Снимка: БТА

От днес столичани ще могат да получат за минути удостоверение за налични следствени дела, което се издава със служебна цел при искане от държавен орган.

Гражданите ще трябва да подадат заявление в новооткрития фронт-офис в Националната следствена служба, който се намира на бул. "Г.М. Димитров" 42, а получаването на служебната бележка става веднага. Офисът разполага с три гишета, като едно от тях е пригодено за трудно подвижни хора.

Целта при създаването на фронт-офиса е осигуряване на бързина и удобство при подаването на заявленията и получаването на готовите служебни бележки. Това ще може да се случва с едно посещение на гражданите, като подаването и получаването ще става на момента.

До момента за получаването на справка за висящи дела се налагаше да подадем нужните документи в Националната следствена служба. Процедурата траеше средно около седмица.

Годишно Националната следствена служба издава 70 000 удостоверения за висящи дела. Най-голямата част от подаваните документи са за издаване или подновяване на разрешителни за оръжие, предава "Дарик".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase