро ще стане гадно място за живеене.

41

Анонимен

преди 7 години

Ерата на великите строежи. Не остана градинка в София.

40

до 49 от Германия

преди 7 години

Аз също живея в Германия. Прав си за лихвите, но обратният ефект беше, че цените на жилищата се вдигнаха с 40%-50% през последните 3 години в големите градове. Под 5000 евро на кв.м. не може да се купи добро жилище в Хамбург, Кьолн, Мюнхен. Берлин все още прави малко изключение.

39

Виготура

преди 7 години

В калната нива Манастирски ливади няма нито пътища, нито градинки, нито дървета и зеленина и там продължават да се продават имоти на по 1100-1200 евро квадрата. Докато има такива о.игофрени да купуват, така ще е. Не е луд тоя, дето яде баницата...

38

bzzzzz

преди 7 години

Защо не написахте , че е платена статия?

37

Анонимен

преди 7 години

Строи се, кредитира се, купува се и после псъссъсс - чувате ли? почва да издиша!

36

nkavrakov

преди 7 години

Ми просто не купувайте и до 6 месеца ще започнат да дърпат цените надолу.Който иска да продава ще продава който се прави на интересен няма как да продаде.Сега и брокери и продавачи си казват ще купуват няма къде да ходят защото няма предлагане и надуват надуват цените като ненормални .Затова просто спрете да купувате, който е решил да купува да се оттегли ,брокерите няма да изкарат дълго без комисионни .

35

От Германия

преди 7 години

Кредитите в Германия са с 1% лихва виксирана за 10 години. Ако е за фиксирана за 5 години лихвата пада още. А ако е фиксирана за 15 години се качва малко. Ето това е стимулиране на строителството а не като високите лихви в България.

34

до Наско

преди 7 години

Еми колега аз съм работил с няколко фнда в БГ. От някои съм доволен от други не. Всички имат лицензи в КФН, пък от както сме в Европа този лиценз важи за цяла Европа и е малко сложно да са пирамиди. Никога не работя с "Български" фирми на които лиценза им е в Кипър примерно или където и да е в чужбина. В момента съм на Карол Брокерс и съм доволен. Дават добри резултати и минималната инвестици е 1000 лв. При вноски всеки месец от 200 лв имам добра доходност. На Варчев загубих пари. Зависи...

33

Анонимен

преди 7 години

Окрилен от какво? От резкия ръст в доходите на населението, или от високата раждаемост, или от тълпите емигранти връщащи се в България???

32

Анонимен

преди 7 години

Това да си купиш апартаамент с ипотечен кредит в България при сегашното кредитно законодателство енай-глупавото нещо което може да направи човек

31

Дамян

преди 7 години

Хаха, пълен смях в залата. Всеки се заробва с кредити доживотно, ама живее в квартали, където спират постоянно тока, топла вода - колкото толкова, особено ако си в "елитния" Младост, а може и без инфраструктура в Манастирски ливади напримерно.Абе едни хора си правят бесните лесни пари на гърба на балъцит.

30

Бай Добри

преди 7 години

По "царско"време, един дипломиран Про3так,в предаването на Дългия заяви,че трябвало да се инвестират парите в жилища,защото скоро щели много да поскъпнат.Още на следващия ден пазарът на имоти пощуря само от една прастотия, публично изречена от устната кухина на един ПразЗтак,заемащ дръжност с ранг, например на зам.минис-тър. Такъв род приказки, публично и умишлено изречени, доведе и до фалита на КТБ.

29

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 37Ти да не си на заплата при жилищната мафия .

28

Наско

преди 7 години

До НаскоЗа да се до образоваме малко -> investor.bg/analizi/85/a/kakvi-sa-efektite-ot-otricatelnata-lihva-vyrhu-svryhrezervite-na-bankite-u-nas-212602/

27

Наско

преди 7 години

Банките направиха този целия цирк, защото натрупаха огромни активи след КТБ. След което БНБ им въведе отрицателна лихва. Взе им част от активите и те реагираха. Свалиха процента по депозитите и ипотеките. И ето ни пазарна икономика. Балон или не това са фактите. Както един колега спомена проблема ни е, че не си въртим спестяванията по фондове и инвестиции, ама да питам колегата как да им се доверим, като контрол няма, а пирамиди бол! Някой хора са като тревата сутрин и вечер може да ги окосиш!