64

Mr.Volt

преди 7 години

цената от Аец Козлодуй е около 5стотинки за киловатчас енергия ... с преноса и доставката няма как да е повече от 7.5 стотинки а останалото е обирджииство ... специално кабелите с добра изолация не се износват, няма амортизация както ви лъжат за да ви обират ...

63

Анонимен

преди 7 години

"Иван Хиновски от Български енергиен форум твърди ..."---Иван Хиновски да не ТВЪРДИ, ами да си зав-ре един по-твърд. Това са "Залъгалки за дечица малки". Във форума може да има и електроинженери все пак. Истината е да се доставя на потребителя електроенергия по реална цена, като се изключат всички паразитиращи звена по веригата - ЕВН-та, ПРО-та, ЧЕЗ-ове и пр.

62

Mr.Volt

преди 7 години

Свободната енергия на Тесла, ще удари теслата на ЕРПтата, енергийната мафия , ни Лук ни Ойл на крадливите рашки, и гнусния петролен бизнес дето задушава в прекия смисъл целият свят ... и ще дойде свонодата за обикновенните хора от целия свят. Имате ли безплатно електричество можете да правите всичко и сте независими от всички. Тесла го откри това нещо и гоотнесе със себе си понеже се отнесоха зле с него но ако това нещо някой отново го открие бъдете Му/И благодарни и се отнасяйте добре Него/Нея

61

Анонимен

преди 7 години

Хах, развиваме се, стигнахме Швейцария ... и накрая стържете леда от хладилника, че дава допълнително разход, или изкючвайте печката 5мин преди храната да е готова, само и само да се икономисат 10лв, че ги нямаме. Затова смятам че България е чака светло бъдеще, накъде по-надолу, ударихме дъното, пробихме го преди години, сега следва да се върнем в кофата, което е само нагоре.

60

Анонимен

преди 7 години

Нали свинетка ви обеща,че като ви санира жилището,ще спестите 50% от топлото.А,аз сам съм си санирал жилището и не 50%,а дори 5% не ми е намаляла сметката.Така че,ВЕРВАЙТЕ ИМ,ако си нямате друга работа и сте отчайващо наивни.

59

Mr.Volt

преди 7 години

ми то от париците на чоко и боко тия проценти да се плащат :-) ама най добре без електромери и тока да е без пари и ЕРПтата да фалират :-) и кат се вземат на депутатите крадените слънцеферми дето и нощеска че и зимата генерират ток купен от НЕК и продават пак на НЕК техния ток 5 пъти по скъпо ми ше има кинти и кат махнат охраната на цецу с голямите уши и на боко крадливото жабоко дет никой не мое му затвори устата е тогава ше има пари и тва 10 или 20 процента нямат значение

58

Анонимен

преди 7 години

До 54 : "Икономията е майка на мизерията."***, в случая не става въпрос за икономия, а за РАЗХИЩЕНИЕ, което е майка на тъпотията !

57

Анонимен

преди 7 години

10% тук, 10% там: Пестенето от сметки за ток възможно! НАИСТИНА напълно е възможно и без ток:- Вместо да се правите на веган и да карате колело в снега МОЖЕТЕ да вържете генератор за колелото - полезно,приятно и социално (каните по-вече приятели на кръгче)- Нека е тишина - ел.генераторна турбина на жената и тъщата- Нека е спокойно в работата - игрален "генериращ ток" автомат (еднорък) за ШЕФА с награди : уволнение на ТОЗ и уволнение на ОНЗИ. :)

56

баю

преди 7 години

Много хора правят грешка когато настройват хладилника на максимум през зимата. Това довежда до обледяване на камерата а от там и по висока консумация на ел. енергия. Бойлери от модела бомби не препоръчвам защото ви завишават сметката за ток с над 50 %. Проточните бойлери са най икономични. Работят само докато се къпете! Докато бомбите работят по време на къпане и продължават да работят и след като сте се изкъпали. Гответе на газови котлони само внимавайте с бутилката че може да излетите!

55

kifa

преди 7 години

Е, Хиновси, защо нищо не казваш за преноси превози....сметка 60, лв, още 61 за разни доствки, и други...Как можеше преди, да се плаща само тока, мине инкасаторката отчете и на нея се плати....какви са сега тези суми по големи от изразходваният ток...Това е проблема , а не глупстите който ръсиш

54

АТАКИСТ

преди 7 години

Еднотарифните електромери могат ли да се спират с магнит,за двутарифните съм сигурен ,че спират шайбата да върти ама някой знае ли за еднотарифните ?

53

Жо

преди 7 години

ХОРА, които определят разхода на електроенергия в "киловати", е по-добре да не дават акъл на другите.Киловат е мярка за мощност, а разходът на електроенергия се измерва в киловатчас.

52

тиквоч

преди 7 години

Икономията е майка на мизерията.

51

ГЛУПОСТИ

преди 7 години

Тези съвети са пълна Глупост . Ако ги спазите ще имате по-голяма сметка .Това са образователни филми от времето на ранния соц - 1948-52 г .

50

Krisin

преди 7 години

Pestim ot tok. kupuvame vajeta i besilki - da ima za vseki zaslujil - i na 3 mart da praznuvame kakto si mu e reda - s obeseni i feuerwerki.

49

Анонимен

преди 7 години

Не се ли възхищавате колко предвидлив е баце. Усети че се задават яки сметки и побърза да подаде оставка сега като дойдат през февруари ануарските сметки ще е виновно служебното правителство, а тия с парно вместо на море ще плащат изравнителни сметки - нали смениха методиката и високите сметки идват когато е топло!

48

Азза

преди 7 години

До 44. Ти нормален ли си? 3 зарядни за телефон + още едно за лаптоп ще направят 60кв на месец ама друг път! Нали съм мерил всичко с ват метър...

47

Анонимен

преди 7 години

идоти, що вие не си намалите заплатите на 460 и не престанете да увеличавате тока тихомълком всеки месец. А и да не забравя, защо не пестите като живеете на 16 градуса например??И тогава ни дайте съвети

46

Pas

преди 7 години

Topka za gazovoto parno i bg gazove ot novia ministar...?!

45

Въпрос

преди 7 години

до 45Тези 40% са спестяване спрямо НЕинверторните климатици ли, или на цялата сметка ток ?