25

Ха-ха-ха

преди 7 години

До Един българинКви били -- "славянски" езици! нЕма такова животно -- има БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, а ония вкарват чуждици за да избягат от Българският език, който им е в основата!

24

Гост

преди 7 години

Глупости на търкалета! Ако искаш да съсипеш нещо - създай комисия! То и сега има закон, но само с това не става! Трябва и контрол и санкции, които няма как да бъдат избегнати! Да оставим настрана, че наскоро в медийното пространство бяха извадени данни за % на неграмотните млади хора, а и не само младите такива. А става все по-зле. Ами вижте медиите - погледнете, във всяка статия има грубо нарушение! Ама кой ти гледа, на кого му пука?! А като дойде 24-те май, ела да видиш - лицемерие до Бога!

23

АБВ

преди 7 години

До Един българинПрав си -- езикът не се управлява от закони! Законът е за ***.а.к.а, който трябва да спазва нормите и правилата на езика!

22

Пешо*

преди 7 години

Ми хубаво.Сега да даде дефиниция на "българска дума".

21

Оптимист

преди 7 години

До даКу не знайш, българският има много диалектни форми. "Ъ"-то стои звучно и добре, буквоядството не те прави богат. Ставаш пластмасов и едностранчив като мислене, с една дума европеец;)))

20

Анонимен

преди 7 години

Сега ще го лайкнат този закон, но първо ще го привюнат като файл на десктопа си. После ще го ъпвоутнат и накрая ще пият една кока-кола през уикенда.

19

МУСАка

преди 7 години

До 19Определено са ти изтъркани лафовете.Мога да ти изпиша цял списък с подобни съставни думи от другите езици (най-вече английския), където думите са абсолютно толкова смешни ако ги разпокъсаш на съставните им...

18

МУСАка

преди 7 години

Славянската група е с най-богатите и сложни езици.Човек може да се изрази по много начини и да придаде различен и желан оттенък на изказа.За съжаление е модерно да се кланяме на нация по-млада от Балшой театър или на нации, чиито езици са толкова осакатени, че е необходимо думите им да са по 30 букви средно (немски).Френският - човек може се задави докато го говори... език на любовта... айде де.Испанският звучи все едно каруцар ми говори. Малко са езиците, които се сравняват със славянските.

17

Оптимист

преди 7 години

Идеята е добра. След като измрът Българите в България, а останалите бъдат пръснати из света и се претопят в другите народи, ще станем на тор и така ще подхраним световната култура със собствената си глупост. Спецзакона ще помогне българският да не бъде един хилядите загубени езици в света, вследствие, изчезването на народността или племето. Ще се знае как е звучал - говоримо и музикално и какв ае била азбуката му, до изчезването. Тъй ги виждам аз нещата, малко по-различно от Добрев;))) Той все пак е голям оптимист;))) мисли си, че под тяхното (на ГЕРБ) управление народа ще просперира и ще спре

16

Анонимен

преди 7 години

Ще вземат шепа пари за създаването на закона и ще кажат, че са направили много неща през мандата.

15

Анонимен

преди 7 години

До 4. К'ъв герп те е налазил, Кирил Добрев е от БСП.

14

Анонимен

преди 7 години

Излезе нова версия на операциионна система Прозорци. Така ще звучат нещата по новия закон.

13

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Да бе, щото на френски например "компютър" звучи баш по същия начин, нали?

12

Сериозен, непримирим

преди 7 години

Ако такъв съвет бъде създаден, той задължително да разгледа още на първото си заседание казусът, свързан със значението на думата "ром".Няма традиция в литературния български език тази дума да се използва за нещо друго, освен за обозначаване на вид алкохолна напитка.В един от българските диалекти, в района на Дупница и Сепарева баня, със същата дума се назовават лицата със забавено умствено развитие.

11

Българина

преди 7 години

Браво! И религията също

10

Анонимен

преди 7 години

Такива закони биха повишили награмотността в страната. Пример за повишена неграмотност е Русия

9

Анонимен

преди 7 години

Често преведените заглавия на книги и филми почти не отговарят на оригиналното заглавие - аз мисля, че до преведеното заглавие трябва да се пише и чуждото заглавие

8

Анонимен

преди 7 години

Леля тиЕдно време в операта в Пловдив, всички пееха на български и само гостуващите актьори можеха да пеят на друг език.

7

Анонимен

преди 7 години

До даКажи на турците и няма и да ти обърнат внимание - ще продължат между тях да огворят на турскиСъщото е и с латиносите в Сащ

6

Анонимен

преди 7 години

До Честен човекЕзика няма да се затрие в близките години. В чужбина дори и да го знаеш или да не го знаеш ползата е почти нулeва.