12

идея

преди 7 години

Не може ли вместо такива безлични машини да се купят 13000 компа Apple Mac Pro за има-няма 12000 лева-общо към 160 милиона.След изборите да се разпродадат на някаква остатъчна цена 100-120 лева.Аз бих си купил такъв втора употреба.Външно изглеждат като чушкопеци!

11

Bg technopark

преди 7 години

Pod naem izborni mashini lli? Ami izborni besilki pod naem?

10

Стоян

преди 7 години

70% от хората които гласуват са над 45 години Как баба Кера и дядо Вътю ще разбере кои копчета да натисне Който е гласувал и държи да се гласува машинно да плати машините

9

Анонимен

преди 7 години

Защо ще се харчат още народни пари господа. Нема пари за болници и болни, за лекарства, за увеличаване на пенсии, на още десетки необходими спешно неща. Пак на гърба на народа, но с нови данъци или увеличени пардом актуализирани.

8

Георги

преди 7 години

Дайте тези 30 милиона на 30 болници по 1.Вместо да се занимавате с глупости........

7

Анонимен

преди 7 години

гадове кви машнно или с корумпирани комисии корумпиран ЦИК...гадове трябва задължително мажоритарно електронно гласуване,стига сте храчили нашите пари с тия избори всяка година

6

4epa

преди 7 години

6TE DADE ZA6TOTO IMA - AKO NE DAI SI BOJE BSP DOIDE NA VLAST - 6TE DADE DRAJKI !!!!!!

5

Анонимен

преди 7 години

Как се проверява компилиран софтуер? Без изходния код няма гаранция, че може да се изтестват всички случаи. Какво се случва с гласувалите с машината ако някой Абуриген разбие машината и тя не може да изкара резултатите в края на изборния ден?

4

Анонимен

преди 7 години

С досегашните машини има проблем в софтуера. Могат да работят само за 1-ни избори. Ако се провеждат избори за кмет, общински съветници, районни кметове и референдум, то за всеки избор трябват по 13000 машини. Това е ужасно тъпо. Радан сигурно е купил изхвърлените машини от Германия на безценица и сега ще се пробва да ги шитне на ЦИК

3

Андрешко

преди 7 години

Машините за гласуване ще са ефективни,ако с телефонна връзка са свързани пряко с ЦИК и всяка бюлетина в реално време пристига на сървъра на комисията. Така ЦИК ще имат цялата картина на изборите в даден момент и няма да има значение изборните комисии дали се опитват да фалшифицират протоколите.

2

Андрешко

преди 7 години

Машините трябва да се закупят и да бъдат сертифицирани,защото ни очакват освен парламентарни и местни избори и после отново за президент,а може отново за предсрочни избори или референдуми и неможе постоянно да се хвърлят всеки път милиони пари на българския данъкоплатец само за машини под наем.

1

Анонимен

преди 7 години

ПОСЛЕДЕН ОПИТ НА РАДАН ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ