67

Ники

преди 7 години

Мерките са: затваряне на центъра за автомобили, забрана на отоплението с твърди горива и стриктни технически прегледи на МПС-тата!

66

Анонимен

преди 7 години

Борете се с тези изедници които ви управляват не с вятъра. Ще станете по известни.

65

vlady

преди 7 години

В София има специализирано място за протести - бул. "Т. Александров" 31, исканията следва да бъдат отнесени до отговорния за София протопрезвитер Кусан Хадавян както и до архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.

64

горо

преди 7 години

Смог и замръсяване не са едно и също. В софия смог няма, има замръсяване.

63

Колев

преди 7 години

Не е лоша идеята, но някои табелки имат правописни грешки.

62

Palatka

преди 7 години

Bravo! Ami gumeni botushi za kalnata sofia?

61

До 64

преди 7 години

Ясен си ми - ти си от онези мизерници, на които все софиянци са им виновни, а ако не са софиянци, то колите са им виновни. Не сме ти ние виновни, че не изкарваш достатъчно пари, за да живееш сносно. Вземи поразучи малко как стоят нещата. тези "бракми и таралясници" ги карат най-вече в твоето гето, докато в София и особено в центъра, колите са нови или относително нови. Повечето сгради в София са с парно, а не като при теб с кюмбе, в което мяташ каквото ти падне. В София кюмбета има в гетата и

60

Не е Странно!

преди 7 години

До Странно!Мерките са ясни, но мизерниците предпочитат да дишат мръсен въздух, да се разболяват и да мрънкат вместо да си изквърлят стария таралясник на моргата където му е мястото. Много по лесно е да псуваш, да си караш бракмата и да мяташ стари обувки, гуми, въглища и всякакви болкуци в печката. На софиянеца все накой друг му е виновен. Ако някой започне да действа и да вземе необходимите мерки веднага всички мизерници ще скочат да пищят че нямали пари, но пък имат за ракия всяка вечер...

59

Анонимен

преди 7 години

До КироКире , много си злобен , но и много *** . Това е типично за твоята партия БСП. Ти защо не си ходиш на село , а стоиш в София . По мое време когато бях млад София беше не повече от 500 000 жители , а сега е два милиона от такива навлеци като теб .

58

Киро

преди 7 години

Време е Перуката на конци и целия корупционен общиски съвет да си ходят! От алчни общинари и партийни гаулайтери, София стана грамдно гето.

57

Анонимен

преди 7 години

Гледах по БТВ в обедната емисия новини този от " Спаси софия," на фона на движение на автомобили в София. Никакъв смог.Въздуха кристално чист. Абе вие софианци знаете ли какво значи смог? Такъв съм виждал в Солун през м. Февруари? На три метра нод улиците сив облак дим , не можеш да дишаш. Такова нещо няма в София.През зимата от студа и мъглата това е нормално .Всичко ни е наред ,остава смога да преборим,

56

Край

преди 7 години

Сакън не пипайте колите - и българчето иска нещо да управлява в този живот и то иска да КАРА. С 500 лв. в джоба и вече имаш кола - няма катализатори, няма филтри - паркинга му е тротоара или градинката - по възможност дизелачка да харчи малко и много да бяга - ТДИ са най-добри. Защо ли във Виена масово хората нямат лични коли - сигурно нямат по 250 евра да си купят.

55

Факт

преди 7 години

Спаси София защо не подредят нещата по приоритет и да дадат гласност на приоритети си. Примерно, да кажат: според анализ направен от този или онзи, замърсяването в София на еди-коя си дата, когато е било най-голямо за последната зима, толкова процента се дължат на нещо си, еди-колко си процента заради друго и т.н. Май Спаси София са съсредоточили усилията си против замърсител, който има под 1% в общото замърсяване с фини прахови частици в София и въпреки че споменават повечето от останалите замъ

54

Анонимен

преди 7 години

крайно време е някой да забрани на неандерталците да се топлят на твърдо гориво......

53

Странно!

преди 7 години

Странна работа. Организират се някакви хора, уж да се борят за някаква кауза, а нищо смислено не правят, а се борят с вятърни мелници. Примерно има една Асициация на пострадали от катастрофи, чиито предложения ако се реализират ще доведат до още повече катастрофи и пострадали. Сега тези от Спаси София правят нещо подобно. С исканията си за някои неща, те всъщност искат в София да стане по-зле, въпреки че на пръв поглед не изглежда така, също както при онези от асоциацията на пострадали от катаст

52

Реалист

преди 7 години

Най-големите замърсители с фини прахови частици в България, както навсякъде по света, са ТЕЦ-овете на въглища, отоплителните печки на твърдо гориво и някои индустриални производства. Към тях може да добавим и неизмистите улици в населените места и вятъра. На това се дължи над 99% от замърсяването с фини прахови частици в България.

51

Анонимен

преди 7 години

Колко замърсяват дизелеловите коли и колко бензиновите?Като общо замърсяване колите на бензин и дизел по Евро 6 са сравними и замърсяването е доста малко. Примерно един дизелов двигател по евро 6 замърсява с фини прахови частици близо 12 пъти по-малко, отколкото един пушач с цигарата си. Виж една отоплителна печка на дърва и въглища, замърсява близо 5000 пъти повече от една кола.

50

@50

преди 7 години

За катализаторитеТи в състояние ли си всяка седмица да плащаш за нов катализатор, защото предишния пак са ти го откраднали, а МВР-то нищо на прави както винаги. Хайде да не обвиняваме собствениците на леки коли, че са ограбени!

49

До 50

преди 7 години

През зимата почти на 100% замърсяването с фини прахови частици в София се дължи на отоплението с твърдо гориво, но някои са като Иванчо и краставицата и едно си знаят и баят: колите, та колите. Е, да и спрем изцяло за една зима тези пусти коли, дано разберете каква каша ви е в главите.

48

LA smog

преди 7 години

Всички псевдо софиян чета в Атина на чист въздух писна ни от фини прахови софийски глуп аци замърсяващи въздуха на цялата територия ......